-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176171813
- Titel
- Hembakt med Manuela
- Författare
- Kjeilen, Manuela
- Förlag
- Göteborg : Tukan
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tukan 9789176171813 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242171
- Titel
- Den stora matresan
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.Ur resedagboken:Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Bonnier Fakta 9789174242171 -
Margaret Fulton Christmas
Häftad bok. Hardie Grant. 2008. 336 sidor.
ISBN 9781742701271
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHardie Grant 9781742701271 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188435088
- Titel
- Roten till allt gott
- Författare
- Randeniye, Malin
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
Rotfrukter är fantastiska råvaror, de är hälsosamma och oftast närodlade, dessutom är de alltid i säsong på grund av deras fina förmåga att kunna lagras. Rotfrukter är också billiga och går att variera i all oändlighet. Helt enkelt supermat när den är som bäst.
I boken delar författaren Malin Randeniye med sig av sina personliga favoriter av sunda rotfruktsrätter, nostalgiska barndomsklassiker och inspirerande rotfruktsrecept från världens alla hörn.
Malin Randeniye, legitimerad dietist, som arbetar med inspirerande, informationsrik och väl genomarbetad matunderhållning. Hon är grundare av och chefredaktör på tidningen Glutenfri Matglädje och medverkar sedan flera år tillbaka i det populära inslaget Mat med Malin i Sveriges Radio P4 Sörmland. I sin debutbok har Malin själv skapat recepten, skrivit texterna, fotat, illustrerat och formgivit boken.
Votum & Gullers Förlag 1 9789188435088 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434763
- Titel
- Svenska ostar & ostmakare
- Författare
- Orre, Ia
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- " Att synliggöra genuint mathantverk och kokkonst är en trend som fortgår, och nu är turen kommen till en inspirerande och intressant bok om ost och osttillverkare i Sverige." BTJ
För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med egna stolta traditioner på flera platser i landet, ostmakarna blir alltfler och lagringsmästarna är på väg tillbaka.
I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre.
Bokförlaget Arena 9789178434763 -
Det franska lantköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846422
- Titel
- Det franska lantköket
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1054 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härliga recept.
Följ med på en lockande matresa till de små byarna på landsbygden i Gascogne i södra Frankrike. Bland vindlande byvägar, vingårdar, krogar, odlare, marknader och uteserveringar har Joanne Harris samlat in dessa rustika recept med fräscha råvaror från de lokala marknaderna!
"Många av mina tidigaste minnen handlar om mat. Jag minns hur jag lagade pannlkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitre. Det är så många minnen som är förknippade med smak och doft av mat, så många platser och så många människor som kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept."
Författarduon, Joanne Harris och Fran Warde, har letat igenom de lokala marknaderna i Gascogne och samla idéer, recept, specialiteter och historier.
De flesta recepten är enkla och omfattar allt från soppor och sallader till fisk, kött och desserter. De har testats, anpassats och omskapats för att passa dig, ditt kök, din familj och dina vänner.
Prisma 1 9789151846422 -
Grevarna Brahes vinterbok : historia, traditi...
Inbunden bok. Stockholm : Arena. 1999. 224 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431410
- Titel
- Grevarna Brahes vinterbok : historia, traditioner och mat från Visingsborgs grevskap
- Författare
- Larsson Haglund, Ingrid
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Arena 9789178431410 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163142819
- Titel
- Med smak av honung
- Författare
- Andersson, Cornelia - Ohlström, Tommy - Gustafsson, Joakim
- Förlag
- Stockholm : Achiever
- Språk
- Svenska
Stockholm : Achiever 9789163142819 -
Låt bönor förändra ditt liv
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2017. 198 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429285
- Titel
- Låt bönor förändra ditt liv
- Författare
- Litsfeldt, Lars-Erik
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 198 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 412 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "När kostpionjärerna Litsfeldt och Olsson tar klivet in i tarmbakteriernas värld blir resultatet en modernare kosthållning med turboeffekt. Spännande och helt i fas med den senaste forskningen!"
Henrik Ennart, Svenska Dagbladet
En revolutionerande metod för hälsan, vikten och blodsockret!
Likt den kände engelske läkaren och författaren Michael Mosley, mannen bakom bland annat 5:2-dieten, har bokens författare experimenterat på sig själva.
Idag lever var elfte vuxen på jorden med diabetes. Det blir ungefär 415 miljoner människor och det kan dessutom finnas ett mörkertal utöver det. Bara i Sverige räknar man med att det finns cirka 450 000 diabetiker. Antalet i världen som lider av fetma är runt 500 miljoner och i Sverige rör det sig om ungefär 800 000. Vi har alltså allvarliga problem
Under ungefär ett decennium har det blivit allt vanligare att de med diabetes- och överviktsproblem provat att äta mindre mängd kolhydrater och istället mer fett. Med åren har det förstås uppkommit tankar kring hur man ska kunna förbättra hälsa och vikt ytterligare och nu står vi inför ett stort steg.
Den nya metoden går ut på lågkolhydratmat med tillägg av sådant som för med sig goda magbakterier såsom surkål eller yoghurt. Till detta läggs magbakteriernas egen föda i form av resistent stärkelse, ofta i form av bönor.
Effekten går att testa. Patriks flickvän Mia åt i ena fallet bröd enbart och i andra fallet brödet tillsammans med en deciliter bönor. Utan bönor höjdes blodsockret till 10 och med bönor blev det knappast någon höjning alls. Lägre blodsocker ger mindre utsöndring av insulin, det hormon som låser fett i kroppen.
Det finns forskare som anser att vi idag bara är i början på en kunskapsrevolution när det gäller mikrobiomet (kroppens egna bakterier). Det forskas om att kunna bota typ 2-diabetes och övervikt med bakterier men innehållet i den här boken handlar om den naturliga vägen. Den väg som kan påbörjas idag och inte om tio år med läkemedel.
Och hur gick det för Mia? Hon som ätit mindre mängd kolhydrater men surkål och bönor? Jo, sedan mitten på november 2015 har hon tappat 40 kilo.
Patrik har idag trots minimala insulininjektioner ett friskvärde på sitt blodsocker. Hade han som ung vetat vad han vet idag hade den här boken inte blivit skriven och han hade haft synen i behåll. Men idag behövs verkligen denna bok för hopp och glädje.
En stor del av boken tas upp av recept, tips och instruktioner om hur man till exempel syrar sina egna grönsaker. Den innehåller också tips och råd om vilken träning som hjälper till att maxa resultatet.
Bladh by Bladh 9789188429285 -
Kokkonstens Italien
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2010. 256 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i jättefint skick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263027
- Titel
- Kokkonstens Italien
- Författare
- Scicolone, Michele
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 335 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder.Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster - från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci - och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto.Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner.Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!
Bonnier Impact 9789186263027 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188879219
- Titel
- Första bakboken
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter.
Johanna Westman och hennes kökskompanjon Mixer har blivit kända genom sitt barnprogram i SVT Rätt i rutan.
Smaka på innehållet:
maränger
vaniljdrömmar
kolakakor
chokladsnittar
syltkakor
sandkakor
kokoskakor
amerikanska godis-cookies
megamaffiga chokladrutor
jitterbugg
radiokaka
marängbakelser med mangokräm
sockerbullar i kringelikrokar
kola
chokladfudge
chokladbräck
snickers
ischoklad
praliner
Rabén & Sjögren 1 9789188879219 -
Baka i långpanna : från kärleksmums till chok...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 109 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262686
- Titel
- Baka i långpanna : från kärleksmums till chokladpavlova
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är roligt att baka i långpanna! Det känns generöst och är ett praktiskt och smidigt sätt att baka till många.Det här är en bok fylld av söta bakverk som man kan göra i en långpanna. Några av de 50 recepten är klassiker som kärleksmums, morotsrutor och citronrutor, men ofta gjorda med en ny twist. De flesta recepten är helt nya. Ibland är de baserade på gamla hederliga smaker som kanel, kardemumma, jordgubb, bittermandel och choklad, men här finns också smaksättningar och ingredienser som smördeg, nutella, marshmallowfluff, flädersaft, Philadelphiaost, kokoschips och pekannötter.Exempel på recept i boken är Brownies med jordnötskola och mjölkchokladganache, Hallon- och rabarberrutor med mandelsmultäcke, Äppelbullar med kokostäcke, Kalljästa hallonsnurror i långpanna, Smördegsflarn med hasselnötscrème och nektariner, Skurna chocolate chip cookies med cashewnötter, Cheesecakerutor med dulce de leche och chokladtäcke, Chokladrutor med smörkräm och chokladcrisp, Mandeltårta med vit chokladmousse, Godaste plommonrutorna med vit choklad och kardemumma, Blåbärsrutor med Philadelphia- och citronfyllning, Citronrutor de luxe, Godaste kärleksmumsen, Sockriga kanelrutor, Ljuvliga hasselnötsrutor med nougat, Äppel- och lingonrutor med mandelmassa, Nutella- och jordgubbsrutor, Morotsrutor med fläderfrosting, Chokladpavlova med chokladkräm och björnbär, Vit kladdkaka med Philadelphia- och gräddfrosting och hallon, Cinnamon buns med frosting i långpanna.
Bokförlaget Semic 9789155262686 -
Jul med Ernst : mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Mycket gott skick. Namnad. I mycket fit skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica Bokförlag 1 9789153433682 -
Sweet!
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2014. 135 sidor.
Mycket gott skick. Litet skrapmärke på bakre pärm, men i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244526
- Titel
- Sweet!
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 226 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 417 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.
Bonnier Fakta 9789174244526 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189614100
- Titel
- Kondisboken
- Författare
- Maria Kindblom
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 597 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9189614100 -
Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter f...
Inbunden bok. Baskerville förlag. 1 uppl. 2007. 147 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197392532
- Titel
- Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter för vardag och fest
- Författare
- Böckman, Heddi
- Förlag
- Baskerville förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 340 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människan äter sin mat 3 gånger: med ögonen, med näsan och med munnen. Det finns en fjärde komponent: den konstnärliga, själens stimulans. Den stimuleras av det oväntade och förvånande. Tillbehören spelar stor roll om man vill förvandla måltiden till en upptäcktaresa. Här finns också hemligheter i form av praktisk tips. Följ med i konstnärsfamiljen Böckmans kulinariska äventyr!
Baskerville förlag 1 9789197392532 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163615030
- Titel
- 7 minuter i köket : en form
- Författare
- Turkheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 180 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat i en form så gott och så praktiskt på så många sätt. Du behöver knappt något fett, du har mindre att diska. Det enda du behöver tänka på är att placera alla ingredienser på en plåt och sätta in den ugnen. Och finns det något bättre en ruggig höstkväll än en varm, rykande måltid, t.ex. lax med mango och koriander, eller marockansk kyckling?
Pagina 1 9789163615030 -
Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2016. 119 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691313
- Titel
- Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
- Författare
- Hafner, Linda Andersson
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 244 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En av de mest inspirerande matböcker jag någonsin läst."
Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén
Boken vann nyligen 2015 års stora kokbokstävling i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur. Arrangör Måltidsakademien i Grythyttan.
"Fantastisk bok!"
Vegokoll
Inspireras till att laga veganmat!
Tycker du att det känns svårt när vänner som är veganer ska komma på middag? Har du ingen aning om hur du ska få ihop en lyckad måltid utan att använda kött och andra animaliska produkter? I så fall: låt dig inspireras och få idéer i denna snygga vegankokbok!
Det här är en kokbok för erfarna veganer, nyblivna veganer, nyfikna icke-veganer och inbitna köttätare. Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värdinna kan glänsa även då veganer kommer på besök. Här finns också generella tips och produkttips som kan vara bra att ha till hands när man väntar vegangäster.
Låt dig till exempel lockas av förrätter som Mangocarpaccio och Spenat- och vattenmelonsallad, njut av Saffransspaghetti de Luxe eller Black pepper tofu till varmrätt, och avsluta med en Avokado- och chokladmousse på mandelflarn eller Ljuvlig frusen bärcheesecake.
Boken innehåller avsnitt med tips på lämpliga veganprodukter och menyförslag.
LINDA ANDERSSON HAFNER är vegan och har komponerat recepten och tagit foto. Hon har en hotell- och restaurangutbildning i botten och har jobbat på företag som ICA och Unilever. Linda har dessutom drivit bloggar med bland annat recept.
LENA DJUPHAMMAR är grafisk formgivare och fotograf. Hon har jobbat för H&M och Åhléns.
Ordalaget Bokförlag 9789174691313 -
Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och g...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 106 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267339
- Titel
- Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och gryta
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 106 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smarta och bekväma allt-i-ett-rätter som räddar både vardagsmiddagarna och helgerna, när man har fullt upp med roliga aktiviteter men ändå vill bjuda familj och vänner på något riktigt gott utan för mycket stök i köket. Dessutom ett tiotal smarta allt-i-ett-efterrätter. Ur innehållet: Kotlett- och rotfruktsgryta med öl, Couscousfylld kyckling med nordafrikanska smaker, Lammfärslasagne med spenat och ricotta, Ugnsrostad kryddig blomkål med tahinisås, Persisk auberginegryta, Spagetti och isterband in-a-pot, Frittata med bacon och sparris, Grönkålssallad med avokado och varmrökt lax, Helstekt fläskfilé med sardeller och kapris, Savojkålsdolmar på franskt vis, Varm laxsallad på en plåt.
Bokförlaget Semic 9789155267339 -
Culinaria Hungary
Inbunden bok. Ullman. 2007. 318 sidor.
ISBN 9783833151781
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stor bok. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUllman 9783833151781 -
Husman : traditionell mat för moderna människ...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013634
- Titel
- Husman : traditionell mat för moderna människor
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.
Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.
Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Muffins
Bröd
Tukan Förlag 1 9789174013634 -
Tårtor och kakor. Saftiga, uppfriskande och a...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783625122906
- Titel
- Tårtor och kakor
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tårtor och kakor - saftiga uppfriskande och alldeles oemotståndliga. Här finns de godaste recepten till populära bakverk i köket: läckra tårtor, frukt- och bärpajer, kakor i långpanna, bakverk med en fruktig och uppfriskande smak - alla svåra att motstå, och de allra flesta lätta att baka. Låt dig inspireras av traditionella och raffinerade bakrecept, i vilka alla de inhemska och mest kända exotiska frukterna förvandlas till det bästa du kan drömma om från köket. Alla recept har testats flera gånger och enkla steg-för-steg-instruktioner garanterar också en oerfaren bagare ett lyckat resultat. Recepten sträcker sig från den klassiska äppelstrudeln via smul-och smörkakor till små mästerverk i smör- eller petits-chouxdeg, fyllda och garnerade med bär och frukter.
Stevali 1 9783625122906 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAttendo 9789113040578
-
Novisen vid spisen
Häftad bok. KF:s bokförlag. 1950. 95 sidor.
Mycket gott skick. I välbevarat skick. Namnteckning. Någon fläck på långa snittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKF:s bokförlag -
Till matens försvar
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 249 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373978
- Titel
- Till matens försvar
- Författare
- Michael Pollan
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 138 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät mat. I måttliga mängder. Huvudsakligen vegetabilier.
Med dessa sju ord slår Michael Pollan fast hur han anser att vi borde förhålla oss till mat.
Att mat och ätande skulle vara i behov av något försvar verkar kanske motsägelsefullt i en tid när övergödning framträder som ett allvarligare hot mot människors hälsa än undernäring. Men det mesta av det vi i dag konsumerar är inte mat, menar Michael Pollan, och vårt sätt att inmundiga detta i bilen framför teven och i ökande omfattning ensamma, är inte att betrakta som måltider.
I vår så kallade västerländska diet har mat ersatts med näringsämnen och sunt förnuft med förvirring. Resultatet har blivit vad Pollan kallar den amerikanska paradoxen: en märkbart sjuklig befolkning som är fullständigt fixerad vid näringsämnen, kosthållning och föreställningar om att äta sunt. Ju oroligare vi är för att inte få i oss rätt näringsämnen, desto mindre hälsosamt lever vi.
I Till matens försvar berättar Michael Pollan hur den västerländska dieten uppkommit men också hur vi kan ta oss ifrån den. Han visar oss hur vi kan välja rätt mat, till exempel genom att undvika allt som inte din mormors mor kan känna igen som mat. Men han ger oss också råd om hur vi kan hitta tillbaka till glädjen i att äta.
För mat handlar också om njutning och om gemenskap, och om vår relation till naturen.
Michael Pollan är författare och professor i journalistik vid Berkeley. Han har tidigare gett ut The Omnivore´s Dilemma, The Botany of Desire, och En andra natur. En trädgårdsodlares bildningsväg och är sedan många år medarbetare i The New York Times Magazine. Läs mer på: www.michaelpollan.com
Ordfront Förlag 1 9789170373978 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185433759
- Titel
- Idrottarnas kostbok
- Författare
- Sundin, Anki
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idrottarnas kostbok täcker många delar inom ämnet kost och idrott. Den innehåller allt från praktiska vardagstips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera bättre under såväl träning som tävling, till bra och enkla favoritrecept som lätt kan användas i vardagen. Dessutom får du tillgång till en spännande fördjupningsdel.
Bättre kost = bättre prestation
Om du vill du öka dina praktiska kunskaper i ämnet kost och lära dig mer om hur du kan förbättra dina kostvanor i vardagen - då ska du läsa del ett i boken. Här ger Anki Sundin, som är nutritionist och huvudredaktör, svar på vanliga frågor inom området kost, och slår också hål på en hel del myter. Du hittar förslag på vilka ingredienser du bör ha hemma för att enkelt och smidigt kunna laga bra och väl sammansatta måltider samt verktyg för att kunna läsa och förstå en innehållsförteckning till den mat som du handlar. Denna del i boken berör även ämnen som "vad bör jag tänka på om jag är vegetarian?" och "vilka råd finns för mig som är gluten- eller laktosintolerant?".
Hur du ska äta som idrottare beror naturligtvis också på vilken idrott du håller på med. Här beskrivs hur du ska anpassa din kost så att den blir så optimal som möjligt för just din idrott och ditt idrottsutövande.
Tips och favoritrecept från idrottare
Är du nyfiken på hur idrottare från just din idrott äter under en träningsdag, eller vill du få bra tips på hur elitidrottare brukar äta i samband med träning och tävling? I så fall kommer du att tycka att del två i Idrottarnas kostbok är spännande! Här delar elitidrottare från ett tjugotal olika idrotter med sig av sina bästa mattips både i vardagen och under tävling. Några är uthållighetsidrottare, andra är kraftidrottare, precisionsidrottare eller kommer från någon mixad idrott som till exempel fotboll. De delar också med sig av sina favoritrecept; goda maträtter som är lätta att tillaga.
Fördjupning om kost och prestation
Är du intresserad av att fördjupa dig ännu mer inom kostområdet? Vad säger den senaste forskningen? Vilka rekommendationer finns? Då ska du rikta in dig på den tredje delen i boken.
Sammantaget är Idrottarnas kostbok perfekt för dig som vill förbättra dina kunskaper inom området kost och sedan kunna praktisera dem i vardagen, oavsett om du tränar själv, är tränare, har barn som idrottar eller om du arbetar med idrott.
SISU Idrottsböcker 9789185433759 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113048789
- Titel
- Jan Hedhs sommarfrestelser
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 193 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk sköna, lediga sommardagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat bröd till frukosten. Nybakade kanelbullar till lata dagar på stranden, sju sorters kakor och en smaskig tårta till fikat i trädgården. Eller kanske egengjord glass till barnkalaset i bersån - ingenting är godare! Och glöm inte ta hand om sommarens frukter och bär. Här hittar du urgoda sylter, marmelader och safter att göra själv. Jan Hedhs sommarfrestelser är oemotståndliga!
Norstedts 1 9789113048789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177833888
- Titel
- Flexitarianens kokbok
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 170 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grönare måltider - ett lätt sätt att bidra till en mer hållbar framtid!
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Tukan förlag 1 9789177833888 -
Gör livet lättare med Viktväktarna : maten, m...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258818
- Titel
- Gör livet lättare med Viktväktarna : maten, motionen, motivationen
- Författare
- Nileskog, Karin - Arosenius Ahlanzberg, Fia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1120 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ViktVäktarna inledde 2012 med att relansera sig som viktminskningsmetod nr 1. Under de nästan 40 år som gått sedan ViktVäktarna startade har vi sett konkurrerande viktminskningsprogram komma och gå, men ViktVäktarna finns fortfarande kvar. Deras metod lägger tonvikt på mat, motivation, möten och motion.ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna och har hjälpt miljontals människor över hela världen att gå ner i vikt vilket resulterat i ett friskare och hälsosammare liv. Många experter rankar ViktVäktarna som nr 1 bland viktminskningsprogrammen, det är en beprövad metod som vilar på en mängd vetenskapliga studier där bland annat den senaste publicerades i The Lancet i september 2011.ViktVäktarnas kostprogram tillåter dig att äta vad du vill och du får information och kunskap om vilken mat som håller dig mätt bäst och längst. Du kan äta och njuta av all mat och dryck, inget är förbjudet. Frukost, mellanmål, lunch och middag - här finns allt du behöver för en hållbar viktminskning. I boken finns ca 160 lättlagade och läckra recept – alla helt nya - som passar för hela familjen och kan anpassas till alla livsstilar. Mat för njutning!Dessutom framgångshistorier och texter skrivna av experter inom kost och motion. Gör smarta val och skaffa dig nya hälsosamma matvanor med hjälp av ViktVäktarna. Och inte minst, förvåna vågen!
Bokförlaget Semic 9789155258818
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn