-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153414373
- Titel
- Potatisrätter
- Författare
- Sahlén, Kerstin - Peterson, Nisse - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153414373 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok. Kammaren. 1 uppl. 2018. 227 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
Kammaren 1 9789163987618 -
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 1 9789153438809 -
Nordiske drikkeviser
Inbunden bok. København : Lindhardt og Ringhof. 1980. 281 sidor.
Mycket gott skick. Sångskatten återgivs med såväl noter som texter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 8775604094
- Titel
- Nordiske drikkeviser
- Författare
- Gjelseth, Yukon
- Förlag
- København : Lindhardt og Ringhof
- Språk
- English
København : Lindhardt og Ringhof 8775604094 -
Det bästa ur Fredagsgourmet från Allt om Mat
Inbunden bok. Allt om Mat. 2011. 312 sidor.
ISBN 9789186187439
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllt om Mat 9789186187439 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185861903
- Titel
- Sill & Co
- Författare
- Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 200 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill med färskpotatis, gräddfil, gräslök och kanske en lille en - få saker andas så mycket svensk sommar som det! Och är det något som åker fram på bordet till jul, påsk och midsommar så är det sill. Och så nubben då kanske. Vi har i alla tider ätit sill här i Sverige: torkad, saltad, inlagd och tillagad; Och från att ha varit fattigmansmat räknas sillen numera närmast som en delikatess. I takt med att det svenska och nordiska blivit populärt runt om i världen har sillrätter även börjat hitta utomlands.
Och förutom alla gudomligt goda inläggningar kan man göra så otroligt mycket annat gott med sill! Lertallrikssill, stekt sill, grillad sill, sillåda, sillsallad Bara fantasin sätter gränser. Det är enkelt att laga och väldigt nyttigt. Våga prova!
Kakao Förlag 1 9789185861903 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153427469
- Titel
- Persiska bufféer
- Författare
- Maria Masoomi
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 276 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 713 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Persiska Bufféer bjuder på ett överdåd av maträtter i alla tänkbara färger. Frukt, grönsaker och kryddor är praktiskt taget alltid med i persiska rätter. På det sättet blir maten inte bara god och vacker att se på utan också väldigt hälsosam.
Boken innehåller recept till 7 bufféer med namn som Orientens pärlor, Edens lustgård och Tusen och en natt. Allt är lättlagat och passar till såväl vardag som fest. Och recepten är väl tilltagna, vilket stämmer bra överens med den persiska generositeten och gästfriheten! Vad sägs till exempel om röd bulgurröra, persisk tapenade, medelhavsgratäng med tomat och limesås eller kokosbollar med torkade frukter?
Maria Masoomi är persiska men bor i Sverige sedan många år. Hon är utbildad kostekonom och dietist och förekommer flitigt i både radio, TV och tidningar liksom på föreläsningar i alla tänkbara sammanhang. Maria har också blivit vald till årets yrkeskvinna.
Ica Bokförlag 1 9789153427469 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576220
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9100576220 -
Michels vita viner : ett friskt och fräscht v...
Inbunden bok. Grenadine. 2007. 140 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
Grenadine 9789185329540 -
Michels röda viner
Inbunden bok. Grenadine. 2007. 138 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329595
- Titel
- Michels röda viner
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant urval av 52 röda viner i prislägen från lite till mycket, men med
en spännvidd i stil och karaktär. I själva verket är det 52 producenter från hela världen som har
valts ut och beskrivs. För varje vin indikeras kvaliteten, ett ungefärligt prisläge, tidsspann inom
vilket vinet lämpligen dricks, temperatur för optimal servering samt förslag på passande mat.
I många fall gör den valda producenten flera viner som också beskrivs och rekommenderas,
så i Michels Röda Viner ges närmare 200 säkra tips på goda röda viner.
I boken delar Michel också med sig av sin kunskap om analytisk vinprovning, om hur du bäst
köper, förvarar, lagrar och serverar dina goda röda viner. Såklart ges också tips på vilken typ
av mat röda viner i största allmänhet bäst passar till. Kort och gott är Michels Röda Viner en
självklar bok för alla vinälskare.
Michel Jamais är en av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en
gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och skribent.
Michel leder även kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare i hela landet.
Grenadine 9789185329595 -
Fönster med basilika : örter och kryddor och...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1994.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153415914
- Titel
- Fönster med basilika : örter och kryddor och örtkryddad mat
- Författare
- Walfridson, Marguerite
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153415914 -
Marocko : på ett fat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 165 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
Prisma 1 9151844117 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Bröd från hela världen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 118 sidor.
Mycket gott skick. Namnad på försättsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151830051
- Titel
- Bröd från hela världen
- Författare
- Tom Jaine
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151830051 -
Maten runt Medelhavet : en resa för matälskar...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 504 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4 cm riss i skyddsomslaget. I övrigt mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026473
- Titel
- Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 504 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 305 mm Ryggbredd 42 mm
- Vikt
- 2640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.
Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!
Med inspiration från de härliga matkulturerna i Frankrike, Italien, Marocko och Spanien vänder sig den här boken till alla som är intresserade av spännande ingredienser, goda smaker och lockande resmål.
Här finns klassiska rätter från varje land och dess olika regioner. Recepten ledsagas av såväl vackra bilder som instruktiva foton av lokala tillagningsmetoder, ingredienser och redskap.
De överdådigt vackra miljöbilderna visar varje lands unika egenart - städerna, landskapen och kustlinjerna - och bjuder på en inblick i folken och deras kulinariska arv.
Recepten i Maten runt Medelhavet sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.
Norstedts 1 9789113026473 -
Maten från Thailand : en resa för matälskare
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Försättsblad utrivet. I övrigt mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848204
- Titel
- Maten från Thailand : en resa för matälskare
- Författare
- Lulu Grimes - Oi Cheepchaiissara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thailand har blivit ett av svenskarnas mest populära resmål. Där äter vi gott, och naturligtvis vill vi fortsätta att laga denna goda, omväxlande och nyttiga mat här hemma. I den här grundboken finns recepten!
Maten från Thailand är en innehållsrik introduktion till detta ett av världens främsta kök! Boken beskriver en kulinarisk resa från stånden med gatumat i Bangkok till de färska skaldjuren som tillagas på stränderna vid Thailandviken. Lokalbefolkningen berättar om sina mattraditioner – från godistillverkarna i Phetchaburi-provinsen till de risodlande bergsstammarna i norr.
Det är en stor mångfald av maträtter som bildar det thailändska köket: från traditionella gröna, röda och panaeng-curryrätter till sallader som tam och laap, doftande av örter och chili, och kokosnötsbaserade soppor, som den berömda tom khaa kai.
Boken är rikt illustrerad och pedagogiskt upplagd med bilder som visar såväl tekniker som redskap och ingredienser vid varje recept.
Särskilda avsnitt i boken beskriver kärnan i den thailändska maten och matlagningen. Bland de ämnen som behandlas märks hur man gör en fisksås, tillagning av som tam, hur man mixar och mortlar en currypasta och hur frukter utsiras på ett dekorativt sätt. Som en hjälp för att hitta ingredienser, eller hur de kan ersättas, finns en ordlista.
Prisma 1 9789151848204 -
100 legendariska viner
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2000. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132325472
- Titel
- 100 legendariska viner
- Författare
- Sylvie Girard-Lagorce
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 245 x 296 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 1126 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132325472 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Maten, vinet, vännerna
Inbunden bok. Hoi Förlag AB. 2015. 284 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175579153
- Titel
- Maten, vinet, vännerna
- Författare
- Lagmark, Torbjörn
- Förlag
- Hoi Förlag AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 284 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 275 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När kockromanen Jakten på den mystiska bägaren kom ut 2013 var det många som blev nyfikna på alla de platser kocken Hugo tog med läsaren till. Nu har Torbjörn Lagmark gjort delar av resan och samlat på sig mängder av vackra fotografier och spännande recept. Alla samlade i denna färgsprakande bok.
Parallellt med Hugos äventyr följer du Torbjörn på en gastronomisk resa till Provence, Toscana, Mallorca och Skåne där han besöker sina kockvänner och vinmakare. Bland dem storheter som Marc Fosh, Heinz Beck och Alex Dale, som alla bjuder på sina bästa recept.
Hoi Förlag AB 9789175579153 -
Det franska köket : typiska recept och kulina...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996. 280 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417070
- Titel
- Det franska köket : typiska recept och kulinariska intryck från alla regioner
- Författare
- Piroué, Susi - Cleman, Charlotta - Eising, Pete A - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153417070 -
Oh! So Bomans
Inbunden bok. Kristin Boman. 2013. 200 sidor.
ISBN 9879163739422
Mycket gott skick. Unik, praktfullt illustrerad bok i storformat om Bomans Hotell i Trosa, med över 30 recept över husets specialiteter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKristin Boman 9879163739422 -
The island whisky trail. An illustrated guide...
Häftad bok. Neil Wilson Publishing Glasgow. 2003. 150 sidor.
ISBN 9781903238493
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNeil Wilson Publishing Glasgow 9781903238493 -
På fest hos frida k.
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1995. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137106791
- Titel
- På fest hos frida k.
- Författare
- Rivera, Guadalupe - Colle, Marie-Pierre - Eklöf, Margareta - Urquiza, Ignacio
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 262 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137106791 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Whisky : från hela världen
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2008. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407541815
- Titel
- Whisky : från hela världen
- Författare
- Marc A Hoffman
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 279 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken presenteras 200 whiskymärken från hela världen - med början i Skottland och Irland går resan till resten av Europ, fortsätter över Atlanten till USA och Kanada och går vidare till Asien, Australien och Nya Zeeland. Varje märke beskrivs med bilder och detaljerad information om region, destilleri och dess historia och om whiskyn själv. Varje presentation avrundas med "doft av smak", en hjälp för dig som står i valet och kvalet inför whiskyvärldens ofantliga urval. Denna rikt illustrerade bok är en hyllning till whiskyn - ett kulturarv med lång tradition. Whisky tillverkas fortfarande med stort engagemang och enastående hantverksskicklighet och lagras i många år innan den kommer ut i handeln.
Läsförlaget 1 9781407541815 -
Den perfekta frukosten
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 96 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185225290
- Titel
- Den perfekta frukosten
- Författare
- de Hoog, Oscar
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan dagens viktigaste mål också bli det trevligaste!Den perfekta frukosten är nummer fyra i hälsokocken Oscar de Hoogs och näringsfysiologen Fredrik Paulúns serie med nytänkande receptböcker. Likt sina föregångare innehåller boken en unik kombination av recept med en perfekt näringssammansättning och värdefull information som näringsberäkningar, GI-värden och författarnas kommentarer. I Den perfekta frukosten presenteras 25 kompletta frukostar samt en rad tillbehör som gör att läsaren själv kan variera och modifiera i det oändliga. Här finns frukostklassiker i nya kläder, liksom nya och oväntade sammansättningar. Boken rymmer recept för både energikrävande och stillasittande dagar, stressade vardagsmorgnar och härliga långbruncher. Och trots att recepten är något utöver den traditionella gröten eller filen krävs inga förkunskaper. Den perfekta frukosten passar alla; smal, tjock, vältränad, otränad, gammal, ung, van eller ovan i köket. RECEPT UR BOKEN Kardemummagröt Jordgubbsomelett med basilika Citronyoghurt med rostade mandelflarn Fruktsallad med serranoskinka Omega-3-macka Amerikanska pannkakor Banan-, choklad- och jordnötssmoothieOscar de Hoog har vid sidan av kockyrket arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturligt hälsosam prägel på hans matlagning.Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära och föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa. Oscar och Fredrik har tidigare gett ut böckerna Den perfekta maten, Den perfekta matlådan och Den perfekta smalmaten i samma serie. Under hösten har vi kunnat se dem i den andra säsongen av tv-programmet Toppform.
Fitnessförlaget 9185225290 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Varsågod! : smakliga rätter från växtriket
Inbunden bok. Vasa : Hem & Hälsa. 2007. 352 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789529206377
- Titel
- Varsågod! : smakliga rätter från växtriket
- Författare
- Engblom, Ann-Christine - Stolpe, Annele
- Förlag
- Vasa : Hem & Hälsa
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Vasa : Hem & Hälsa 9789529206377
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn