-
Cava - bubblande glädje!
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2012. 108 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287375
- Titel
- Cava - bubblande glädje!
- Författare
- Wallner, Anna
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 242 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är något speciellt med bubblor, med ett glas mousserande vin i handen blir livet liksom lättare.
I boken beskrivs Cavans historia, druvor, tillverkning, regelverk och olika stilar. Vad skiljer en extra brut från en semi-seco? Vad betyder gran reserva? Vilket budskap har korkens geometriska tecken? Till vilken typ av mat passar cava? Hur går en cavaprovning till?
Detta och mycket mer får sitt svar i denna informativa, personligt skrivna och livsbejakande bok.
Cava är världens mest exporterade bubblor. Att dricka Spaniens sprudlande vin har blivit en trend och numera har varje bar och restaurang med självaktning flera sorters cava i sortimentet.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287375 -
Smakens magi : det underbara samspelet mellan...
Inbunden bok. Max Ström. 2008. 383 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261137
- Titel
- Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«FeminaEfter succén med sin senaste bok Vinets magi - som utsågs till världens bästa vinbok - har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet mellan vin och mat. Här finns sexton kapitel om vinets olika smaktyper och användningsområden, från champagne till de olika vita, röda och rosévinerna, liksom det söta och starka vinet. Dessutom kan du läsa om vin till grillat och vegetarisk mat, om vin och sprit som krydda, om flambering och mycket annat - allt kryddat med färgstarka berättelser från vinets och matens underbara värld.- Själva grundtesen i gastronomin är att bli lagom mätt och diskret berusad på ett så behagligt och välsmakande sätt som möjligt. Så varför krångla till det? Det är temat i min nya bok, en smaklig vägledning till vinets smaktyper och en naturlig fortsättning på Vinets magi. Där hittar du människorna, mötena och platserna, här hittar du upplevelserna.Samtidigt är Smakens magi en härlig och inspirerande kokbok där Kronstam bjuder generöst på massor av läckra smakprov ur sina egna recept med vintips till det goda på tallriken. Allt är samlat i en magnifik praktutgåva som det är ett nöje att både ge och få.- Maten är grunden till mitt vinintresse, men jag är inte förtjust i modern konstmat. Den är för omfattande och kontrastrik på ett sätt som inte passar vinet. Klassisk matlagning bygger istället på harmoni mellan alla smaker, däribland vinet. Recepten i Smakens magi är festmat, men på en nivå som de flesta ska kunna laga.De förföriska matbilderna är tagna av Björn Lindberg, en av Sveriges främsta matfotografer. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, som tillsammans med Kronstam fick pris av Gourmand World Cookbook Awards för världens bästa vinfotografiska verk i Vinets magi.Sagt om Smakens magi»...en bok att njuta länge och i omgångar.«Expressen»Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«Femina»Bengt-Göran Kronstams gedigna provningserfarenhet och stora matlagningsintresse genomsyrar boken som lockar med recept och vackert foto. Härliga recept, bra vägledning till lyckade mat- och vinmatchningar plus fina bilder är bokens styrka.«TT Spektra»Bengt-Göran Kronstam har en god penna och en aldrig sviktande passion för vin. När han dessutom lyfter in vinet i det kulinariska landskapet skapas gastronomiska bilder av stor skönhet.[...] Recepten är eleganta och ändå användarvänliga. Claes Löfgren och Björn Lindberg ramar in Bengt-Göran Kronstams texter på det goda sätt de förtjänar.«Länstidningen Södertälje»...en naturlig sammanknytning mellan vinet och maten. Kronstam förmedlar ett samspel som skickar läsaren mot nya dreglande höjder. "Smakens magi" ger kunniga svar på allt med ett läcker formgivning och bildsättning av yppersta kvalitet.«Nerikes Allehanda»...en svindlande mäktig bok...«Residence»En passionerad och personlig mat, vin- och resebok...«Laga Lätt
Max Ström 9789171261137 -
Tequila & mezcal : mexikanskt brännvin
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140837
- Titel
- Tequila & mezcal : mexikanskt brännvin
- Författare
- Rapp, Madeleine
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 183 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har jobbat ihop länge. Och rest mycket. Ofta till New York där vi, precis som många andra, blivit handlöst förälskade i staden. New York är häftigt och magiskt, och det var här vi på allvar upptäckte mezcal och tequila. Bland otaliga spritflaskor, i respekterade cocktailbarer, på diskbackar och divebars har vi blivit väldigt goda vänner, skakat drinkar och tagit ett par rejäla fyllor. Och någonstans mitt i allt hittade vi det som skulle leda till att vi reste till Mexiko. Vi åkte för att stilla en nyfikenhet och förväntade oss ett av världens farligaste länder, men hittade en plats vi aldrig kunnat föreställa oss.
På senare år har man pratat om agaven och dess plats i finrummet: Vi tycker att du borde släppa in tequilan och mezcalen i både finrummet och vardagsrummet. Tequila & mezcal - Mexikanskt brännvin tar upp spritens bakgrund, går igenom och redogör för ett antal olika sorter tequila och mezcal som finns på den svenska marknaden och som vi tycker om, grundläggande saker att tänka på i hemmabaren och inte minst ett 60-tal riktigt bra cocktailrecept.
Vi vill förmedla och dela med oss av det som ligger oss varmast om hjärtat. Och som vi brukar säga; at the end of the day, så är det bara skratt, känsla och skinn på näsan som räknas.
”You don’t find mezcal, mezcal finds you.”
Josephine Sondlo och Madeleine Rapp började jobba tillsammans på Kåken och öppnade sedan baren på Svartengrens som de drev ihop i nästan två år. Madeleine blev utsedd till Årets Bartender 2013. Tillsammans reser, äter, dricker och inspireras de tillsammans nästan varje dag.
"...ett sextiotal riktigt bra cocktailrecept..."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Stark reseskildring."
Alf Tumble, Dagens Nyheter
Stark reseskildring.
Alf Tumble, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127140837 -
How to brew : everything you need to know to...
Häftad bok. Boulder, Colo. : Brewers Publications. 2006. 347 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780937381885
- Titel
- How to brew : everything you need to know to brew beer right the first time
- Författare
- Palmer, John J.
- Förlag
- Boulder, Colo. : Brewers Publications
- Språk
- English
Boulder, Colo. : Brewers Publications 9780937381885 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113061481
- Titel
- Juiceverket : juice, drinkar och detox
- Författare
- Junker, Niklas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 251 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Dryckeslitteratur, ej alkoholhaltiga drycker".
De senaste åren har det poppat upp juicebarer i varenda köpcenter och matiga smoothies har blivit en acceptabel lunch.
Juiceverket driver fem dagbarer i Stockholm, med fokus på nyttiga njutningar. Nu bjuder grundarna på sina hemligheter och bästa recept. Här hittar du smarta tips och husmorsknep, råd om vilken utrustning som behövs och vilken man klarar sig utan, och hur man ska förvara olika ingredienser för att behålla fräschören. Men det handlar också om träning, om juice för olika årstider och situationer, om avancerade juicer och om att kombinera juice med mat - eller med sprit.
Norstedts 1 9789113061481 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 320 sidor.
Mycket gott skick. Lite tilltryckta pärmkanter, men i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137115243
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum 9137115243 -
Whisky : Top 100 Single Malts
Häftad bok. Balkong Förlag. 1 uppl. 2007. 526 sidor.
Nära nyskick. På svenska. Bortsuddat pris
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185581115
- Titel
- Whisky : Top 100 Single Malts
- Författare
- Henrik Aflodal
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 180 mm Ryggbredd 48 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i Aflodals whiskyvärld
Äntligen en bok från Skandinaviens ledandewhiskyexpert! Och vilken bok, den mest fylliga maltwhiskyboken någonsin. Henrik Aflodals vardag ägnas åt whiskyprovande. Han har gjort över 3500 dokumenterade whiskymöten under drygt 15 år, och han för en ständig jakt på nya whiskyupplevelser. Här är han på återbesök hos världens 100 främsta maltmakare.
Vilket destilleri gör den bästa whiskyn? Hur går det till? Allt står i denna "whisky-bibel".
I Single Malt World Cup screenade Aflodal folkets whiskysmak, 1250 whiskyälskare blindprovade fram en världsmästare. Experten kontra Folket, ett nytt perspektiv för en whiskybok.
Henrik Aflodal är journalist och whiskyexpert. Fråncocktail-blandande tonår till vuxen whisky-beundrare blev intresset yrke år 2000. Då kom Aflodal's WhiskyWorld, en digital-världswhisky-bok på engelska med tusentalet uppslag. Året därpå sätts första whiskyfatet
i flaska, fyra till följer i serien Aflodal Select World Whisky. År 2002 startar han Whiskyspot.com, världens första (och fortfarande enda) nyhetssajt om whisky. Samma år grundas det illustra sällskapet Scandinavian Whisky Society som just buteljerar 'single cask'-whisky. 2004 öppnar Aflodal sitt whiskyarkiv på nätet med ett urval av sina bästa whiskyupplevelser, nya recensioner läggs ut dagligen. År 2005 går första konnässör-resan till Skottland där expertens kontaktnät öppnar dörrarstängda för vanliga whisky-turister. År 2007 är vi framme vid andra upplagan av Single Malt World Cup.
»Drivkraften är fortfarande whiskymötet, att helt
förutsättningslöst få ge sig i kast med en ny whisky.
Och självklart människorna, att missionera och
väcka nyfikenhet kring en underbar dryck.
Ren whiskyglädje!
Balkong Förlag 1 9789185581115 -
Nordiskt lexikon över brännvin : akvavit, kry...
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 135 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329436
- Titel
- Nordiskt lexikon över brännvin : akvavit, kryddbrännvin och vodka
- Författare
- Sven Wingård
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 568 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9185329436 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153421979
- Titel
- Afternoon Tea
- Författare
- Jan Gradvall - Liselotte Forslin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Härligt engelskt! Härligt otidsenligt! Härligt onyttigt! Ta time out med "Afternoon Tea". Boken är gjord på den engelska landsbygden runt Bath, samma landskap som använts i flera Jane Austen-filmatiseringar. Förutom klassiska recept på scones och muffins, presenteras även mer udda brittiska läckerheter som crumpets, dinky cakes och boiled fruitcake. Du får även smaka på hemgjord marmelad och curd samt puddingar och desserter. Dessutom en teskola där vi lär oss göra världens godaste te! Ca 40 färgfoton, ca 30 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153421979 -
Hirkum Pirkum och andra brännvinskryddningar
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1996. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864517
- Titel
- Hirkum Pirkum och andra brännvinskryddningar
- Författare
- Andersson, Lars - Olsheden, Jan - Johansson, Gerry - Jonsson, Sune
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864517 -
Stora boken om äppelcidervinäger
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2001. 237 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146180931
- Titel
- Stora boken om äppelcidervinäger
- Författare
- Hellmiss, Margot
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept och råd för hälsa, välbefinnande, kök och hushåll. Stora boken om äppelcidervinäger omfattar alla områden där äppelcidervinäger kan komma till användning. Margot Hellmiss skriver kunnigt och lättillgängligt om allt från hur äppelcidervinäger först började användas i historien till den senaste forskningen om dess hälsobringande egenskaper. Boken är illustrerad med härliga färgfotografier. Margot Hellmiss tidigare bok Naturligt frisk med Äppelcidervinäger är en bästsäljare i hela Europa, med närmare 70 000 sålda exemplar bara i Sverige! Översättning av Gunhild Winqvist HollmanOriginaltitel: Das grosse Praxisbuch Apfelessig
Wahlström & Widstrand 9146180931 -
Vårt levebröd : en bryggares memoarer
Inbunden bok. Timbro. 1 uppl. 155 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Alltsammans började med att farfar Louis bestämde sig för att åka till Berlin och studera till ölbryggare. Till slut köpte han ett oansenligt bryggeri i Grängesberg. Fem anställda och ett par hästar. Familjen Spendrup är i dag Sveriges mest kända och fram läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175669809
- Titel
- Vårt levebröd : en bryggares memoarer
- Författare
- Jens Spendrup
- Förlag
- Timbro
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alltsammans började med att farfar Louis bestämde sig för att åka till Berlin och studera till ölbryggare. Till slut köpte han ett oansenligt bryggeri i Grängesberg. Fem anställda och ett par hästar. Familjen Spendrup är i dag Sveriges mest kända och framgångsrika bryggarfamilj. Vägen dit har varit full av strapatser. När Jens Spendrup och hans bror Ulf fick ansvaret för familjeföretaget var läget mörkt. Företagets överlevnad var hotad, skulderna var större än tillgångarna. Skulle familjen mista allt? Plötsligt kom undsättningen från det mest oväntade håll.
Här berättar Jens Spendrup sin historia om ett liv som bryggare i Sverige. Vårt levebröd är en berättelse om ett centralt stycke modern svensk näringslivshistoria. Det är också en levande skildring av hur företagandets villkor har sett ut i Sverige och hur de behöver förändras.
Jens Spendrup är styrelseordförande bland annat i Spendrups Bryggeri AB, Svenskt Näringsliv och Stockholms Konserthus.
Timbro 1 9789175669809 -
Den ultimata barboken. En värld av spritdryck...
Nyskick. Ullman. Inplastad tjock bok i nyskick. 2009. 816 sidor.
Ett imponerande och rikt illustrerat praktverk som spänner över en hel värd och historia av starkvin, sprit och cocktails. Författren André Dominé berättar allt vad man bör veta om drycker - från va läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833148071
- Titel
- Den ultimata barboken : en värld av spritdrycker och cocktails
- Författare
- André Dominé - Barbara E. Euler - Wolfgang Fassbender - Matthias Stelzig
- Förlag
- H.F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 816 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 54 mm
- Vikt
- 2605 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett imponerande och rikt illustrerat praktverk som spänner över en hel värd och historia av starkvin, sprit och cocktails. Författren André Dominé berättar allt vad man bör veta om drycker - från vad som hör hemma i en välsorterad bar till ursprung på de främsta spritdryckerna, tillverkning och hur de på bästa sätt kan avnjutas. Ett rikt faktamaterial som kompletteras med ett urval frestande cocktalirecept från klassiker till nya, exotiska och fantasifulla drinkar. Detta är verkligen den ultimata barboken!
9783833148071
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn