-
Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimbe...
Inbunden bok. Stureförlagen. 1970.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. förlagets dek skinnimit helklotband, faksimilutgåva
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStureförlagen -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129580390
- Titel
- Lillemors gröna mat
- Författare
- Broström, Lillemor
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129580390 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIBA
-
Annas mat : stora kokboken
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1991.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp på framsidan, inlagan i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510818
- Titel
- Annas mat : stora kokboken
- Författare
- Bergenström, Anna - Lindberg, Björn - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134510818 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153423917
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9153423917 -
Alltid hungrig : Renée Voltaires mat
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 224 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100103640
- Titel
- Alltid hungrig : Renée Voltaires mat
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 191 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 777 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
-  Plock- och mingelmat på cocktailpartyt, minibakverk till barnkalaset, söndagsbrunch, middag med barnen eller tokveggo till yogalägret Renée lagar maten med samma glädje och humor. Hon är en ivrig förespråkare av ekologisk mat, men utan överdrifter man måste få matsynda också. Det kallar Renée Voltaire för livets ying och yang, båda aspekterna är lika viktiga.  Rockn Roll blir det i köket när Renée går igång på vetegräspressar, ekologisk lime och japansk soja. I Alltid Hungrig får du hänga med i en lekfull matvärld som tänjer på gränserna och ger dig moderna matimpulser.Systrarna Voltaires mat som Renée och Lotta skrev tillsammans utkom 1996 och sålde i 100 000 exemplar. Nu kommer Renée med en efterlängtad ny kokbok.  Innehåll: Plock- och mingelmat, Söndagsbrunch, Under vattenytan, Fågel och kött, Pris, pasta och gryn, Tokveggo, Tårtor, bullar och kakor, Sött och sånt, Drinkar och shakes, Bröd, Såser och dip, Smårätter och tillbehör, Partymat, Måsten i skafferiet, Grundrecept.
Albert Bonniers Förlag 9100103640 -
Mums : bakboken för dig som inte tål mjölk- o...
Inbunden bok. Stockholm : Gothia ; Solna : Svenska celiakiförb. 2001.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172053380
- Titel
- Mums : bakboken för dig som inte tål mjölk- och sojaprotein
- Författare
- Sunnerholm, Camilla - Meyer, Cecilia - Svenska Celiakiförbundet
- Förlag
- Stockholm : Gothia ; Solna : Svenska celiakiförb
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gothia ; Solna : Svenska celiakiförb 9172053380 -
Riddarbageriets söta
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 120 sidor.
Gott skick. lätta bruksspår på pärm , inlagan i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406508
- Titel
- Riddarbageriets söta : Sörberg, Johan
- Författare
- Johan Söderberg
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 280 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 833 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär klockan tolv varje natt ställer sig Johan Söderberg vid bakbordet för att dra i gång dagens bak. Det kan tyckas tidigt för ett bageri som öppnar först klockan åtta, men enligt Johan är tid en av de viktigaste ingredienserna när man bakar.
I den här boken delar han med sig av sina tips, råd och favoritrecept för att baka de godaste kakorna, bullarna och tårtorna.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Johan Söderberg är känd från programmet "Lättlagat" i TV4 och från sina två bagerier i Stockholm: Riddarbageriet och Rivalbageriet.
TV4 AB 1 9189406508 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170550476
- Titel
- Glassboken : ett stycke glasshistoria
- Författare
- Wickman, Mats
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & partner 9170550476 -
Kokkonst för den självläkande människan
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 192 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116479
- Titel
- Kokkonst för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken och immunologen dukar upp god och läcker mat som gör gott för både kropp och själ! Maten vi äter är så mycket mer än bara något vi stoppar i oss. Den ger smaker och dofter som förknippas med olika minnen, den ger oss livskraft och energi. Redan under antiken slog Hippokrates fast att maten ska vara vår medicin, och inom folkmedicinen har maten alltid ingått som en viktig del. I den här nytänkande matboken skriver forskaren Susanna Ehdin om vad vi ska äta för att stärka immunförsvar, kropp och psyke och få balans i kroppen. Kocken Malin Söderström har sammanställt omkring hundra recept på frestande rätter, exempelvis citronpumpasoppa, karibisk fisksallad och sega bananbitar. Fotografen Pål Allan har tagit inbjudande färgbilder. Susanna Ehdin, fil.dr, är verksam som fri forskare och författare. Hon har skrivit den uppmärksammade boken Den självläkande människan (1999), är en uppskattad föreläsare och medverkar ofta i tidningar, radio och TV, samt är även konstnär. Malin Söderström är en av Sveriges mest välkända kvinnliga kockar. Hon har varit medlem i det svenska kocklandslaget och medverkar flitigt i matprogram i TV, men hon är också känd från radioprogram, tidningsreportage och matböcker.
Bokförlaget Forum 9137116479 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151819597
- Titel
- Tidernas godis
- Författare
- Hagman, Sven - Svensson, Knut E.
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma 9151819597 -
Smakens fysiologi, eller meditationer i trans...
Häftad bok. Wahlström & Widstrand. 1924. 423 sidor.
Dåligt skick. Inlagan har släppt och är i två delar,namnad, papperförlust på två hörn och en stor fläck som går över några sidor, ett par revor på ett par sidor … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137107704
- Titel
- Gastronomisk uppslagsbok
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne - Schimmel, Peter
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 173 x 235 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137107704 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173870108
- Titel
- Mat i långpanna
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 177 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov!
Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika.
Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
I samma serie som Blixtkakor, Bästa bullarna och Långpannans lov.
Ytterligare designers: Mannberg, Maria
Ytterligare fotografer: Aronson, Magnus
Ytterligare författare: Braw, Anna
Libris förlag 1 9789173870108 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9173249726
- Titel
- Snabbmatslandet
- Författare
- Schlosser, Eric
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 261 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SMAKEN OCH DOFTEN på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.
I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar också en titt på själva fenomenet. Snabbmat är inte längre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonalds-restauranger över hela världen.
Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har lett till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept.
Till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretag, främst McDonalds, kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.
Läs Snabbmatslandet, och en Big Mac kommer aldrig mer att smaka som förr.FÖRFATTAREN: Erik Schlosser är medarbetare på Atlantic Monthly och detta är hans första bok. Snabbmatslandet började som ett reportage i The Rolling Stone. Boken har legat på New York Times bestsellerlista och sålt i 180.000 ex i USA.
Ordfront förlag 1 9173249726 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841916
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9151841916 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
Ica Bokförlag 9789153436560 -
Nils-Emils goda mat : [100 favoritrecept]
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1988.
Gott skick. fina klassiska sill- lax- och strömmingsrecept!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155213111
- Titel
- Nils-Emils goda mat : [100 favoritrecept]
- Författare
- Ahlin, Nils-Emil - Appeltofft, Bo
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9155213111 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151831899
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1244 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151831899 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153421809
- Titel
- Fiskkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
Ica Bokförlag 2 9153421809 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra böcker
-
-
Guacamole och svenska krusbär : en ambassadör...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1991.
Gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. skyddsomslag helt men solkad framsida, pärm och inlaga i mkt gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869663
- Titel
- Guacamole och svenska krusbär : en ambassadörs matminnen
- Författare
- Landelius, Peter
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174869663 -
Hirams andra kokbok
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1984.
Gott skick. blekt rygg, litet märke på främre pärm, inlagan i mkt gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153408470
- Titel
- Hirams andra kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153408470 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9163070383
- Titel
- Jonas Alströmer : en man och hans livsverk
- Författare
- Suneson, Karl-Henrik - Suneson, Anders
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9163070383 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185506620
- Titel
- Groddar, alger och tofu
- Författare
- Frisk Per
- Förlag
- Energica Förlag
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 246 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här presenteras ny spännande mat - först groddar som introducerades i Sverige för snart femton år sedan, samt alger och tofu (som framställs av sojabönor och är till konsistensen inte olik mjuk ost, som man kan skiva eller göra små tärningar av. Alger har använts i Österlandet under många tusen år. I Norden har vikingarna använt vissa algsorter under sina sjöresor. Tofu är en traditionell basföda i många asiatiska länder och har en hög proteinhalt. Gemensamt för dessa födoämnen är dess lätthet att kombinera med annan mat som man är mer van vid. Författaren är chefredaktör vid Tidningen HÄLSA.
Energica Förlag 9789185506620 -
Med doft av hjortron : visionärer & desserter
Inbunden bok. Nora : Himlajorden. 2002.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187668149
- Titel
- Med doft av hjortron : visionärer & desserter
- Författare
- Hellström, Lena - Högberg, Sune
- Förlag
- Nora : Himlajorden
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Nora : Himlajorden 9187668149 -
Till bords med Strindberg
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134520082
- Titel
- Till bords med Strindberg
- Författare
- Söderbergh, Catharina - Edlund, Solveig - Johansson, Johnny
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134520082 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189406209
- Titel
- Nils Emils middagstips
- Författare
- Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 302 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
TV4 AB 1 9789189406209
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn