-
Prepp : vegorecept för en smartare vardag
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 183 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249521
- Titel
- Prepp : vegorecept för en smartare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 845 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är veganska eller kan enkelt justeras så att de blir det.Precis som i Ylva Bergqvists senaste bok "Vego på 30 minuter" är rätterna lättlagade och smaksäkert komponerade med inspiration från hela världen. Så vänta inte! Ta fram kastrullerna och börja preppa. Livet blir så mycket enklare – och godare.
Bonnier Fakta 9789174249521 -
Stora kokboken för små kök : 111 gröna och lä...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 141 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751229
- Titel
- Stora kokboken för små kök : 111 gröna och lättlagade recept för tiny living
- Författare
- Zontho, Erica
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 239 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 615 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat på en liten yta kan vara en utmaning. Det vet alla som någon gång bott i studentlägenhet, åkt på husvagnssemester eller försökt laga mat i det sparsamt utrustade köket på landstället. Men att köket är litet betyder inte att matlagningsglädjen måste vara det. Stora kokboken för små kök är kokboken för dig som lever smått, men som inte vill låta det begränsa din matlagning. Här får du lära dig att laga lasagne utan ugn, småkakor i stekpanna, eller crêpes där osten får smälta inuti i stället för ovanpå. Samt en hel del andra smarta knep för att trivas i det lilla köket. Recepten är helt igenom växtbaserade och enkla att laga de kräver varken ugn eller mer än två spisplattor. Vad sägs om apelsintofu med ångkokt grönkål, olivburgare med persiljemos eller sötpotatishalvor med jordnötskräm? Och till efterrätt, varför inte en stekt äppelpaj?
Ordfront Förlag 9789177751229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174693539
- Titel
- Klimatmaten : recept & fakta
- Författare
- Djuphammar, Lena
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Både fakta och recept på hur vi kan äta smartare"Femina "Inspirerande. Uppmuntrar till att lära mer. Betyg 4 av 5"BTJ, Charlotte Berglund Vill du få hjälp att äta mer klimatsmart? Vilka livsmedel ska du välja? Måste du bli vegetarian? Finns det svenska alternativ till grödor? Så mycket som en tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du kan göra för att minska din påverkan på planeten. Den här boken vill inspirera dig att äta mer klimatsmart. Förutom recept ges fakta, inspiration och tips! Du får 40 recept, som fungerar som vardagsmat men även då man bjuder på middag allt från spännande viltrecept till klassiker som gjorts mer klimatsmarta. Dessutom inspirerande rätter med klimatets bästa vänner baljväxter, rotfrukter och kål! Även fisk får ett avsnitt. Faktasidorna lyfter fram klimatsmarta råvaror, nya spännande grödor och intressanta projekt om framtidens mat. Med den här boken vill författarna bidra till ett ökat intresse för den klimatsmarta maten men även ge en ökad medvetenhet om den omställning vi tillsammans behöver vara en del av! ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbundet i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker, bland annat Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174693539 -
Allt om matlagning : från nybörjare till mäst...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 768 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Grundläggande tekniker, steg försteg-instruktioner.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161582
- Titel
- Allt om matlagning : från nybörjare till mästerkock
- Författare
- Beer, Günter
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 2556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt om matlagning: från nybörjare till mästerkock - En bibel i köket om konsten att laga mat.
Oavsett vilken typ av kock du är, är det slutresultatet som räknas. Den här kokboken erbjuder något passande för alla!
Allt om matlagning tar dig genom allt som är värt att veta om matlagning, från förberedande av ingredienser till sammansättningen av en hel måltid. Innehåller tydliga steg för steg-instruktioner för varje recept.
Patrik Jaros, en gång vald till Guide Michelin´s yngsta stjärnkock, är författare och stylist till ett antal framgångsrika kokböcker.
Günter Beer har genom åren fotograferat åtskilliga ämnen men har sedan 1994 fokuserat på kokböcker.
Format: 200x768mm
Tukan Förlag 1 9789187161582 -
Isodieten : kokboken
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Inlagan med några mycket små fläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Titel
- Isodieten : kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Laga mat i fjällen
Inbunden bok. Stockholm : Svenska turistfören. (STF). 2 uppl. 1993. 64 sidor.
Mycket gott skick. Litet format.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171561269
- Titel
- Laga mat i fjällen
- Författare
- Forssell, Anita - Svenska turistföreningen
- Förlag
- Stockholm : Svenska turistfören. (STF)
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenska turistfören. (STF) 2 9171561269 -
Nöjesfiskarens kokbok
Inbunden bok. Stockholm : AWE/Geber : Sv. jägareförb. 1984. 190 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789120070476
- Titel
- Nöjesfiskarens kokbok
- Författare
- Haglund, Elsa - Brusewitz, Gunnar - Haglund, Bertil - Svenska jägareförbundet
- Förlag
- Stockholm : AWE/Geber : Sv. jägareförb
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : AWE/Geber : Sv. jägareförb 9789120070476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Den blå maten : recept för ett långt och lyck...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2015. 165 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170378607
- Titel
- Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv
- Författare
- Henrik Ennart - Niklas Ekstedt
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.
Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.
Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kal las Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.
Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.
Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland.
Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.
Ordfront Förlag 9789170378607 -
Namnam. Allt du behöver veta om barnens mat o...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100577014
- Titel
- Namnam. Allt du behöver veta om barnens mat och matvanor från nyfödd till tonåring
- Författare
- Gebre Medhin, Mehari
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min tvååring äter enbart pasta, ketchup och välling - räcker det? Min fjortonåriga dotter simhoppar 5 dagar i veckan - hur ska hon äta för att orka med? Vad innebär egentligen glutenallergi? När räknas ett barn som överviktigt? Klarar sig verkligen min tonåriga son på vegankost?Två av Sveriges verkliga experter på barn och ungdomars mat ooch matvanor, Margit Eliasson, dietist och författare till Mat för liv och lust och Mehari Gebre-Medhin, barnläkare och professor vid Uppsala Akademiska Sjukhus, resonerar och berättar om barnens mat - alla föräldrars trätoämne och utmaning. Har finns basfakta, svaren på frågorna och många handfasta råd (bra frukost till morgontrött tonåring till exempel) och en praktisk receptdel med enkla och snabba middagsrätter för den stressade familjen. Illustrerad med teckningar av Linn Fleischer och 29 foton av Joel Wåréus,
Albert Bonniers Förlag 9100577014 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163617027
- Titel
- Kikärtor : kokboken
- Författare
- Heather, Thomas
- Förlag
- Ebury Press
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Heather, Thomas
Ytterligare översättare: Formgren, Elise
Ytterligare översättare: Sundström, Sten
Ytterligare designers: Evans, Louise
Ytterligare fotografer: Lee, Joff
Ebury Press 1 9789163617027 -
The taste of beer : a guide to appreciating t...
Inbunden bok. Weidenfeld & Nicolson. 1998. 256 sidor.
ISBN 0297836242
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWeidenfeld & Nicolson 0297836242 -
Julens goda
Inbunden bok. Stockholm : Bromberg. 1994. 119 sidor.
Mycket gott skick. Pärmarna har en stötskada i överkant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176086577
- Titel
- Julens goda
- Författare
- Boris-Möller, Jan - Lund, Mats
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bromberg 9176086577 -
Östgötamat : från igår och idag
Inbunden bok. Östergötlands länsmuseum. 3 uppl. 2008. 204 sidor.
Mycket gott skick. 3:e omarbetade och utökade upplagan. Tillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185908745
- Titel
- Östgötamat : från igår och idag
- Författare
- Inga Wallenquist
- Förlag
- Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1053 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkomna till matriket Östergötland! Boken innehåller ett stort stycke matnyttig kulturhistoria och drygt 200 spännande recept. Här beskrivs överdådet hos biskop Brask på 1500-talet och vardag och fest på några av Östergötlands herrgårdar. Men framför allt handlar det om kalasmat och vardagskost i bondens gård och fiskarens stuga, om maten i borgarhem och arbetarkvarter.
Denna tredje upplaga av Östgötamat är omarbetad och utökad med ett omfattande kapitel om 2000-talets östgötamat, hur den produceras och serveras. Vi har dukat upp en östgötabuffé och två inspirerande festmenyer med nykomponerade recept och rätter hämtade ur de gamla receptböckerna.
Östergötlands länsmuseum 3 9789185908745 -
Efterrätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 159 sidor.
Gott skick. Boken i mycket gott skick men har en ryggskada.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158580
- Titel
- Efterrätter
- Författare
- Cellton, Olle T
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt - men inte nödvändigtvis särskilt gott. Istället kan en kula god hemgjord glass räcka, en bit paj, lite chokladmousse eller bara några skivor apelsin med honung och pistaschnötter om det är ont om tid.
Att Olle T Cellton skiljer sig från många andra kockar är inte bara tydligt i det salta köket, han har en kunskap och en stil även när det gäller sött som är unik i Sverige. Olles fokus ligger inte på länders gränser utan på att det ska smaka riktigt gott. Det finns så mycket gott överallt och begränsar du dig finns det ju en risk att du missar något helt fantastiskt!
I "Efterätter" har Olle samlat sina bästa söta recept. Här finns allt från enkel engelsk citronposset och olivoljekaka med smak av apelsin, till mer tidskrävande efterrätter som den franska klassikern marjolaine. Flera av recepten gör Olle dagligen både hemma och på restaurang Babette.
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och har jobbat på krogar i uppväxtstaden, Edinburgh, London, Köpenhamn och San Francisco. Numera är han kökschef på Babette i Stockholm som han driver med några vänner. Olle har tidigare skrivit "Salt, socker & vinäger" (2014) och "Enkel god mat" (2016).
Efterrätter var pristagare i Måltidsakademiens pris för bästa måltidslitteratur. En del av motiveringen löd ”… den enda boken du behöver om sötsaker".
”Under drygt ett år har Olle testat och experimenterat med fler tartedegar, mousser, krämer och kakor än han trodde existerade. Resultatet är en bok med fokus på efterrätter som inte bara ser bra ut utan framför allt smakar riktigt gott.” Västerbottenskuriren
”Månadens kokbok! Olle T. Cellton är kökschefen som älskar efterrätter, i arbetet med den här boken har han verkligen grottat ner sig i dessertköket.” Sköna hem
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127158580 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244830
- Titel
- Lomelinos pajer
- Författare
- Lomelino, Linda
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pajer på tvären, på längden. Runda och fyrkantiga. Med knaprigt smul, med flätade pajlock. Små pajer att äta med handen. Paj på pinne. Tarteletter och öppna galetter. Paj med rabarber, citrus, sommarbär, stenfrukter, päron och äpplen samt nötter, kola och choklad.Äntligen kommer Linda Lomelino med en pajbok! Här kombineras enkla recept med vacker estetik och hänförande fotografier. Med hennes hjälp lär du dig ta dina favoriter till nya höjder. Det finns pajer för alla tillfällen, oavsett om du vill göra en smulpaj med brynt smör, björnbär och choklad till fikat, en citrustarte med brynt maräng som elegant dessert eller en körsbärspaj med mandel och håligt pajlock som avslutning på söndagsmiddagen.I bokens utförliga pajskola lär du dig göra den perfekta pajdegen att kavla, de godaste pajsmulorna, samt hur du får till sådana där snygga pajlock som vi sett i allt från Kalle Anka till amerikansk indiefilm. Det finns också ett avsnitt med de bästa smakkombinationerna samt de ultimata tillbehören, allt från vaniljsås till glass.
Bonnier Fakta 1 9789174244830 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189437289
- Titel
- Ketokoden och hur du knäcker den!
- Författare
- Gundry, Steven
- Förlag
- Livsenergi
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Ketokoden och hur du knäcker den! ger Steven Gundry, författaren till storsäljaren Växtparadoxen och de övriga böckerna i paradoxserien, sin banbrytande variant av ketodieten. Han avslöjar vanliga myter om ketokosten och visar hur vi kan skörda alla dess fördelar och ändå äta godare än någonsin! Doktor Gundry har i likhet med många andra läkare och näringsexperter sedan länge stöttat idén om en ketogen diet, en typ av lågkolhydratkost som får kroppen att alstra energi genom att förbränna fett. Vissa av Gundrys patienter hade prövat på denna stränga diet, och eftersom den förde med sig en rad olika hälsofördelar, däribland viktnedgång, minskad sjukdomsrisk och ökad energi, uppmuntrade han deras ansträngningar ända tills hans egen forskning avslöjade den chockerande sanningen: Vi har missförstått hela ketogrejen! I Ketokoden och hur du knäcker den! förklarar Gundry vad det är som gör ketokosten så framgångsrik en process i cellerna som kallas mitokondriell frikoppling. Men ketoner visar sig inte alls vara den magiska källa till cellbränsle som de brukar framställas som, och kroppen kan helt enkelt inte fortsätta fungera på bara ketoner och fett. I det långa loppet kan en sträng lågkolhydratdiet faktiskt leda till både muskelförtvining och dålig kognitiv hälsa. Som tur är behöver vi inte sluta äta kolhydrater för att kunna dra nytta av ketosens fördelar. För att åstadkomma mitokondriell frikoppling räcker det nämligen med att vi ser till att kroppen har tillräckligt med ketoner och polyfenoler, näringsämnen som förekommer naturligt i vissa växtbaserade livsmedel. I denna insiktsfulla och praktiska bok förklarar doktor Gundry de många sätt som du kan starta den här processen: allt från att äta enligt ett bestämt måltidsschema till att festa på växtbaserad mat (just de kolhydrater som brukar vara bannlysta i ketogena dieter!) och njuta av ketonproducerande mat, som get- eller fårmjölksprodukter. Du kommer dessutom att få reda på varför supermat och äppelcidervinäger har en så magisk verkan och det är inte som du tror! Ketokoden och hur du knäcker den! är baserad på de allra senaste vetenskapliga rönen och bör läsas av alla, inte bara av dem som har prövat på men misslyckats med någon ketogen diet, utan också av vegetarianer och veganer som vill testa keto, liksom av alla som vill gå ned i vikt och förbättra sin hälsa men ändå kunna njuta av en varierad och god kost. Med hjälp av bokens matlistor, enkla lösningar och nya recept kan du nu för första gången knäcka ketokoden och både njuta av en ketogen diet och dra nytta av dess fördelar!
Livsenergi 1 9789189437289 -
Lunds universitets kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1 uppl. 2011. 207 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken med tryckskada i rygghuvudet. Skyddsomslaget med lätt slitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173534741
- Titel
- Lunds universitets kokbok
- Författare
- Stenström, Johan
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen händelse av vikt har genomförts utan att den har avslutats med en måltid. I Lunds universitets kokbok bjuds på ett överflöd av rätter från det akademiska måltidsåret: doktorsdisputation, promotion, professorsinstallation. Studentlivets alla aktiviteter handlar också om mat: spex, studentaftnar, sittningar och sexor. Och naturligtvis karneval. Kokkunniga och kreativa studenter lagar och serverar för att hålla igång studentlivet.
Vetenskap handlar om mat: Fysik, genetik, psykiatri, teologi, musik, japanska, genusvetenskap, statsvetenskap
Här berättar forskare om sina ämnen och materfarenheter. Historiska museet, Botaniska trädgården, Trafikflyghögskolan Lund universitets skiftande verksamheter delar med sig av kunskaper och recept.
Bokförlaget Atlantis 1 9789173534741 -
Med smak av salt och sommar
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2006. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137129464
- Titel
- Med smak av salt och sommar
- Författare
- Jisland, Ulrika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 213 x 263 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 796 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man kan förgylla sommarens måltider. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och smaskiga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt, lagar mat med örter eller svänger ihop en enkel torsksufflé. God mat behöver inte vara krånglig det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften. Bokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.
Bokförlaget Forum 1 9789137129464 -
Vad bjuds? : ett tusen och ett nya sätt att v...
Inbunden bok. S.l.] : Communiplex Marketing inc. 1993. 480 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1551859459
- Titel
- Vad bjuds? : ett tusen och ett nya sätt att variera Din matlagning och uppsättning av menyer för olika tillfällen
- Förlag
- S.l.] : Communiplex Marketing inc
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
S.l.] : Communiplex Marketing inc 1551859459 -
Vinterkalas
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 2010. 318 sidor.
Gott skick. Bägge pärmara har en liten stötskada i övre hörnet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034751
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Vinterkalas gavs ut i original 2008.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
Norstedts 3 9789113034751 -
Kafé på Skedet - en bok med recept och lite o...
Inbunden bok. 1 uppl. 2019. 142 sidor.
Nyskick. Upplaga : 500 ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151921730
- Titel
- Kafé på Skedet - en bok med recept och lite om våra tio år vid Omberg
- Författare
- Bergström, Anne
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
1 9789151921730 -
Glutenfritt är gott : en bakbok för hela fami...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2013. 99 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174612004
- Titel
- Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
- Författare
- Martin Svensson
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 198 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin var glutenallergiker. Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och slutade äta bröd och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna.
Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten - en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic.
I USA köper över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008-2012 ökat med 28 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.
Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras som glutenintoleranta växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla.
Glutenfritt är gott är boken för alla familjer där en eller flera personer är glutenallergiker. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!
MARTIN SVENSSON har på Känguru tidigare utkommit med Knacka tre gånger - och andra spökhistorier (2012). På Lind & Co finns även hans vuxenromaner Hej! Mitt namn var Elton Persson (2007) och Din heder (2009). Våren 2013 gav han ut Min första bakbok.
Lind & Co 1 9789174612004 -
Klara färdiga ät!
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 151 sidor.
Gott skick. Spiralbunden. Färgen på den vitmålade spiralbindningen har delvis lossnat så att metallen syns.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119060
- Titel
- Klara färdiga ät!
- Författare
- Jonsson, Marita
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gott, vällagat, fräscht och frestande är ord som passar på Klara färdiga ät! Författaren har gått igenom sina recept på den mat familjen ätit till vardags och till fest och med härligt resultat fått fram snabba varianter på många klassiska rätter. Hon ser möjligheterna till nyskapande ur det traditionella och delar här med sig av sin matfilosofi som handlar om råvaror från den älskade Körsbärsgården på södraste Gotland och överflödet i det italienska köket och Venedig, där familjen vistas i perioder. Här finns alla typer av mat: soppor, sallader, pastasåser, risotto, lamm, kyckling, fisk, efterrätter, matbröd. Ett avsnitt om kalasmat med byfféer i italienska, indiska och afrikanska färger avrundar boken. Marita Jonsson är inte bara en utmärkt kock utan också en skicklig fotograf. Boken är fylld av vackra, stämningsfulla och härliga bilder!
Bokförlaget Forum 9137119060 -
Chinese cooking
Inbunden bok. Octopus books. 1983. 96 sidor.
ISBN 0706418247
Mycket gott skick. Over 150 delicious recipes. Utgiven i serien Cooking in colour.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOctopus books 0706418247 -
Söta frestelser från Primrose Bakery
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 238 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016239
- Titel
- Söta frestelser från Primrose Bakery
- Författare
- Martha Swift - Lisa Thomas
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 255 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oemotståndlig bakbibel!
Lyxiga cupcakes, överdådiga tårtor, frasiga croissanter
och knapriga småkakor - Söta frestelser är en riktig
skattkista, oavsett vad du vill baka!
Primrose Bakery i London levererar bakverk till de
svårflörtade kunderna på Selfridges, Fortnum & Mason och
Liberty, m.fl. Bageriet startades 2004 av Martha Swift och
Lisa Thomas och förutom att de levererar direkt till de
fashionabla varuhusen så har de idag också två egna affärer
ett på Primrose Hill och ett i Covent Garden.
Primrose Bakery är en av Londons charmigaste och mest populära
tårt- och cupcaketillverkare känt för sin höga kvalitet och
trevliga atmosfär.
Söta frestelser är indelad i sju kapitel: cupcakes, till frukost,
tårtor och festkakor, skivor och rutor, småkakor, till bröllop
samt tekniker och tips. Författarna delar också med sig av
sina bästa tips, t.ex. hur man gör dekorationer, en perfekt
glasyr eller viker (inte rullar) en perfekt sprits av
smörpapper. Flera moment i boken förtydligas med stegför-
steg-bilder.
Åttio fantastiska recept och många praktiska tips på hur du lyckas med bakverken
gör Söta frestelser till en oumbärlig bakbibel.
Tukan Förlag 1 9789174016239 -
Soppor
Häftad bok. Mölndal : GlaxoSmithKline (gsk). 2001. 36 sidor.
Nyskick. Stefan Karlsson blev Årets Kock 1995.
Spiralhäftad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188286789
- Titel
- Soppor
- Författare
- Karlsson, Stefan - GlaxoSmithKline
- Förlag
- Mölndal : GlaxoSmithKline (gsk)
- Språk
- Svenska
Mölndal : GlaxoSmithKline (gsk) 9188286789 -
Hunger
Inbunden bok. Lund : Tralala reklambyrå. 1997. 61 sidor.
Nära nyskick. Mat som går snabbt att laga. De flesta recepten är klara på 20 minuter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197318531
- Titel
- Rättshjälp à la Vinge
- Författare
- Åstrand, Mats - Rege, Fredrik
- Förlag
- Lund : Tralala reklambyrå
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Lund : Tralala reklambyrå 9197318531 -
Östgötamat : en smaksak
Inbunden bok. Linköping : Östergötlands länsmuseum. 1996. 180 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185908266
- Titel
- Östgötamat : en smaksak
- Författare
- Gladh, Katarina - Douglas, Marietta - Wallenquist, Inga - Billeson, Göran
- Förlag
- Linköping : Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Linköping : Östergötlands länsmuseum 9185908266 -
Fest : mat för högtid och kalas
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 432 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137128485
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
Bokförlaget Forum 9137128485
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn