-
Vin
Inbunden bok. Köln : Könemann. 2004. 928 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833112072
- Titel
- Vin
- Författare
- Dominé, André - Faber, Armin - Pothmann, Thomas - Supp, Eckhard
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783833112072 -
Fisk & skaldjur
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 183 sidor.
Mycket gott skick. Som ny/oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144491
- Titel
- Fisk & skaldjur
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!
"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."
Femina
Fisk & skaldjur
innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja.
Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser och Grönsaker – tillbehör & garnityr.
"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."
Gourmet
"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."
Veckans Affärer
"Fisk & skaldjur innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."
Voyage
"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."
Aftonbladet Söndag
"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."
Allt om Vin
Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.
Femina
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144491 -
Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Pocketbok. Ponto Pocket. 1 uppl. 2013. 363 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174751031
- Titel
- Matmolekyler : kokbok för nyfikna
- Författare
- Winbladh, Lisa Förare
- Förlag
- Ponto Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 363 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 204 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole kyler vet du.Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.LISA FÖRARE WINBLADHär matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.
Ponto Pocket 1 9789174751031 -
Vår smakresa genom Grekland och Cypern
Inbunden bok. Fontana Food. 1 uppl. 2018. 192 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 7316150105025
- Titel
- Vår smakresa genom Grekland och Cypern
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Fontana Food
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen att följa med på Maros och Frixos smakresa!
På Cypern och i Greklnad är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker - fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland - Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ - och som ett resultat av av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Kali orexi! (Smaklig måltid)
Fontana Food 1 7316150105025 -
Chef Ramzis arabiska kokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 168 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Alla recept på svenska och arabiskaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Husmorsorna presenterar: Festmat
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 144 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261535
- Titel
- Husmorsorna presenterar: Festmat
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 285 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns alltid en anledning till att fixa fest! Du får äta god mat, öppna en flaska vin och ha en fantastisk kväll med alla du känner – eller med någon speciell som bör firas lite extra. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har samlat sina läckraste recept på härlig festmat: smörgåstårtor, mat i bröd, snittar, stekar, grillat, lyxiga soppor och massor av annat som passar alla möjliga firanden. Du får dessutom vin- och öltips, roliga tester, serier och massor knep för att komma i rätt partystämning.
Bokförlaget Semic 1 9789155261535 -
Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttig...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 110 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269005
- Titel
- Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
- Författare
- Andersson, Linda
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakat är godast!I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra detextra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt& nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.
Bokförlaget Semic 9789155269005 -
Couscous mon amour : det traditionella tunisi...
Inbunden bok. Dialogos Förlag. 2002. 154 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar, ngn liten rest av prislapp på framsidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431700
- Titel
- Couscous mon amour : det traditionella tunisiska köket
- Författare
- Renata Centenari Åhlander
- Förlag
- Dialogos Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tunisien har i årtusenden utgjort en korsväg för Medelhavets folk och kulturer; fenicier, greker, romare, araber, italienare och fransmän. Detta har satt påtagliga spår i landets kök. Här möter det arabiska och berbiska det sydeuropeiska. Sätt en nypa judiskt därtill och en spännande anrättning uppstår.
Renata Centenari Åhlander och hennes dotter Carla har tidigare givit ut Det italienska köket är många. Här tar de oss med in i tunisiska hem och restaurangkök, men de skildrar också landets natur och historiska minnesmärken. Boken innehåller dessutom drygt 150 recept.
Dialogos Förlag 9789178431700 -
Grönsaker : tillbehör och garnityr
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 224 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140097
- Titel
- Grönsaker : tillbehör och garnityr
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara."
Allt om Mat
"Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki."
Svenska Dagbladet
”När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker och nyanser som du kanske inte tidigare upplevt hos en grönsak. Jag älskar till exempel kombinationen av rostad blomkål – frasigt yttre, mjukt mellanlager och krispig mitt – med brynt smör, kapris och citron.”
Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.
Det är recept på både varm och kall mat. Allt från grillad purjolök med getost och pinjenötter och bakad jordärtskocka med grädde och mandel till gurk- och avokadosallad med fisksås. Maten är enkel men med finess. För den som vill finns det även steg för steg-anvisningar till mer avancerade garnityr som Tommy tävlat med i Bocus d’Or.
Tillbehör & garnityr ger dig kunskap om hur du får in grönt i matlagningen och en grund i olika tillagningstekniker som helbaka, ånga och rårimma. Boken innehåller över 120 recept.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2011 silver i Bocuse d’Or och 2014 tog han guld i Bocuse d’Or Europe och tävlar i januari 2015 i den internationella upplagan av tävlingen. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping och kreativ ledare för Taverna Brillo i Stockholm. 2013 gav han ut sin första egna kokbok – Såser.
"Fantastiskt vacker! Väldigt konstruktiv som kokbok, den håller."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
"Här får du inspiration till hur du får in mer grönt i matlagningen."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Metodavsnitt kombinerade med ursnygga bilder gör att man vill provlaga allt. Och jo, i slutet väntar också hela vinnarmenyn från Bocuse d'Or."
Helena Jansson, MatMagasinet
"Här är det lustfyllt, vackert, inspirerande - recept och bilder så lockande att det är en njutnung bara att läsa och titta."
Elle Decoration
"Recepten är tänkta att fungera som komplement till vilka huvudråvaror det än må vara men rätterna fungerar också i många fall som kompletta måltider."
Vin & Bar-Journalen
"Den är ursnyggt formgiven och mycket inspirerande."
Katrineholms-Kuriren
"Grönsaker, tillbehör, garnityr" är full av schysta recept på grönsaksbaserade rätter som inte alls måste kompletteras med kött eller fisk för att kännas fullvärdiga."
Kvälls-PostemEn finsmakares grönsaksbibel!Elle Decoration
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127140097 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244823
- Titel
- Tinas sommar
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är Tinas sommar här, fullproppad med recept på jättegod mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns bästa sommarfrullen, räkfrossa med allt därtill och strandhugg med grillat, sallader och oumbärliga såser och röror. Med Tinas härliga strössel av olika smaksättningar kan du lätt piffa upp och förnya sommarens alla kött- och fiskrätter, sallader och såser.Om du blir sugen på smörrebröd och glass med kokosboll och sylt på toppen à la Danmark, ta då en ”tura” över Sundet eller stanna hemma och laga danskt i ditt eget kök. Det söta till fikat eller efter middagen finns förstås också med, allt från dottern Elsies bullar, goda glassar och chokladdesserter till ljuvlig citronkola, sommarens rulltårta och annat med säsongens färska bär. Allt finns på härligt somriga bilder med både mat och Tina.Som alltid när Tina lagar mat är det gott och rikligt utan att vara krångligt. Och visst är det extra viktigt på sommaren att inte behöva ägna större delen av dagen i köket? Nej, gör som Tina – ät gott och få tid över till att slappa i hängmattan eller ligga på stranden också!Frukost i det gröna • Plättlätt och jättegott • Fram med grillen! • Mot Danmark • Sommarsött
Bonnier Fakta 9789174244823 -
Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkoc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 103 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870820
- Titel
- Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkock 2020
- Författare
- Henriksson, Sofia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
Bonnier Fakta 9789178870820 -
Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt,...
Häftad bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611544
- Titel
- Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
- Författare
- Pike, Charlotte
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inkludera syrad mat i din vardagskost med läckra recept som är enkla att tillaga i hemmet. Kapitel som
täcker frukt och grönsaker, yoghurt och labneh, bönor och baljväxter, surdegar och drycker kommer att
introducera dig för unika och nya smaker, samtidigt som det bjuds på traditionella syratrecept som tysk
surkåll och japansk kimchi.
>br>
Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa
och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma-
och roséyoghurt passar utmärkt till chokladkakan bakad på surdeg. Gör även inläggningar,
såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma eller varför inte för att ge bort som gåva.
Skäl till att välja syrade livsmedel:
utnyttjar säsongsodlade grödor
och minskar matsvinnet
syrad mat kan ingå i vardagsvaror
som bröd, ost, yoghurt och choklad
processen ökar mängden vitaminer,
antioxidanter, enzymer och nyttiga
bakterier; underlättar även matsmältningen
och stärker immunförsvaret
syrade produkter är bra mot många
olika hälsoproblem, däribland diabetes,
tjocktarmscancer och inälvsbesvär
lätt att göra själv och kräver väldigt
lite utrustning, samt är billigt
Pagina Förlag 1 9789163611544 -
Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kö...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2011. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861392
- Titel
- Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
- Författare
- Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!
Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd.
Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
Kakao Förlag 1 9789185861392 -
Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildm...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 124 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833507
- Titel
- Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833507 -
Medelhavsmat i solen
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 123 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268893
- Titel
- Medelhavsmat i solen
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med Sanna Töringe till hennes paradis i ett litet hus på den italienska klacken. Här bjuder hon på enkla recept med havets läckerheter och solmogna grönsaker från den lokala marknaden. Du lär dig grunderna i italiensk matlagning, vilka kryddor som får smaklökarna att jubla och att hitta örterna med det lilla extra. Samtidigt delar Sanna med sig av sin personliga berättelse om hur det är att skaffa och bo i ett litet stenhus omringad av en prunkande trädgård på landsbygden i Apulien.Det här är en bok för dig som inte bara är nyfiken på maten kring Medelhavet, utan också vill veta mer om hur det är att bo på den italienska landsbygden.
Bokförlaget Semic 9789155268893 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1992. 95 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick på detta exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250155
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250155 -
Lev gott med LCHF och periodisk fasta
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 150 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412644
- Titel
- Lev gott med LCHF och periodisk fasta
- Författare
- Åse Falkman Fredrikson
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kostrådgivaren, bloggaren och matkreatören Åse Falkman Fredrikson vet hur det är att pendla mycket i vikt och inte kunna sluta banta. Genom LCHF-kosten lyckades hon äntligen sluta banta och nå sin må-bra vikt. Den efterlängtade balansen i livet var funnen.
I sin nya bok Lev gott med LCHF och Periodisk fasta delar Åse med sig av den mat hon själv mår bra av och visar att det går att äta lågkolhydratkost i livets alla situationer.
Boken bjuder bland annat på recept för vardag, helg, kalas och högtid. Läsaren får också nyttiga tips i hur man får viktminskning med LCHF att fungera.
Åse äter själv enligt periodisk fasta sedan snart 2 år och beskriver i boken hur det hjälpte henne att må ännu bättre.
Åses förra bok Viktminskning med LCHF var en av förra årets bästsäljande LCHF-böcker. Den mottogs med entusiasm och har fått stor uppmärksamhet av media över hela landet. Hon driver även Sveriges största mat- & inspirationsblogg med lågkolhydratfokus där tusentals läsare dagligen följer henne genom blogg och instagram.
Pagina Förlags 1 9789172412644 -
Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandni...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2021. 143 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917515
- Titel
- Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare! Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj. De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm. UR INNEHÅLLET: Birgittas tankar kring glutenfri bakningNaturlig sötma eller sötningsmedel? Matnyttiga baktipsSöta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugnMjuka kakor, bullar och pajer Tårtor och bakelserMatiga bakverk till picknickkorgenMustiga matbrödSalta kex och smakfulla tilltugg Om författaren: Birgitta Höglund är matbloggare och författare till de populära kokböckerna Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och Låt bönor förändra ditt liv - kokboken. Det här är hennes sjunde kokbok, varav tre givits ut i USA, en i Norge och en i Finland.
Bladh by Bladh 9789188917515 -
Snabbmat för gröna gourmander : ett stekt ägg...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2018. 155 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Finns tillskrift/hälsning på första uppslaget, därav lägre prisInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249798
- Titel
- Snabbmat för gröna gourmander : ett stekt ägg är också middag
- Författare
- Barje, Siri
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 220 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Snabbmat för gröna gourmander : ett stekt ägg är också middag" är en bok om god grön mat. Här hittar du mat som går fort att laga, mat som går långsamt, sådant som funkar dygnets alla timmar och mat att laga när du vill imponera.Förutom schysta lättlagade recept på matiga mackor, grymma soppor, krämig risotto, stekta grönsaker och ugnsbakat på plåt får du tips på vilken soja du ska välja när du står där rådvill i affären framför raden av flaskor. Och hur du ska tänka för att svänga ihop den godaste lunchlådan, och vad några droppar sesamolja kan göra för den enklaste nudelrätten.
Bonnier Fakta 9789174249798 -
Fondue : delikat och lättsam bjudmat
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2004. 64 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172331051
- Titel
- Fondue : delikat och lättsam bjudmat
- Författare
- Becky Johnson
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 238 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9789172331051 -
Vegan BBQ : grilla grönt och galet gott!
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2019. 128 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113093024
- Titel
- Vegan BBQ : grilla grönt och galet gott!
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något säkrare sommartecken än doften av tändvätska och glödande grillkol? Vi älskar att grilla, men de flesta av oss är inte så fantasifulla när det kommer till vad vi lägger på grillen. Hamburgare, korvar, biffar och kanske något enstaka grönsaksspett för syns skull - känns det igen?
Här är boken för dig som vill inspireras att tänka nytt och framförallt grönt till grillen. Vegoprofilen Mattias Kristiansson bjuder på en färgsprakande BBQ med saftiga vegoburgare, kryddiga grillspett och spänstiga grönsaker, och alla slags tillbehör i form av sallader, såser och röror. Vegan BBQ är dessutom den enda veganska grillboken på svenska!
Ur innehållet:
- På grillen, - Tillbehör, - Såser, - Röror & smaksättare, - Tilltugg, - Drinkar, - Efterrätter
Ur receptfloden: Flintastek med chipotledressing & grillad sötpotatis, Zucchinirullar med cashewost, Indiska spett med tamarindchutney och regnbågssallad, Vegokött med chimichurry & bönsallad
Norstedts 2 9789113093024 -
Från skog till bord : vinnare av Sveriges mäs...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 102 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249712
- Titel
- Från skog till bord : vinnare av Sveriges mästerkock 2019
- Författare
- Jonsson, Gabriel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Gabriel Jonsson lagar mat är det skogens råvaror som agerar huvudperson. Vilt, svamp och fisk kompletterat med säsongens grönsaker. Att ta tillvara på det som finns i skog och mark och laga mat med det årstiden bjuder är hans passion. Och inte sällan är det tillbehören som gör det – vad vore livet utan en riktigt god sås? Här får du därför också lära dig att laga de klassiska såserna, göra egen pasta och ketchup. Och vad sägs om rätter som rådjurssadel med kroppkakor, rödvinssås och rårörda lingon eller gös med confiterad palsternackspuré, grillad purjolök och brynt smör med mandel – eller varför inte en ravioli med ramslök, ricotta och parmesan, just när ramslökens gröna blad spirar om våren och försommaren.
Bonnier Fakta 9789174249712 -
Hildas drömmar & andra bullar : vinnare av He...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 87 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871520
- Titel
- Hildas drömmar & andra bullar : vinnare av Hela Sverige bakar 2020
- Författare
- Kirkhoff, Hilda
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I recepten på bröd, kakor och fina desserter delar Hilda Kirkhoff med sig av sin passion för bakning. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept och klassiska favoriter med Hildas egen twist. Men garanterat inga tårtor.”Tack vare Hela Sverige bakar har jag förstått vad det är jag brinner för: att inspirera människor att hitta kärleken till bakning. Kan jag få någon att känna samma kärlek som jag för detta fina hantverk – då har jag vunnit högsta vinsten!”
Bonnier Fakta 9789178871520 -
Middag på 15 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Som ny/oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
Monster Shakes
Inbunden bok. 135 sidor.
ISBN 9781925418200
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Helt sjuka, mumsiga, milkshakes!!
Engelsk text.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781925418200 -
Morberg : maten, drycken och konsten att komb...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 280 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244953
- Titel
- Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 282 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir Per Morbergs mat ännu godare! I sin nya maffiga bok - en perfekt present - har han mixat sina allra bästa recept med ett trettiotal nya och tipsar om dryckerna som tar smakupplevelsen till nya höjder. Till varje rätt rekommenderar han tre olika drycker - öl, vin och champagne förstås men också mjölk, lingondricka och mycket annat. Helt enkelt sina favoriter. Det blir pinot noir, portugisiskt vitt och chardonnay till kycklingen med dragonsås, svensk ljus lager, IPA och klosteröl till sjömansbiffen och bordeaux, bordeaux och åter bordeaux till söndagssteken.Följ med till Morbergs värld av smaker. Res med till Frankrike och lär dig mer om hur man kombinerar mat och dryck. Ta sedan fram kastrullerna och glasen, tillaga, häll upp och testa. Men kom ihåg att alltid lita på din egen smak.
Bonnier Fakta 9789174244953 -
Pluras bästa : kärleken till maten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 384 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exempla
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071978
- Titel
- Pluras bästa : kärleken till maten
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 232 x 259 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat är viktigt, och den ska lagas med kärlek. Det vet Plura, inte minst efter att i decennier ha rest genom Sverige på Eldkvarns turnéer och fått äta både fantastisk och mindre fantastisk mat. Intresset för mat har dock alltid funnits; Pluras mamma Magda lagade alltid husmanskost, och det gjorde hon just med mycket kärlek och omsorg.
Det har blivit fem härliga kokböcker genom åren, med favoritmat från Spanien, Frankrike, London, Venedig, New York, Koster och Stockholm. Husmanskost, medelhavsmat, mycket fisk och skaldjur, inälvsmat, julens alla turer och allt tänkbart gott som kan läggas på grillen. Som en röd tråd genom alla böcker går Pluras lugna och underfundiga röst som berättar om stort och smått i livet.
I Pluras bästa presenteras favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar. Kliv in i den sanna livsnjutarens värld och låt dig förföras av det enkla och det goda. Skål för kärleken till livet och maten!
Norstedts 1 9789113071978 -
Singelmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 80 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428640
- Titel
- Singelmat
- Författare
- Ingrid Wikholm - Corine Brisbois
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat till en person är inte så enkelt, det blir ofta dyrare per portion än om man lagar mat till flera. Många ensamstående lagar mat enligt recept för fyra personer och äter sedan samma mat större delen av veckan. Andra väljer konserver och färdiglagat. Men det går att laga enkelt, nyttigt, gott och omväxlande även för en person.
Den här boken är till för dig som är singel. Du ska kunna äta gott och varierat, något så när nyttigt och inte för dyrt. Du kan baka en sockerkaka en dag när det regnar. Eller när solen skiner. Du kan fira årets högtider med traditioner som du gillar, oavsett om du firar ensam eller tillsammans med andra.
Här finns recept på helgfrukost, luncher och middagar för en person. Du hittar också efterrätter, minikakor, jul- och påskmat, tårta och picknicktips. Alla recept är för en person. Vill du bjuda hem någon på middag så tveka inte, gör bara dubbelt upp!
Ica Bokförlag 1 9789153428640 -
Niklas husmansklassiker : 100 recept du bara...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 251 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035949
- Titel
- Niklas husmansklassiker : 100 recept du bara måste kunna
- Författare
- Niklas Ekstedt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1116 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från "fine-dining" till robust husman. Vem kan laga detta bättre än Mat-Niklas? Här står de goda råvarorna i centrum, den vällagade maten puttrar i grytorna och pryder tallrikarna. Välkommen till Niklas favoriter!
"Jag har alltid varit väldigt intresserad av mat och med familj både i Skåne och i Jämtland var intresset extra stort för svensk mat och svenska råvaror. Jag föddes 1978 i Järpen, en by i Jämtland cirka 2 mil från Åre, och började redan tidigt svansa runt i köket.
Passionen för mat växte och 1994 började jag på restaurangskolan i Åre.
Efter sex år och flera egna restauranger i Skåne bestämde jag mig för att flytta till Stockholm. Dels för att komma närmare en större publik, men också för att jag ville ha miljöombyte.
Här har jag öppnat min tredje krog 1900; en kärleksförklaring till det jag älskar mest – svenska råvaror.
Förutom att driva restaurang har jag även, sedan 2005, mitt eget tv-program Niklas Mat i SVT. Här får jag chansen att dela med mig av mina mat- och smakupplevelser och förhoppningsvis lyckas jag inspirera tittarna till att våga prova, våga smaka och våga laga."
Niklas Ekstedt
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin À la carte - ”Best Chef Books" med motiveringen: "Den som älskar husmanskost har här en bok där Niklas Ekstedt hängivet beskriver rätter som kåldolmar, kalops och pepparrotskött samt klassiska fisk- och efterrätter."
Norstedts 1 9789113035949 -
Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna
Inbunden bok. Malmö : Viktväktarna. 2015. 176 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198041132
- Titel
- Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna
- Författare
- Kheirmand, Amir - Nydrén, Gunnar
- Förlag
- Malmö : Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Malmö : Viktväktarna 9789198041132
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn