-
Sommarmat på stora fat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 279 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 191 x 234 mm. Stämplad Recensionsex på övre snitt. ------
Sommarmat på stora fat ger dig recept på enkel och god mat att bjuda på under de varma ljusa månaderna, då de spontana besöken och middagarna ofta blir fler.Spon läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246858
- Titel
- Sommarmat på stora fat
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 234 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1059 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarmat på stora fat ger dig recept på enkel och god mat att bjuda på under de varma ljusa månaderna, då de spontana besöken och middagarna ofta blir fler.Spontana middagar, vänner svänger förbi på en fika, du går över till grannen och tar ett glas innan det är dags att knyta sig för natten. Sommarmat på stora fat ger dig recept på enkel och god mat att bjuda på.Här finns frukost- och brunchrätterna som är lätta att multiplicera efter hur många gäster som råkat stanna över natten, luncherna som är enkla att slänga ihop när systern dyker upp med hela sin familj, fikorna som räcker till många även om sötsuget är större än vanligt, middagarna där det inte gör något om fikagästerna inte gått hem. Och snacksen till den där sista lilla skvätten som ska ner innan natten kommer.Här finns maten som gör det lättare att umgås!
Bonnier Fakta 9789174246858 -
Mon marché gourmand
Häftad bok. Plon. 2003. 322 sidor.
ISBN 9782259197847
Nära nyskick. 225 x 140 mm. Språk: franska/ Français. ----- Quel plaisir de faire son marché avec Jean-Pierre Coffe, car il nous dit tout ce qu'il faut savoir pour choisir les produits de qualité... En outre, grâce à lui, on fait des économies ! À la suite de À läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPlon 9782259197847 -
The omnivore's dilemma - natural history of f...
Häftad bok. Penguin Books. 2007. 450 sidor.
Nära nyskick. 215 x 135 mm. Språk: engelska/ English. ----
"Outstanding . . . a wide-ranging invitation to think through the moral ramifications of our eating habits." --The New Yorker
One of the New York Times Book Review's Ten Best Books of the Year and Winner läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780143038580
- Titel
- The omnivore's dilemma - natural history of four meals
- Författare
- Pollan, Michael
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 450 sidor
- Bandtyp
- Hft
- Språk
- English
Penguin Books 9780143038580 -
Les dessous peu appétissants de la cuisine mo...
Häftad bok. Favre. 2009. 223 sidor.
ISBN 9782828911058
Gott skick. 233 x 130 mm. Ett antal anteckningar och understrykningar i bokens första hälft. I övrigt hel. Språk: franska/ Français. ---
Cette enquête choc dévoile pour la première fois les dessous peu reluisants de l'avant-garde gastronomique qui recourt parfoi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFavre 9782828911058 -
Cooking in the Young Republic, 1780-1850
Häftad bok. Mitchell, Patricia B. 1995. 37 sidor.
ISBN 0925117579
Mycket gott skick. 215 x 137 mm. Språk: engelska/ English. -----
The time period 1780-1850 is often overlooked in social histories, people seemingly preferring to focus on the drama of the American Revolution or the Civil War. However, in "Cooking in the Young Republic" läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMitchell, Patricia B. 0925117579 -
La cuisine simple
Häftad bok. Paul Carton. 6 uppl. 1947. 418 sidor.
Mycket gott skick. 190 x 120 mm. Skyddsomslag av plast enl. fransk modell.
Språk: franska/ Français. ---
Que ton aliment soit ton seul médicament. - Hippocrate
Embarquez pour un passionnant périple vers le bien-être avec La Cuisine Simple de l'éminent Docteur Paul läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPaul Carton 6 -
Bekväm Mat-lätt och gott
Häftad bok. ICA förlaget. 1970. 96 sidor.
Hyggligt skick. 180 x 134 mm. Små fläckar på omslag och i inlagan (se bild)
Recept för när man har bråttom eller när man måste trolla fram en måltid med vad som finns i hemmet. Illustrerad med färgbilder och teckningar. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA förlaget -
Mat För Alla - receptsamling för hemmet
Häftad bok. Margarinfabrikernas Försäljnings A-B. 1927. 95 sidor.
Hyggligt skick. Hyggligt skick. Nött omslag med avrivet hörn. Hålslaget. Inlagan i gott skick. En fin liten kokbok med enkla och billiga husmanskost-rätter
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargarinfabrikernas Försäljnings A-B. -
Från smörgåsbordet till desserten
Häftad bok. Wezäta förlag. 1954. 46 sidor.
Gott skick. 200 x 140 mm. Små hanteringsspår men inlagan mycket fin. Underbara bilder i boken på gamla konserver och recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta förlag. -
Enkel rolig och nyttig kokbok för studenter s...
Häftad bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 3 uppl. 2012. 103 sidor.
Gott skick. Spiralbunden, 175 x 145 mm. ---- Inte en vanlig kokbok.
Vilken mat vill du äta? Vilken värld vill du ha? Det är några av de synnerligen svåra frågor författaren ställer i sin Kokbok För Studenter. Med humor och ett leende på läpparna lotsar hon läsar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172241541
- Titel
- Enkel rolig och nyttig kokbok för studenter som vill leva på annat än bara spagetti och pulversås
- Författare
- Sandberg-Hultman, Birgitta
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 150 x 175 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 192 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte en vanlig kokbok!!
Vilken mat vill du äta? Vilken värld vill du ha? Det är några av de synnerligen svåra frågor författaren ställer i sin studentkokbok. Med humor
och ett leende på läpparna lotsar författaren läsaren genom enkla recept utan sönderkemikaliserade ingredienser och de svåra frågorna om hur vi med vår mathållning kan undvika att stödja multinationella storföretags rovdrift på tredje världen.
Varför blir vi feta av lättmaten?
Varför är syra-bas-balansen så viktig för vår mathållning? Hur ser en broccoli ut och varför blir vi feta av lättmaten? Vad är reaktortransfett?
I boken finns svaren. Alldeles naturligt bygger den här kokboken också på den så kallade GI-metoden. Ett modernt namn på en grundläggande
sund mathållning. Författaren förklarar sammanhanget.
Redan då första utgåvan av den här boken kom ut
skrev Bibliotekstjänst i sin anmälan: ”Detta är inte bara en kokbok utan snarare en KLOKbok … Denna bok borde finnas i köket till varenda studentkorridor”. Ett fint omdöme som upprepades när boken kom i ny utgåva fem år senare. En uppmaning som gäller i än högre grad idag när den tredje uppdaterade utgåvan av boken föreligger. En KLOKbok. För kloka studenter och andra kloka människor.
Ringpärm, plastade blad.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 3 9789172241541 -
Om mat : dryck och andra njutningsmedel : läs...
Inbunden bok. Stockholm : Gidlund. 1991. 215 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 215 x 140 mm. ------ Om mat : dryck och andra njutningsmedel : läsglädje för finsmakare : ett urval bevingade och obevingade ord, ordspråk, talesätt, slogans, stilblommor och andra tänkvärda och roande formulerin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178430402
- Titel
- Om mat : dryck och andra njutningsmedel : läsglädje för finsmakare : ett urval bevingade och obevingade ord, ordspråk, talesätt, slogans, stilblommor och andra tänkvärda och roande formuleringar
- Författare
- Hellqvist, Per-Anders
- Förlag
- Stockholm : Gidlund
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gidlund 9178430402 -
Dictionary of food ingredients
Inbunden bok. Springer. 4 uppl. 2001. 234 sidor.
Nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 240 x 165 mm. Språk: engelska/ English. ---- Dictionary of Food Ingredients is a concise, easy-to-use resource, covering over 1,000 food ingredients and additives, including natural ingredients, FDA-approved artific läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780834219526
- Titel
- Dictionary of food ingredients
- Författare
- Igoe, Robert S
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Hft
- Språk
- English
Springer 4 9780834219526 -
Folkmat
Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1982. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 205 x 165 mm. Omslaget naggat i överkant. En riktigt trevlig kokbok med husmanskost, från ”gamla bondeköket utan tillsatser” och berättelser. Stig Berg föddes i Nykroppa i östra Värmland, men hade sina rötter i Rudskoga, ett par mil söder om Degerfors där läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170240477
- Titel
- Folkmat
- Författare
- Berg, Stig
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9170240477 -
Svenska matfiskars och skaldjurs historia
Häftad bok. Rajoli. 2010. 243 sidor.
Gott skick. 240 x 200 mm. Ett mindre antal understrykningar och kommentarer. F.ö. mkt gott skick. -----
Arne S Jacobssons och Ragnhild Solvikas faktarika bok handlar om vad fiskar och skaldjur i Sverige har betytt sedan de första människorna kom i vildrenen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163311604
- Titel
- Svenska matfiskars och skaldjurs historia
- Författare
- Jacobsson, Arne S.
- Förlag
- Rajoli
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 243 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Arne S Jacobssons och Ragnhild Solvikas faktarika bok handlar om vad fiskar och skaldjur i Sverige har betytt sedan de första människorna kom i vildrenens släptåg.
Några följde vildrenen på dess vandring mot norr men de flesta slog sig ner vid kusterna och längs stränderna vid sjöar och vattendrag.
Boken handlar också om vilka fiskar som blivit matfiskar och hur de har tillagats genom åren och hur denna kost har påverkat människornas hälsa och hela samhällen.
Boken har också en faktadel om matfiskarna och skaldjuren, hur de har fångats och fångas och vilka recept som har varit populära.
Första delen skildrar fiskarna och skaldjuren från förhistorisk tid och fram till våra dagars överfiskning.
Andra delen är en faktadel om de 50-tal matfiskar från Abborre till Öring och 8 skaldjur
som vi har ätit under århundradens gång och vilka vi äter idag. Stören och dess rom tillhör ju
till exempel de historiskt sett mycket uppskattade och högt värderade fiskar som det numera
är säljförbud på i hela världen.
Boken är rikt illustrerad alla fiskar och skaldjur visas i bild och även flera av de redskap
de fångats med både nu och då.
Rajoli 9789163311604 -
What to Eat Now More Please!
Inbunden bok. Mitchell Beazley. 2009. 272 sidor.
ISBN 9781845334871
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 250 x 195 x 27 mm. Språk: engelska/ english. -----
In What to Eat Now - More Please!, Valentine Warner explores the ingredients and flavours of Spring and Summer food. Eating seasonally ties in with the zeitgeist of contemporary society and, with Valent läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMitchell Beazley 9781845334871 -
What to Eat Now
Inbunden bok. Mitchell Beazley. 2008. 256 sidor.
ISBN 9781845334505
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 250 x 195 x 30 mm. Språk: Engelska. --- In the BBC2 programme, "What to Eat Now", Valentine Warner takes us on a mouth-watering, content-rich and beautifully filmed journey through the best of autumnal food. He charts the growth of his favourit läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMitchell Beazley 9781845334505 -
Det svenska julbordet - Rötter, riter och rät...
Inbunden bok. Carlsson. 2 uppl. 2003. 148 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 220 x 235 mm. -----
Dopp i grytan, lutfisk och risgrynsgröt. Sill, skinka och köttbullar. Eller kanske gravad lax, ägghalvor och en krispig sallad. DET SVENSKA JULBORDET är utan tvekan en institution, vare sig det läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172035577
- Titel
- Det svenska julbordet - Rötter, riter och rätter från år 1000 till 2000
- Författare
- Fjellström - Christina och Liby - Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 2 9789172035577 -
Zingerman's Guide to Good Eating: How to Choo...
Häftad bok. Houghton Mifflin Harcourt. 2003. 507 sidor.
ISBN 9780395926161
Mycket gott skick. 230 x 181 x 30 mm. Språk: engelska/ English. ---- A practical handbook for food lovers explains how to select the finest and most flavorful ingredients and pantry staples, offering a host of ingenious buying recommendations, entertaining anecdotes, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHoughton Mifflin Harcourt 9780395926161 -
Glöggboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 112 sidor.
Nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 170 x 195 mm. ---- Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfirandet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva dr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690651
- Titel
- Glöggboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!" Bibliotekstjänst
"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid." LitteraturMagazinet
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.
Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.
Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.
Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.
Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.
ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690651 -
Appetite for Profit: How the food industry un...
Häftad bok. Nation Books. 2006. 392 sidor.
ISBN 9781560259329
Mycket gott skick. 218 x 140 mm. Enstaka anteckning men f.ö. nära nyskick. Språk: engelska/ English. --------- The United States is currently embroiled in a national debate over the growing public health crisis caused by poor die läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNation Books 9781560259329 -
The Can-Opener Cookbook
Inbunden bok. Thomas Y. Crowell Company. 1951. 281 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. 210 x 140 mm. Omslaget trasigt (se bild). Inlagan fin om än namnad. En amerikansk klassiker! Språk: engelska/ English.
A guide for gourmet cooking with canned or frozen foods and mixes. “It is quite possible-and it’s fun-to be a ‘chef’ even before yo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThomas Y. Crowell Company -
Field Guide to Seafood: How to Identify, Sele...
Häftad bok. Quirk Books. 2007. 309 sidor.
ISBN 9781594741357
Nära nyskick. 150 x 103 x 25 mm. Hårda pärmar. Rikt ill. Språk: engelska/ English. ----- At last, a field guide to identifying and selecting seafood from around the world, including barramundi, lobsterette, wahoo, and more
With the daunting array of fish and s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuirk Books 9781594741357 -
Seasonal Food
Pocketbok. Eden Project Books. 2009. 256 sidor.
ISBN 9781905811366
Gott skick. Anteckningar och understrykningar. Språk: engelskaW/ English. ---- A crucial companion for the keen cook who wants the best ingredients — fresh, organic and local, if possible — in season.
Unless you are a farmer, grower or food expert, your knowl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEden Project Books 9781905811366 -
Mat i Skelleftebygden - förr och nu
Inbunden bok. Hillewi Åkerlund. 1995. 54 sidor.
Mycket gott skick. 210 x 148 mm. Spiralbunden, styva blad. -----
Bilder och recept på bl.a: Finka; potatispannkaka; Blöta; Klappgröt; Kalvstek; Lax på Burträskvis; Surströmmingsklämma; Blodpalt; Kråkbärsdricka; Älgköttssoppa med klimp, m.m.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHillewi Åkerlund -
Matresa i Guldriket. vardag och helg
Inbunden bok. Hillewi Åkerlund. 1997. 54 sidor.
Mycket gott skick. 210 x 148 mm. Spiralbunden. Styva blad. ----
I guldriket äter man gott. Här finns råvaror av mycket hög klass. Nog finns det material till en Västerbottnisk meny.
Recept på bl.a: Marinerad björnstek från Hotell Lappland;
Guldvaskarpanna från Brukshot läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHillewi Åkerlund -
Stora stunder : Etikett för fest och högtid
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 186 x 228 mm. ----
Stora Stunder - etikett för fester och högtider är den bok alla behöver! Folkvettsexperten Magdalena Ribbing, Sveriges mest kända expert på hyfs och stil, tar upp alla tänkbara vett- och etikettfrå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131576
- Titel
- Stora stunder : Etikett för fest och högtid
- Författare
- Magdalena Ribbing
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 228 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En guide att luta sig mot."
Anne Ralf Hållbus, Lantliv
"Puh! Äntligen."
Baka
Stora Stunder - etikett för fester och högtider är den bok alla behöver! Folkvettsexperten Magdalena Ribbing, Sveriges mest kända expert på hyfs och stil, tar upp alla tänkbara vett- och etikettfrågor för fester och högtider. Här beskrivs högtider och ritualer, klädsel och inbjudningar, presenter, tal, tack och svar, allt som har med livets stora stunder att göra. Dop, konfirmation, examen, förlovning, lysning, bröllop, jubileer, pensionering, begravning beskrivs utifrån både religiösa och borgerliga ceremonier och hur det går till i de stora religionerna: kristendom i dess olika varianter, islam, judendom, buddhism och hinduism.
Stora stunder innehåller allt som är bra att veta för den som är huvudperson och de som är gäster, vad som förväntas, vad som ska undvikas och vad som är nödvändigt att känna till.
Magdalena Ribbing är Sveriges mest kända expert på hyfs och stil. Hon har varit politisk reporter på Dagens Nyheter och är författare till ett 20-tal böcker, bl a Bra att veta för alla unga (2009), Ringar (2010) och Etikett på jobbet (2011). Magdalena är en flitigt anlitad föreläsare, förekommer ofta i radio och TV och hennes frågespalt tillhör dn.se's populäraste inslag.En mycket användbar bok för stora högtider - från dop till begravning. Amelia Adamo, M-Magasin
Natur & Kultur Allmänlitt. 1 9789127131576 -
Wild Herb Cookbook
Inbunden bok. readme.fi. 2012. 255 sidor.
ISBN 9789522204868
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 255 x 195 mm. Språk: engelska/ English. ---- Sami Tallberg has worked in acclaimed restaurants around the globe for over a decade, gathering experience on the culinary use of wild plants. In his work he relies extens läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKreadme.fi 9789522204868 -
Sill : ett litet inlägg om inläggningar
Häftad bok. Kulturdoktorn. 1 uppl. 2010. 187 sidor.
Gott skick. 250 x 210 mm. Enstaka understrykningar. ------
För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.
Ted so läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197853613
- Titel
- Sill : ett litet inlägg om inläggningar
- Författare
- Ted Karlberg - Leifh Stenholm
- Förlag
- Kulturdoktorn
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 250 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 832 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.
Ted som är producent har närmat sig sillen från den kuli- nariska sidan av matbordet. Intervjuat sillälskare och förmått dem dela med sig av sina bästa och ofta hemliga - recept på sillinläggningar. Därefter har Ted rensat och lagt in sill i massor och inte minst viktigt provätit sig igenom alla inläggningarna som presenteras.
Jag, Leifh, som är kulturhistoriker, har fördjupat mig i sillens historia. Detta har jag gjort genom att rota i en del arkiv, bokhyllor och gamla luntor.
Tillsammans har vi åstadkommit en kombination av en kulturhistorisk och kulinarisk bok eller som man skulle kunna säga en kultinarisk kokbok. Detta har vi gjort för att maten inte skall tysta mun utan tvärtom för att ge oss sillälskare mål i mun, så att vi har något kulturhistoriskt att tala med vår bordsgranne om medan vi avnjuter den inlagda sillen.
I den här boken har vi således samlat 46 recept på olika sillinläggningar. Flertalet recept kommer från Blekinge, där vi har vår hemvist, och där strömming, som bekant byter namn till sill.
Kulturdoktorn 1 9789197853613 -
Pepper: The Spice that changed the world: ove...
Inbunden bok. Absolute Press. 2008. 256 sidor.
ISBN 9781904573609
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 235 x 170 mm. Språk: engelska/ English. ----- This is the story of the spice that changed the world, with 100 stuning recipes. This is a book dedicated exclusively to the world's most valued and fascinating spice. Why is it that pepper and certain f läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAbsolute Press 9781904573609 -
Våra livsmedel från jord till bord
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nyskick. 170 x 170 mm. ----- Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvaro läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147081301
- Titel
- Våra livsmedel från jord till bord
- Författare
- Garpendal, Margareta
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 170 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.
Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.
Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.
Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
Liber 1 9789147081301
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn