-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153419525
- Titel
- Cajsa Wargs snapsbord
- Författare
- Per-Eric Nordquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153419525 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9174862022
- Titel
- Johannas hemligheter : en kokbok för alla fem sinnena
- Författare
- Mannerström, Leif - Svantesson, Crister - Cederquist, Jan
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Atlantis 9174862022 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129569893
- Titel
- Äppelboken
- Författare
- Näslund, Görel Kristina - Adlercreutz, Rolf - Sandeberg, Ingrid af - Weltman, Han
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9129569893 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFrewin
-
Man tager vad man haver
Inbunden bok. Bra Böcker. 1970.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Med temat Cajsa Warg. Lös bilaga med recept m.m.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Anne-Charlottes Gröna Gastronomi
Inbunden bok. Vegoriaskolan. 2001.
ISBN 9789197085090
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVegoriaskolan 9789197085090 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155254810
- Titel
- Lättbakat
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakat är alltid godast, både till vardagsfika och till festligare tillfällen. Och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid.I Lättbakat bjuder Maud Onnermark på allt från enkla, goda honungssnittar till chokladtårta med mandel och ljuvliga bärbakelser med limekräm. Massor av härliga och lättbakade recept på söta skorpor, möra småkakor, bullar och saffransbröd, mjuka kakor och muffins med härliga fyllningar, tårtor, pajer och bakelser.Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som tv-kock i SVT:s Gokväll och som matskribent i Allt om mat. Hon har givit ut ett flertal uppskattade kokböcker och tilldelades 2002 Gastronomiska akademiens guldpenna för sitt arbete.
Bokförlaget Semic 9789155254810 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153416791
- Titel
- Cajun och kreolköken
- Författare
- Andersen, Lynn - Fischer, Michael - Rolf, Signe
- Förlag
- Västerås : Ica
- Språk
- Svenska
Ica 9153416791 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789113040578
-
Modern näringslära
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2004. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197457086
- Titel
- Modern näringslära
- Författare
- Apró, William - Häggblom, Johan
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 228 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 686 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Titeln är utgången)En bok för dig som är intresserad av näringslära! Här skriver flera näringsfysiologer om de delar av näringsläran som de brinner lite extra för. Samtliga kapitel är fristående och skrivna på en populärvetenskaplig nivå. Bland annat kan du läsa om vegetarisk kost, mat som förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, functional foods samt sambandet mellan läkemedel och kost.
Fitnessförlaget 9197457086 -
Och så åt de också : nio svenska livsöden i e...
Inbunden bok. Skabetti Books & Agency. 2015. 247 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198221916
- Titel
- Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia
- Författare
- Eriksson, Robbe
- Förlag
- Skabetti Books
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Kokbok i Sverige 2015! Och så åt de också - har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen: Årets Kokbok, på måltidsakademins årliga prisutdelning. Boken tilldelas priset i kategorin "årets gastronomiska anekdotpris". Historien är full av människor som gått sin egen väg och stakat ut sitt eget öde. Med en syn på omvärlden som inte följer standardramarna har de alltid valt den mindre befolkade stigen - den som kan leda dig vilse, men också ta dig till palatset med de gömda rikedomarna. Robbe Eriksson berättar här, i sin debutbok om livsöden, historier och karriärer som inte låter sig naglas fast i konventioner och likriktning. Här får du träffa vitt skilda personer som Jan Stenbeck, Lasse-Maja, Stig Bergling och Karl XII bland andra. Historierna knyts samman genom bokens gemensamma nämnare: maten de åt, och drycken som hörde till. Allt från Jan Stenbecks vida omtalade brakluncher till Johnny Bodes vidlyftiga skaldjursfrossande och whiskydrickande. Här får du menyerna och recepten som gör att du kan äta som de sanna originalen. Maträtterna och dryckestipsen är komponerade av Riki Simic och David Mortimer-Hawkins, två av de tre författarna bakom succéboken "Fotbollskokboken 2x45 minuter". Det här är en bok som gång på gång får dig att inse att verkligheten inte bara kan överträffa dikten; den tar ut svängarna på sätt som ingen skulle tro vara sant, om det inte de facto hade hänt. Här ger också TV-profilen och kokboksförfattaren Edward Blom ögonblicksbilder om tidsepoker, människor, mat och fenomen. Tillsammans med maten och historierna ger han huvudpersonerna liv och ytterligare dimensioner. När du väl börjat läsa kommer du inte sluta att fascineras.
Skabetti Books & Agency 9789198221916 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155257316
- Titel
- Lättlagade desserter
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Desserten är kronan på verket, pricken över i – alla måltiders höjdpunkt! En middag är bara så lyckad som dess grand finale, det är smaken av den som dröjer sig kvar, på tungan och i minnet.Här bjuder Maud Onnermark, känd från bland annat Go'kväll, på förföriska och minnesvärda desserter, som kommer att få gästerna att be om mer – och om receptet. Här finns både drömgoda klassiker och ljuvliga nykomponerade smaksensationer, som alla är lätta att laga efter Mauds enkla och pålitliga recept.Missa inte kardemummaparfait med rabarberkompott, passionerad mangosoppa, marängtårta med mockagrädde, chokladkräm med romhallon, päronkaka med lingon eller den enastående chokladmoussetårtan. För att inte tala om äppelknyten med vaniljsås, cappuccinomousse eller citronyoghurtglass …
Bokförlaget Semic 9789155257316 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155257316
- Titel
- Lättlagade desserter
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Desserten är kronan på verket, pricken över i – alla måltiders höjdpunkt! En middag är bara så lyckad som dess grand finale, det är smaken av den som dröjer sig kvar, på tungan och i minnet.Här bjuder Maud Onnermark, känd från bland annat Go'kväll, på förföriska och minnesvärda desserter, som kommer att få gästerna att be om mer – och om receptet. Här finns både drömgoda klassiker och ljuvliga nykomponerade smaksensationer, som alla är lätta att laga efter Mauds enkla och pålitliga recept.Missa inte kardemummaparfait med rabarberkompott, passionerad mangosoppa, marängtårta med mockagrädde, chokladkräm med romhallon, päronkaka med lingon eller den enastående chokladmoussetårtan. För att inte tala om äppelknyten med vaniljsås, cappuccinomousse eller citronyoghurtglass …
Bokförlaget Semic 9789155257316 -
Tretusen champagner
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2002. 552 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146200223
- Titel
- Tretusen champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 552 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 2127 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.
Wahlström & Widstrand 9146200223 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174612578
- Titel
- Kakor : små och mjuka
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min farfar var bagare, en riktig bagare! Hemma hos honom serverades det aldrig annat än 7 sorters kakor till kaffet. Ibland var det bara småkakor, ibland var det blandat - småkakor och mjuka kakor. Men de var alltid 7 till antalet. Farfar sade nämligen att det behövdes 7 stycken för att bli ett riktigt kakfat. Detta inte minst för att midsommarblommorna liksom Snövits dvärgar är 7, och ja, han nämnde till och med dödssynderna!
Själv tycker jag inte att det måste vara 7 stycken. Det kan gott och väl vara flera eller färre. En sak är i alla fall säker: det finns en kaka för oss alla!
Kakor - små och mjuka innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Liten och knaprig eller spröd, större, mjuk och saftig!
Ett par älskade klassiker finns med såsom schackrutor och sockerkaka, om än lite omgjorda och här på mitt sätt naturligtvis. Nya, modernare och kanske mer spännande kakor som till exempel liten socker- och mandeldoppad chokladkaka samt pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm får också plats.
Allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar har egna kapitel. Och för den som vill baka gluten- och äggfritt finns också förslag. Ja, jag är alldeles säker på att ni här får ihop ert kakfat!
Så lycka till med baket! Att baka är härligt för sinnet och en god kaka då och då gör alla glada!
/Monika Ahlberg
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards. Kakor - små och mjuka är andra boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter den väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013).
Lind & Co 1 9789174612578 -
Mellan hjortron och oliver : en värld full av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2 uppl. 2008. 397 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100121501
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 2 9789100121501 -
Prinsesstårtor : och annat kalasenkelt att ba...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 94 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155260521
- Titel
- Prinsesstårtor : och annat kalasenkelt att baka
- Författare
- Hallbäck, Emelie
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mycket enklare än man tror och alltid en given succé på kalasen. Prinsesstårtan förgyller varje feststund och går att variera i det oändliga. Vaniljkräm och bär, choklad och likör – det finns smakvariationer i det oändliga att överraska med under marsipantäcket. Här kryllar det av tips på fyllningar, fina dekorationer och smarta sätt att färga marsipanen i oväntade kulörer med naturliga färgämnen. Boken innehåller dessutom läckra recept på bakelser, mjuka kakor, rulltårtor, cakepops och annat smarrigt som går att göra med de olika delarna från tårtrecepten. Perfekt för att komplettera tårtbuffén eller till latare dagar när man är sugen på snabbfika. Emelie Hallbäck är matskribent och matkreatör och skriver bland annat för Expressen. Fotograf Martin Skredsvik har tagit bokens vackra bilder.
Bokförlaget Semic 1 9789155260521 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177117069
- Titel
- Det vietnamesiska köket
- Författare
- Jackum Brown
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177117069 -
Whisky & Mat : malt och mat från Skottland, I...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2012. 158 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287221
- Titel
- Whisky & Mat : malt och mat från Skottland, Irland, USA och Sverige
- Författare
- Groth, Jan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Mat och dryck i kombination. Motivering: "Jan Groth tar ytterligare ett steg för att visa fram whiskyns överraskande mattycke, nu med stöd av ett sällsynt kvalificerat och maltlystet kockgäng." Här är uppföljaren till Grenadines populära Whisky & mat, med helt nya recept och smakkombinationer, nu också med bourbon och vår svenska stolthet, Mackmyra. Den första boken från samma författare har sålt mer än 5000 exemplar bara i Sverige, vunnit priser både nationellt och internationellt, i Grythyttan och på World Cookbook Awards. Den har hittills getts ut på både svenska, danska och och engelska. I boken Whisky & mat - mat och malt från Skottland, Irland, USA och Sverige berättar Jan Groth om sina och andras whiskyfavoriter. Boken är en förtäckt kokbok, där mat och smakupplevelser på ett delikat sätt lindas in i anekdoter och reseskildringar. Till det kommer mycket användbara resonemang kring samspelet mellan mat och whisky. Whisky & mat - mat och malt från Skottland, Irland, USA och Sverige är en kokbok som tar sitt avstamp i whiskyns mustiga mylla. Boken lyfter fram potentialen att kombinera smaker och aromer hos en rad whiskysorter med snillrikt skapade maträtter. Här finns kopplingar mellan ingefära, tjära, apelsin och pepprighet som knyter samman whiskyn med råvaror och kryddningar. Whiskyn har sitt stolta ursprung på Irland och i Skottland, men spred sig ganska snart över världen där den utvecklades av uppfinningsrika och törstiga själar. Mat har å sin sida hållit sig på till de lokala grytorna och gästgiverierna. Måltider och råvaror har länge varit bundna till regionala och kulturella förutsättningar. Den här boken sammanför njutningarna hos whiskyn och maten. Här finns kockarnas förmågor att måla med mat tillsammans med whiskyns hela smakpalett som krydda och tillbehör. Geniala matkreatörer som Andreas Nylén, Tommy Myllymäki och Anders Levén ger prov på skicklighet och finess när det gäller det svåra att lyfta fram det som förenar whiskyn och maten. Exempel på en halsbrytande whiskyutmaning som finns i boken, är att Mackmyra Svensk Whisky på restaurang Lux i Stockholm har utmanat några av landets skickligaste kockar. Det ger inspiration. Ett annat recept i boken ställer bourbon och mat på sin spets. Bourbon brukar inte få alltför stort utrymme i kulinariska publikationer på denna sida Atlanten, men Roger Hjälm använde bekanta råvaror och vips stod Kentuckys godsaker omgivna av gös såväl som sill. En oanad kombination värd att nämna är slutligen det italienska köket kryddat med malt. Maten i sig är nog ett av de allra mest erkända och uppskattade, därför är det extra intressant att se huruvida whisky kan hitta nya vägar genom Italiens matlandskap. Så - skål och välkommen till bords!
Grenadine Bokförlag 1 9789186287221 -
Diffordsguide cocktails # 8
Inbunden bok. Firefly Books. 2009.
ISBN 9780955627637
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFirefly Books 9780955627637 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151840294
- Titel
- Mat för barn & deras föräldrar
- Författare
- Lindberg, Latifa
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Mat för barn och deras föräldrar finns hjälpen och inspirationen som så många längtat efter. Boken vänder sig såväl till nyblivna föräldrar, som för första gången ska laga mat till sitt lilla barn, som till föräldrar med äldre barn och till dem som har barn som inte tål allt - samtliga rätter kan tillagas även för dem.
Recepten är lätta att följa och ger färgstarka, läckra och lockande rätter för både små och stora - hela familjen. Utöver lunch- och middagsrecept finns bl a frukostar, mellanmål, "fredagsmys", kalasmenyer för olika åldrar, pastasåser, "brunch" mm.
Förutom receptdelen finns flera intressanta avsnitt: "Mat och näring från A-Ö" ger svar på de olika frågorna om fett, järn, socker, salt, kryddor, tallriksmodellen, ekologiska livsmedel, vegetarisk mathållning för barn och liknande viktiga saker. "Mat vid speciella behov" kan man slå upp när barnen drabbas av t ex magsjuka eller när familjen ska ut och resa. "Den första maten" och "Småbarnsmat" beskriver allt från övergången från amning till hur man smartast introducerar olika livsmedel, förslag på måltidsordningar, färdiglagat kontra hemlagat etc.
´Latifa Lindberg är dietist och verksam på Coop provkök. Hon är också journalist och skriver om mat och hälsa. Med en pappa från Libanon och en polsk mamma, båda matintresserade, har hon många spännande smaker och rätter med sig från barndomen. Boken är granskad av en refernsgrupp bestående av barndietister inom Dietisternas Riksförbund.
Fotograf Bengtowe Angare har med hjälp av stylisten Caroline Hofberg tagit alla de underbara matbilderna. Christel Schröder har gjort fina illustrationer och Vår Kokboksformgivaren Karin Rehman den vackra och överskådliga layouten.
Prisma 1 9151840294 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155259181
- Titel
- Såser, röror och andra till- och grillbehör
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En härligt frestande bok om röror, såser och andra läckra tillbehör!Något gott att tugga på medan kolen börjar glöda, den där marinaden som förhöjer smakerna, en riktigt mumsig röra. Visst är tillbehören hela grejen?Här hittar du allt det godaste, det som gör grillkvällen till något alldeles extra. BeerBQ-såsen, gazpachosalsan, whiskymarinaden, rödbetssalladen med honung och pinjenötter, kryddsalten, drinkarna – och glass med varma körsbär till efterrätt. Läckerheterna som lyfter det grillade. Det där man egentligen vill äta mest av.Bästa boken med festens fullträffar!
9789155259181 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155261672
- Titel
- Lakrits : recept och kuriosa
- Författare
- Wallin, Annika
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att älska lakrits handlar inte längre om att bara välja mellan salt eller sött godis. Länge var lakritsälskarna en lite småskum grupp som i skymundan ägnade sig åt sin last. De som gillade söt lakrits var hyfsat rumsrena, medan älskarna av den salta sågs på med viss skepsis, speciellt av utländska kamrater. Nu har trenden svängt och lakritsvännerna blir allt fler i takt med att man kommer på nya sätt att liva upp vardagen med lite svart. Och nu handlar det inte bara om godis, utan lakrits blir även allt mer populärt att använda som smaksättare i såväl varmrätter och bröd som i desserter och drinkar. I Lakrits får du veta mer om både historia och kuriosa, du får lära dig hur tillverkningen går till, var lakritsroten växer och var den bästa sorten finns. Boken innehåller fakta om lakrits som skönhetsmedel såväl som medicin. Dessutom bjuder författarna på härligt lockande recept. Författarna Annica Triberg och Annika Wallin gav 2012 ut boken Lakrits – en kärleksförklaring i svart. Nu återkommer de med mer roande fakta och nya recept.
9789155261672 -
Morberg. Scenen, livet och konsten att laga m...
Inbunden bok. Bonniers. 2009. Inbunden. Förlagsband, klotrygg.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
9789174240085 -
Vårt nordiska kök. Mat med smala förtecken
Inbunden bok. Viktväktarna. 2012. Inbunden. Förlagsband.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197810777
- Titel
- Vårt nordiska kök : mat med smala förtecken
- Författare
- Arosenius, Fia - Nydrén, Gunnar - Viktväktarna
- Förlag
- Malmö] : Viktväktarna
- Språk
- Svenska
9789197810777 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155261658
- Titel
- Öl : brygg ditt eget - 75 recept
- Författare
- Law, Dave
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med tanke på hur många det är som älskar öl är det överraskande få som provar att brygga sin egen. Så resonerade Beshlie Grimes och Dave Law när de bestämde sig för att skriva sin ölbok och samla 75 recept på öl från hela världen – recept som är perfekta för alla hemmabryggare. Pub-ägaren och ölfantasten Dave Law är en verklig förkämpe för mikrobryggerier och välgjord öl. På sin pub i södra London har han port(!)förbjudit blaskiga, generiska ölsorter från de globala storbryggerierna. Utöver alla de ölsorter han erbjuder från olika mikrobryggerier i England, Europa och USA tappar han upp egentillverkad öl. Hans hängivenhet och goda smak för alla möjliga ölsorter går som en röd tråd genom hela boken. Beshlie Grimes är den moderna självförsörjande människan personifierad. Hemma på gården på den engelska landsbygden delar hönor, grisar, får och familj plats med hennes olika bryggeriprojekt – vin, likörer och självklart öl är ständigt under bryggning i hennes hemmabryggeri. Hon har alltid bryggt öl till sig själv och sina vänner, alltsomoftast på egenodlade ingredienser, och har tidigare skrivit en bok om att göra eget vin och likörer. Beshlie Här finns recept på pilsner, stout, porter, ale, IPA, weissbier ... recept som resulterar i öler som fullkomligen exploderar av smaker. Dave och Beshlie går metodiskt men lättsamt igenom utrustningen, ingredienserna och teknikerna ner till minsta detalj – och är hela tiden med i processen genom tips och varningar för klassiska misstag och problem som kan uppstå längs vägen. Utöver ett skafferi fyllt med hembryggt öl får läsaren en skummande resa i ölens värld och massor av fakta!
9789155261658 -
Medelhavsmat för svenska kastruller
Inbunden bok. Kakao förl. 2004. Inbunden. Namnteckn.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Buffè och mingelmat för hela året
Inbunden bok. Semic. Inbunden. Förlagsband.
ISBN 9789155258080!
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789155258080! -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155262402
- Titel
- Sött! - Desserter, bakverk och godis
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboksförfattaren Lena Söderström dukar upp med söta favoriter för alla smaker och tillfällen! Bland godsakerna i denna ljuvliga, söta kokbok finner man cheesecakes, donuts & munkar, pumpkin pie, citronmarängpaj, devil cake med chokladfrosting, cupcakes, velvet cake, key lime pie, cake pops, angel cake med jordgubbar, whoopie pie med rabarber, björnbärspaj, jello, marängsviss, ljus chokladmousse toppad med marängfluff, banankaka, rocky road, pavlova med bär, chokladfondant, mörk chokladmousse med chili, zabaglione med bär, eclairer med chokladglasyr, rosa miniprinsesstårtor, baklava, macarons, napoleonbakelser, mandelmusslor, crème caramel, charlotte russe, madeleinekakor och sorbet i olika smaker och färger.Dessutom söta tillbehör som jordnötssmör, marmelader, frostingar & toppingar, marshmallows, dulce de leche och mycket mer.
9789155262402
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn