-
Boken om M&M's
Inbunden bok. Legind A/S. 2019. 62 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Se upp! Röd och Gul slår till igen! Gul spelar med jordnötterna och Röd avslöjar vad han har på sitt chokladhjärrta! M&Ms bjuder verkligen på sig själva i den här boken med 30 tokroliga recept: smarrigt M&Ms-pålägg att sm läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788771557138
- Titel
- Boken om M&M's
- Författare
- Guignot, Claire
- Förlag
- Legind A/S
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 166 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 209 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Se upp! Röd och Gul slår till igen! Gul spelar med jordnötterna och Röd avslöjar vad han har på sitt chokladhjärrta! M&Ms bjuder verkligen på sig själva i den här boken med 30 tokroliga recept: smarrigt M&Ms-pålägg att smöra, M&Ms-förklädda småkakor, färgade fräcka marshmallows i frack, mumsiga pannkakor med M&Ms, sagolik M&Ms-kaka, M&Ms -Mister, som du kan göra glad eller bister - och för älskande som gillar att baka finns här recept på en kärlekskaka. Så öppna påsen, ha roligt och njut!
Legind A/S 9788771557138 -
Tofvehult : drömmen om ett kafé
Häftad bok. FranzenWiberg Förlag. 2009. 160 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK
TOFVEHULT – DRÖMMEN OM ETT CAFÉ är en bok fylld av lantliga bilder och ett 60-tal härliga recept från välbesökta och omtyckta Tofvehults kafé.
Boken inspirerar till och uppmuntrar alla att följa sitt hjärta. Vi får läsa om hur författaren L läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197787710
- Titel
- Tofvehult : drömmen om ett kafé
- Författare
- Göransson, Lena
- Förlag
- FranzenWiberg Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tofvehult Drömmen om ett kafé är en bok fylld av lantliga bilder och ett 60-tal härliga recept från välbesökta och omtyckta Tofvehults kafé.
Boken inspirerar till och uppmuntrar alla att följa sitt hjärta. Vi får läsa om hur författaren Lena Göransson lämnade sin framgångsrika karriär som internationell fotomodell för ett enklare liv på den småländska landsbygden. Trots omgivningens förmaningar köpte hon och hennes man släktgården i Tovehult där de slog upp dörrarna till ett kafé.
Att äta fikabröd och matbröd med riktiga råvaror ger en härlig smakupplevelse. På Tofvehult följer man årstiderna och smaksätter bakverken med vad som för tillfället finns att tillgå. Så långt det är möjligt används lokala råvaror, och ofta hämtas äggen från granngården och bären och frukterna till kakan i den egna trädgården. På samma sätt är boken uppbyggd med en kapitel-indelning efter högtider, årstider och naturens växlingar.
Recepten bygger på klassiska recept kryddade med stundens ingivelse. Läsaren får tips som avdramatiserar bakningen och uppmuntras till att ta vad som finns hemma, våga byta ut ingredienser och experimentera. Att baka ska vara roligt och njutbart.
Bokens författare, Lena Göransson, har ett förflutet som internationell fotomodell. Med inspiration från möten och kafébesök världen runt tog idén om att driva eget kafé form.
För tio år sedan slog Tofvehults kafé upp dörrarna och har sedan dess utvecklats till ett
populärt besöksmål. Verksamheten har under dessa år uppmärksammats i såväl lokal, regional som nationell media. Idag föreläser Lena om Att våga följa sina drömmar.
FranzenWiberg Förlag 9789197787710 -
Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2018. 142 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Här är boken för dig som älskar bakverk, krämig glass och ljuvligt godis och samtidigt vill äta sunt! Mästerkonditorn Elisabeth Johansson har skapat frestande godsaker fulla av underbara smaker, men utan det vita raff läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479228
- Titel
- Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som älskar bakverk, krämig glass och ljuvligt godis och samtidigt vill äta sunt! Mästerkonditorn Elisabeth Johansson har skapat frestande godsaker fulla av underbara smaker, men utan det vita raffinerade sockret. I stället sötas småkakor, muffins och paj med mer hälsosamma ingredienser som frukt, bär och honung. Recepten är också fria från vete, korn och råg för dig som vill undvika gluten. Som tur är går det alldeles utmärkt att göra läckra cheesecakes och baka drömgoda bullar med till exempel mandelmjöl och bovetemjöl. Låt dig inspireras och bjud på en härlig och lite hälsosammare fikastund!
Expressen 1 9789188479228 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år ha läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
RUTIGA BAKBOKEN
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 320 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. OLÄST. OBLÄDDRAD.
En komplett bakbok fylld av inspirerande recept på allt från matbröd, vetebröd,
mjuka kakor och wienerbröd till småkakor, bakelser, pajer och tårtor. Här finns
många klassiker men också nya favoriter, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113102764
- Titel
- Rutiga bakboken 2020
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1142 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En komplett bakbok fylld av inspirerande recept på allt från matbröd, vetebröd,
mjuka kakor och wienerbröd till småkakor, bakelser, pajer och tårtor. Här finns
många klassiker men också nya favoriter, till exempel bönmatbröd, kladdkaka med
vit choklad och en underbar chokladmoussetårta.
I Rutiga bakboken finns pedagogiska bildserier som gör det lätt att till exempel göra jäsdegar, kakdegar och smeter samt att grädda och dekorera. I inledningstexterna hittar du fakta om olika produkter och ingredienser, samt råd och tips för dig som inte tål gluten, mjölk, ägg eller socker. Oavsett om du vill göra snabbakade muffins eller en stor laddning matbröd för frysen, oavsett om det är dags för julkakor eller fräscha sommarpajer så finns recepten i Rutiga bakboken.
Dra på dig förklädet och låt dig svepas med av härliga dofter och meditativt lugn - baka för ett mer harmoniskt liv!
Norstedts 1 9789113102764 -
Skrädmjöl : det värmländska mjölet
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2021. 137 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. OLÄST. OBLÄDDRAD.
Följ med till Sveriges tre kvarnar som mal skrädmjöl: Stöpafors Kvarn, Björkaholm Qvarn och Femtå Qvarn, alla i Värmland så klart. Att skräda betyder skala, men det är rostningen av havren som ger den t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189021372
- Titel
- Skrädmjöl : det värmländska mjölet
- Författare
- Edsgård, Margareta
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Svenska Måltidslitteratur 2021Bli inspirerad att göra som Selma Lagerlöf gjorde - börja varje ny dag med en skål nyttig skrädmjölsvälling! Följ med till Sveriges tre kvarnar som mal skrädmjöl: Stöpafors Kvarn, Björkaholm Qvarn och Femtå Qvarn, alla i Värmland så klart. Att skräda betyder skala, men det är rostningen av havren som ger den typiska smaken och den nötaktiga doften. Du får i denna bok veta allt som är värt att veta om skrädmjöl - hur det går till när man rostar och mal det, näringsvärde och historia. Möt mjölnare från förr och nu, havreodlare och nävgrötskokerskor, som alla brinner för att bevara det kulturarv som skrädmjölet bär. Till sist får du naturligtvis del av både gamla och nydanande recept med detta mycket användbara och nyttiga mjöl, då havret och mjölet är naturligt fritt från gluten. "Den kraftiga pärmen med framsides- och baksidesbilder från olika kvarnar tål att ligga framme både vid bakbordet och på kaffebordet. Skrädmjöl är en inspirerande och faktaspäckad bok för hobbybagaren som är intresserad av mjöl och svenskt kulturarv inom brödbak." - lektör Kristina Rydälv Kåreby i BTJ-häftet nr 16, 2021. 4 av 5. Skrädmjölet har i Sverige idag en alldeles särskild koppling till Värmland och intresset förskrädmjöl har vaknat till liv ordentligt, detta av flera skäl. Ett är t ex att skrädmjöl bygger på havre och som färdig produkt därför har mycket litet eller inget innehåll av gluten. Skrädmjölet är en produkt som förknippas starkt med Värmland. Kopplingen till historien är stark och finns i många av de värmländska författarnas texter samtidigt som nya produkter på skrädmjöl utvecklas av nya generationer. Det är också så att Sveriges enda skrädmjölsproduktion idag sker i Värmland.
Författaren Margareta Edsgård (1953-2022) arbetade under sitt yrkesliv med att utveckla det värmländska matföretagandet. Hon var i juni 2017 med och bildade den ideella föreningen Värmländskt skrädmjöl för att sedan till EU lämna in en ansökan om skyddad geografisk beteckning (SGB) i syfte att kvalitetssäkra det värmländska skrädmjölet.
Denna ansökan beviljades 2021 och därmed har skrädmjölet fått ett erkännande om att ha särskilda kvaliteter och egenskaper som till största del är kopplade till den geografiska plats där det tillverkas.
Votum & Gullers Förlag 1 9789189021372 -
Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 1999. 410 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Doften av nybakat bröd väcker positiva känslor. Det frasiga höljet och brödets varma, mjuka inkråm skänker en sann njutning. Att baka själv är både ett roligt och lönsamt hantverk. Ett kulturarv att föra vidare till nästa generation.
VÅR BA läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836454
- Titel
- Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa, 77 sorters kakor samt tårta på tårta
- Författare
- Lindgren, Barbro
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 410 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1270 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 2 9789151836454 -
Birgittas bästa : kakor vi minns
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2019. 102 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178614912
- Titel
- Birgittas bästa : kakor vi minns
- Författare
- Rasmusson, Birgitta
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 172 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.
Birgittas bästa Kakor vi minns är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.
Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet Hela Sverige bakar. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat (2014, 2016), och Birgittas bästa julkakor (2017) som sålt i närmare 35 000 ex.
Lind & Co 1 9789178614912 -
Mors vävnader och handarbeten & recept ur min...
Inbunden bok. 2019.
Nära nyskick. ”Låt denna vackra utställning bli permanent”. Så skrev en besökare i gästboken när vi hade utställning av Mors, Maja-Stina Hultgrens, vävnader och handarbeten. Dessa ord har klingat i mitt huvud många gånger sen dess. Nu är de välgjorda vävnaderna och han läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163914799
- Titel
- Mors vävnader och handarbeten & recept ur min samling
- Författare
- Hultgren Lööw, Anna-Stina
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789163914799 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok. Historiska Media. 2003. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
HISTORIEBOK HOS KAKÄLSKARE presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
Historiska Media 9789189442740 -
Baka nytt : ännu godare bröd utan gluten
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 127 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Uppföljaren till storsäljande Nytt bröd.
Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I BAKA NYTT delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785207
- Titel
- Baka nytt : ännu godare bröd utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Uppföljaren till storsäljande Nytt brödAldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd. Och precis som i tidigare böcker använder de sig enbart av rena råvaror som t ex potatismjöl, rismjöl och majsmjöl.Det främsta skälet att följa deras recept behöver dock inte vara att man har celiaki. Bröden smakar helt enkelt som riktigt gott bröd ska smaka!"Författarna har tidigare utkommit med Nytt bröd (2013), Nytt fikabröd (2014) och Laga nytt (2015).Sagt om Nytt fikabröd:Jessica Frej och Maria Blom har gjort det igen! Provlagat sig fram till en ny fantastisk kokbok enbart innehållandes glutenfria recept.() Resultatet är helt lysande! Tasteline.se
Massolit Förlag 1 9789187785207 -
Baka glutenfritt, matbröd, kakor och tårtor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 152 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Att få diagnosen glutenintolerant betyder inte att man är hänvisad till smaklöst, smuligt bröd resten av livet. Njut av alla dessa bröd för alla tillfällen från det vardagliga till kalasets godbitar och tårtor! Detta är en revidering av den läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424031
- Titel
- Baka glutenfritt, matbröd, kakor och tårtor
- Författare
- Elisabeth Ekstrand Hemmingsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att få diagnosen glutenintolerant betyder inte att man är hänvisad till smaklöst, smuligt bröd resten av livet. Njut av alla dessa bröd för alla tillfällen från det vardagliga till kalasets godbitar och tårtor! Detta är en revidering av den första utgåvan som kom 1993. 30 färgfoton, 100 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153424031 -
Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
Häftad bok. Libris förlag. 2006. 230 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171958761
- Titel
- Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyrkkaffe får det att vattnas i munnen på både kakmonster och kaffekokare. Här är succéboken nu i nytt format!Fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar är den första hjälpen för dig som ska ordna fika till många.
Här hittar du nya och smaskiga recept för långpannan tillsammans med favoriter som Moster Mias sockerbullar och Domprostgårdens toscaformar. Recepten - många anpassade för allergiker - är samlade under rubriker som Bullar, Mjuka kakor, Snabbt och lätt och Extra festligt.
Tant Lova, moster Anna, husmor Siv och alla andra personligheter som varit med och skapat det svenska kyrkkaffet får samtidigt sin välförtjänta hyllning. Dråpliga och tänkvärda berättelser från kyrkor och kapell blandas i boken med de bästa bordsbönerna och minnen från kyrkkaffen förr och nu. Ny inspiration att utveckla det kyrkkaffe du kanske själv deltar i får du på köpet.
Libris förlag 9789171958761 -
Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies ”to die for” och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261917
- Titel
- Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och desserter
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 519 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.
Bokförlaget Semic 1 9789155261917 -
Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa r...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 288 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. OLÄST. OBLÄDDRAD.
Som vi har väntat! Äntligen en ny bok av bageri- och konditorimästare Johan Sörberg. Han tar bakning på största allvar och lär gärna ut det han kan om den lite gåtfulla världen av mjöl, jäst och surdeg. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873593
- Titel
- Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept
- Författare
- Sörberg, Johan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Som vi har väntat! Äntligen en ny bok av bageri- och konditorimästare Johan Sörberg. Han tar bakning på största allvar och lär gärna ut det han kan om den lite gåtfulla världen av mjöl, jäst och surdeg. Här får man alltså inte bara de bästa recepten utan också en fantastisk chans att lära sig mer om bakning. Boken innehåller cirka 80 recept. Från fluffigt rostbröd till mustigt finskt rågbröd – och massor däremellan, exempelvis levain, baguetter, kavring och knäckebröd. På sötsidan dignar det av godsaker: wienerbröd, mazariner, pepparkakor, rulltårta, sockerkaka, syltgrottor och kolasnittar är bara ett axplock. Och vetebröd, förstås!Här finns mängder med råd och tips och dessutom bildserier som tydligt visar de handgrepp vi hemmabagare behöver.
Bonnier Fakta 9789178873593 -
Brödrevolutionen : varför forntidens bröd är...
Inbunden bok. Pagina. 1 uppl. 2018. 191 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Bröd har varit en naturlig del av människans kost i 10 000 år, men det senaste århundradet verkar vi ha tappat greppet om hur man bakar det på ett hälsosamt sätt. Idag köper vi färdigskivade limpor som gör oss både övervi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163616860
- Titel
- Brödrevolutionen : varför forntidens bröd är framtidens bröd
- Författare
- Landin-Löfving, Erica
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bröd har varit en naturlig del av människans kost i 10 000 år, men det senaste århundradet verkar vi ha tappat greppet om hur man bakar det på ett hälsosamt sätt. Idag köper vi färdigskivade limpor som gör oss både överviktiga och undernärda på samma gång.
Så hur hamnade vi här? Brödrevolutionen förklarar varför många av oss mår dåligt av att äta modernt bröd och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder för att må bättre. Vi får lära oss vilka spannmål vi ska använda, hur mjölet ska malas och hur degen ska jäsas. Dessutom delar några av Sveriges främsta kvarnar och hantverksbagerier med sig av sina favoritrecept.
Erica Landin-Löfving är matjournalist och hållbarhetskonsult med magisterexamen inom medicinsk biologi. Hon har utbildat sig på Måltidsakademin i Grythyttan och är en entusiastisk hemmabagare med en förkärlek för vetesorten enkorn.
Pagina 1 9789163616860 -
Två systrars söta : 170 frestelser från The C...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 175 sidor.
Mycket gott skick. I TVÅ SYSTRARS SÖTA har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskov läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137124926
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Bokförlaget Forum 9789137124926 -
Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2014. 248 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
I DEN FRANSKE BAGAREN tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244502
- Titel
- Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 225 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i lågprisutgåva! I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten. Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas. Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate. Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur. Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar. Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
Bonnier Fakta 9789174244502 -
Baka bröd : enkla recept för stora och små
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 108 sidor.
Nära nyskick. Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249620
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 300 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
Bonnier Fakta 9789174249620 -
Kladdkakor deluxe
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 94 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Vill du bjuda på något riktigt smaskigt utan att tillbringa flera timmar i köket? Då är Kladdkakor deluxe boken för dig. Frida Skattberg utgår från grundrecept på den klassiska kladdkakan vi älskar, men lägger till sin egen twist: en glasyr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870240
- Titel
- Kladdkakor deluxe
- Författare
- Skattberg, Frida
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 220 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 304 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du bjuda på något riktigt smaskigt utan att tillbringa flera timmar i köket? Då är Kladdkakor deluxe boken för dig. Frida Skattberg utgår från grundrecept på den klassiska kladdkakan vi älskar, men lägger till sin egen twist: en glasyr eller frosting, en krämig fyllning eller olika kladdkaksbottnar i flera lager.Här finns recept på himmelskt goda bakverk som exempelvis chokladkaka med nutellamaräng, dulce de leche med havssalt och kladdkakstårta. Eller vad sägs om lite ovanligare varianter som kladdkakedip, popcornkaka med kolasås eller kladdkakepizza? Oavsett vad du är sugen på hittar du helt säkert något aningen annorlunda men garanterat gott i denna bok!
Bonnier Fakta 9789178870240 -
Baka glutenfritt : matbröd och söta favoriter
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 125 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Det här är en inspirerande receptbok för dig som gillar att baka, oavsett erfarenhet, och som vill att alla ska kunna njuta av nygräddade bakverk. Matiga muffins, mustiga matbröd och sagolika scones. Eller varför inte duka upp med krämiga c läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265489
- Titel
- Baka glutenfritt : matbröd och söta favoriter
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 523 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en inspirerande receptbok för dig som gillar att baka, oavsett erfarenhet, och som vill att alla ska kunna njuta av nygräddade bakverk. Matiga muffins, mustiga matbröd och sagolika scones. Eller varför inte duka upp med krämiga chokladbiskvier, raw food-dammsugare, söta hallongrottor och krispiga havrekolakakor?I flera av recepten finns dessutom alternativ till vanlig mjölk och vitt socker, utan att kompromissa med smaken. Du får tips på hur du lyckas bäst med din glutenfria bakning och den som vill kan bekanta sig med nya ingredienser som chiafrön, kokosolja och björksocker samt lära sig mer om glutenfria mjölsorter och alternativ sötning.Susanne Hovenäs är hälsojournalist och utbildad kost- och näringsrådgivare samt har tidigare skrivit succéböckerna Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter och Laga glutenfritt. Malin Randeniye är dietist och kokboksförfattare samt grundare av tidningen Glutenfri Matlust. Eva Hildén har tagit bokens fantastiska bilder.
Bokförlaget Semic 9789155265489 -
Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Att baka utan gluten kräver speciella ingredienser, lite annorlunda teknik, mycket tålamod och fördjupad kunskap. I boken Baka utan gluten finns allt du behöver veta för ett lyckat resultat!
I den här boken hittar du re läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432708
- Titel
- Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor
- Författare
- Elisabeth Ekstrand-Hemmingsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 583 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka utan gluten kräver speciella ingredienser, lite annorlunda teknik, mycket tålamod och fördjupad kunskap. I boken Baka utan gluten finns allt du behöver veta för ett lyckat resultat!
I den här boken hittar du recept på allt från det vardagliga goda matbrödet, till festens alla kakor och tårtor. Allt är glutenfritt och en del även mjölkfritt. I boken finns massor av knep, tips och grundkunskaper som gör det lätt att överbrygga de hinder som finns när man bakar glutenfritt. Läsaren inspireras att:
- testa nya degspad med frukt- och grönsaksjuice, yoghurt, havredryck eller kokosmjölk
- förbättra fiberhalten i brödet med bl.a. havre, quinoa och rotsaker
- baka på kontinentalt sätt med färska örter, soltorkade tomater, olivpasta, vitlök och fetaost
- baka med kryddost och Västerbottensost samt att använda lingon, äpple, nötter, frön och torkad eller färsk frukt i brödet
- baka bullar med nya läckra fyllningar, som t ex färdig nötmassa
- göra maffiga söta bakverk med kakao och vit- eller mörk choklad
- garnera och glasera tårtor på lite annorlunda sätt
- använda nya ingredienser, redskap, formar och maskiner.
Elisabeth Ekstrand Hemmingsson har tidigare skrivit flera kokböcker på Ica bokförlag, varav fem stycken speciellt för dem med celiaki.
Ica Bokförlag 1 9789153432708 -
Sweet dreams : tårtor, kakor och annat drömgo...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 159 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Drömboken för alla tårt- och kakälskare!
En tårt- och kakbok i osannolikt vacker kostym. Låt dig inspireras att piffa extra vid nästa bjudning eller bara njut av de läckra bilderna och bakverken ur boken: Kolapops, chok läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690354
- Titel
- Sweet dreams : tårtor, kakor och annat drömgott
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Helt galet jävla fantastisk! Jag blev som ett fnittrigt barn när jag satt och bläddrade i den... Strunta i alla andra bakböcker och köp den här!"
Mattias Kristiansson, Bake my day
Drömboken för alla tårt- och kakälskare!
En tårt- och kakbok i osannolikt vacker kostym. Låt dig inspireras att piffa extra vid nästa bjudning eller bara njut av de läckra bilderna och bakverken ur boken: Kolapops, chokladkörsbärs-cupcakes, ballerinakakor, New York cheesecake, vaniljtryffel, Pink champagne-tårta, Rokoko-kakor, Blåbärsmakroner, Proppad toscapaj, apelsinskorpor ...
Boken är indelad i fyra avsnitt utifrån huvudingredienserna som inspirerat formgivningen: Choklad och kola är mörkt, trolskt och förföriskt. Socker och vanilj är gnistrande vitt vitt. Frukt och bär exploderar i färg och blommor. Medan Nötter och frön går i brunbeiga, naturliga toner.
I varje avsnitt finns recept på tårtor, bakelser, cupcakes, cakepops, pajer eller cheesecakes, småkakor, whoopies och makroner, för alla tillfällen och i alla svårighetsgrader.
Åsa Swanberg, Malou Holm och Wolfgang Kleinschmidt har tidigare samarbetat i flera framgångrika böcker, senast i Året runt med Saltå Kvarn som följde upp succéboken Smaker från Saltå Kvarn.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690354 -
Nya marzipanfigurer
Inbunden bok. Gebroeders van Laere Holland. 3 uppl. 1964. 127 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. PRESENTSKICK.
Lär dig göra roliga marsipanfigurer – steg för steg. Eftersökt bok i mycket gott skick. Tredje svenska upplagan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGebroeders van Laere Holland 3 -
Vete-Kattens bästa kakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 80 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Omtanke om råvaror och människor, historia, tradition och smakupplevelse är något av ett signum för Konditori Vete-Katten. Det är ett begrepp i både den svenska och internationella konditorivärlden och 2005 tilldelades det priset som Årets läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356655
- Titel
- Vete-Kattens bästa kakor
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 243 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Omtanke om råvaror och människor, historia, tradition och smakupplevelse är något av ett signum för Konditori Vete-Katten. Det är ett begrepp i både den svenska och internationella konditorivärlden och 2005 tilldelades det priset som Årets Konditori. I den här boken finns recepten på deras bästa kakor samlade. De bakas på äkta smör och med hemgjorda fyllningar.
Doften av nybryggt kaffe och dignande kakfat med långt mer än sju sorters kakor är något som möter besökaren som stiger in på det gamla konditoriet i centrala Stockholm. Bland de recept på småkakor som finns med i boken hittar man bl a bondkakor, havrerussinkakor och Thyras vaniljdrömmar. Bland bitarna finns vaniljhjärtan som smälter i munnen och klassiker som katalaner och chokladbiskvier. Här finns också recept på rulltårtor, mjuka kakor och knapriga skorpor att doppa i kaffet.
Agneta och Östen Brolin
tog 1979 över konditoriet på Kungsgatan 55. Sedan dess har de satt sin prägel på Vete-Katten och samtidigt förvaltat de gamla traditionerna. Östen är konditor och svarar för recepten.
Natur & Kultur 1 9127356655 -
Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261917
- Titel
- Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och desserter
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 519 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.
Bokförlaget Semic 1 9789155261917 -
Chokladpraliner
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 58 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK.
Mörk choklad med smörkolakräm, mjölkchoklad med knapriga flingor, vit choklad med kokos - nu är det bara att välja vilken sort du ska skämma bort dig med först!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012743
- Titel
- Chokladpraliner : presentbox med silikonformar
- Författare
- Corinne Jausserand
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 58 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 134 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En underbart söt presentbox som innehåller en bok och silikonformar i olika färger. Boken lär dig att baka ljuvliga, oemotståndliga chokladpraliner som du enkelt gör hemma i köket!
Mörk choklad med smörkolakräm, mjölkchoklad med knapriga flingor, vit choklad med kokos - nu är det bara att välja vilken sort du ska skämma bort dig med först!
Format box: 200 x 135 mm
Fler titlar i samma serie:
Cupcakes - Presentbox med silikonformar
Makroner - Presentbox med sprits
Tukan Förlag 1 9789174012743 -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Baksidestext I BRÖD OCH PIZZA bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Tårtboken : en idébok om hur du själv kan bak...
Inbunden bok. Stockholm : Unisil. 1994. 127 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK.
TÅRTBOKEN är en idébok om hur du själv kan baka och dekorera annorlunda, roliga, festliga tårtor.
Tårtor är inne just nu.
En tårta gör alla kalas lite festligare, och det är inte så svårt som man kan få för sig vid första ögonkastet.
Bok läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163025248
- Titel
- Tårtboken : en idébok om hur du själv kan baka och dekorera annorlunda, och roliga tårtor
- Författare
- Norman, Lisa - Rosvall, Claire - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Unisil
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Unisil 9163025248 -
Baka med choklad
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 125 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Fredrik Nylén, bloggare på Fredriks fika och känd från Hela Sverige bakar, kommer ut med en ny bok om att baka med choklad! Här hittar du enkla och tydliga recept på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268435
- Titel
- Baka med choklad
- Författare
- Nylén, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fredrik Nylén, bloggare på Fredriks fika och känd från Hela Sverige bakar, kommer ut med en ny bok om att baka med choklad! Här hittar du enkla och tydliga recept på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – samt recept du kan göra helt utan ugn. Detta är alltså en perfekt bok att ta med sig till stugan! I ”Baka med choklad” visar Fredrik även hur du kan återbruka överblivna bakverk så att inget går till spillo.
Bokförlaget Semic 9789155268435
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn