-
Äta insekter: entomaten och det stora protein...
Inbunden bok. Pug Förlag. 2018. 190 sidor.
Mycket gott skick. Ny bok. Aningen sned rygg. 648 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188699145
- Titel
- Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet
- Författare
- Engström, Anders
- Förlag
- Pug Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.
Pug Förlag 9789188699145 -
Norges nasjonalretter: en matglad reise i vår...
Inbunden bok. Norsk Fakta Förlag. 2012. 352 sidor.
ISBN 9788278880227
Mycket gott skick. Svagt sned rygg. Lätt tilltryckt bakre ryggnederkant. Lite skavt nederhörn och nederkant på bakre pärmsidan. 1640 gram. Norsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorsk Fakta Förlag 9788278880227 -
Grekisk kokkonst och drycker: lokala speciali...
Häftad bok. Michalis Toubis Förlag. 1997. 192 sidor.
ISBN 9789605401825
Hyggligt skick. Ryggen något sned upptill med veckrand. Ett par något stötta nederhörn på omslaget. Första bladet utrivet. Inlagan lös från ryggen längst ner. Fräsch inlaga i övrigt. 579 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMichalis Toubis Förlag 9789605401825 -
Knife Skills Illustrated: A User's Manual
Inbunden bok. W.W. Norton. 2007. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 814 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780393061789
- Titel
- Knife skills illustrated : a user's manual
- Författare
- Hertzmann, Peter
- Förlag
- New York : W.W. Norton & Co
- Språk
- English
W.W. Norton 9780393061789 -
Jordnära: etnologiska reflektioner över ny no...
Inbunden bok. Svenska litteratursällskapet i Finland. 2018. 230 sidor.
Nyskick. 683 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198495904
- Titel
- Jordnära : etnologiska reflektioner över ny nordisk mat
- Författare
- Jón Þór Pétursson - Lindqvist, Yrsa - Österlund-Pötzsch, Susanne - Bardone, Ester - Pico Larsen, Hanne - Burstedt, Anna - Reksten, Connie
- Förlag
- Appell Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 195 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många konsumenter oroar sig i dag för matfusk, giftiga bekämpningsmedel och oetisk produktion. Samtidigt finns det ett nyväckt intresse för traditioner och ursprung. Den rena, ekologiska, lokalt producerade råvaran har stigit fram som berättelsens hjälte, och koncept som ny nordisk mat har slagit igenom. Här presenterar etnologer från Island, Finland, Sverige, Danmark, Norge och Estland olika aspekter på dagens mat- och restaurangkultur.
Svenska litteratursällskapet i Finland 9789198495904 -
The AA Pub Guide 2002: Best pubs for food, ch...
Häftad bok. AA Publishing. 2001. 672 sidor.
ISBN 0749531096
Mycket gott skick. 772 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAA Publishing 0749531096 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Ryggen sned upptill. Något stött område kring nederkanten på skyddsomslagets framsida. Tryckt 2004.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576233
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100576233 -
En matresa genom Sverige
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2005. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Några lite stötta/tilltryckta hörn på pärmarna. Lätt sned rygg. Något stötta hörn på skyddsomslaget. Stött parti vid ovankanten på skyddsomslagets framsida. 1244 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171301526
- Titel
- En matresa genom Sverige
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1252 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
av Tina Nordström
2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.
Damm förlag 1 9171301526 -
Grillboken: det är roligt att laga mat över ö...
Inbunden bok. Malmö: Bernce. 1980. 82 sidor.
Gott skick. Sned rygg. Rispa på bakre pärmsidan. 516 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9150003828
- Titel
- Grillboken : det är roligt att laga mat över öppen eld
- Författare
- Kurth, Heinz - Kurth, Geneste - Berg, Ulla - Lindhagen, Ulrika
- Förlag
- Malmö : Bernce
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Malmö: Bernce 9150003828 -
Vinguiden: en introduktion för nybörjare
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2003. 176 sidor.
Mycket gott skick. 665 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405418052
- Titel
- Vinguiden : en introduktion för nybörjare
- Författare
- Fiona Sims
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 1405418052 -
Matnostalgi: rätterna vi minns och de vi hels...
Pocketbok. Bonnier Pocket. 2014. 247 sidor.
Mycket gott skick. Ny bok. 189 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174294293
- Titel
- Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma
- Författare
- Drevinger, Joanna
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren. Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är. Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor.
Bonnier Pocket 9789174294293 -
The University Wine Course: A Wine Appreciati...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Gulnade sidor. Wine Appreciation Guild. 2009. 426 s. Häftad. 1210 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780932664693
- Titel
- The university wine course : [a wine appreciation text & self tutorial]
- Författare
- Baldy, Marian W.
- Förlag
- San Francisco, Calif. : Wine Appreciation Guild
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (s. 401-402) and index.
9780932664693 -
Tina
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 120 sidor.
Mycket gott skick. Natur och kultur/LT. 2003. 119 s. Inbunden. 744 gram. Lätt sned rygg. Gåvotext i bläck på främre pärmens insida. I övrigt mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355136
- Titel
- Tina. : 67 nya recept och många tips från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 749 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.
Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.
Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
Natur & Kultur 1 9127355136 -
Smal gourmetmat
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 101 sidor.
Gott skick. Rabén Prisma. 1996. 101 s. Inbunden. 671 gram. Lite tilltryckt/stött nertill på ryggen. Ryggen något sned. Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151828774
- Titel
- Smal gourmetmat
- Författare
- Astrid Abrahamsson - Görn Helleblad
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 101 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151828774 -
Stora boken om sallader
Inbunden bok.
Gott skick. ICA Bokförlag. 1984. 199 s. Inbunden. 749 gram. Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153407458
- Titel
- Stora boken om sallader
- Författare
- Åkerström, Olle - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
9153407458 -
Stek, biff & gryta
Inbunden bok.
Gott skick. Bleknad färg på pärmarnas rygg och kanter. Lätt gulnad karaktär på sidbladen. Skyddsomslag finns. Något gulnad ton på skyddsomslaget. En del ytliga rispor utan färgskrapning på skyddsomslaget. I övrigt bra skick på skyddsomslaget. Wahlström & Widstrand. 1 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146135189
- Titel
- Stek, biff & gryta
- Författare
- Patten, Marguerite - Edström, Holger - Lefèvre, Christian - Sandberg, Marianne - Söderqvist, Ulf
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
9146135189 -
Dizionario Enogastronomico Italiano. Italian...
Mycket gott skick. Ryggen gulnad och lätt sned upptill. Två minimala stötmärken på baksidans nederkant. Communica. 2002. 398 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 8887449058
- Titel
- Dizionario enogastronomico italiano
- Förlag
- Allessandria : Comunica
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- English
8887449058
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn