-
The sparkling story of coca-cola - an enterta...
Inbunden bok. Town Square Books. 2002. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Jättefin coffee table för TV bordet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0896584542
- Titel
- The sparkling story of coca-cola - an entertaining history including collectibles, coke lore, and calendar girls
- Författare
- Young-Witzel, Gyvel
- Förlag
- Town Square Books
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 143 sidor
Town Square Books 0896584542 -
Vi ses på baren! : Operabaren - historia och...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2010. 261 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173312905
- Titel
- Vi ses på baren! : Operabaren - historia och gäster
- Författare
- Arvidsson, Gösta
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 261 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 219 x 231 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1130 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kanske är Operabaren Sveriges populäraste var dagsrum. Ja, just vardagsrum. För det är påfallande ofta som stamgästerna använder uttrycket sitt vardagsrum när de beskriver denna vackra lokal. Uttalandet gäller oavsett vilket decennium de tillbringat här. En riktig stamgäst räknar nämligen inte sina år utan sina decennier på baren. Genom dess långa historia är det många som kvalicerat sig för epitetet och åtskilliga är de som nu meriterar sig. Bli - vande stamgäster ses ofta försvinna iväg till en stund på Operabaren med en hälsning att de nns i vardagsrummet om det är någon som söker dem."
VI SES PÅ BAREN! är historien om Operabaren genom snart ett sekel. Belägen i hjärtat av Stockholm har den alltid fungerat som sorlande mötesplats och vardagsrum. Här sitter sedan generationer stamgäster vid de vita marmorborden, i de nersuttna skinnmöblerna, omslutna av den vackra jugendinredningen och serverade av yrkesstolt, psykologiskt skarpsynt personal.
Hemligheter och skvaller, djupsinnigheter och bekännelser tar aldrig slut mellan raden av författare och skådespelare, operasångare och musiker, diplomater och finansfolk, fixare och spelare, politiker och journalister, arkitekter och målare, reklamare och affärsmän.
VI SES PÅ BAREN! är den första utförliga berättelsen om Operabaren, dess föregångare och gäster. Folk har kommit och gått, ätit och druckit Baren har bestått.
I boken tar författaren Gösta Arvidsson och konstnären Lasse Melander med läsaren på en rejäl långsittning som är både underhållande och lärorik, i sällskap med bland andra stamgästerna Tommy Berggren, Peter Dahl, Jan Mårtenson, Klasse Möllerberg och Anders Wall.
Carlsson 1 9789173312905 -
Bryggerier i Sverige : en kulturhistorisk inv...
Inbunden bok. Stockholm : Riksantikvarieämbetet. 1983. 373 sidor.
Mycket gott skick. Lite blekt upptill i pärmarna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171925635
- Titel
- Bryggerier i Sverige : en kulturhistorisk inventering
- Författare
- Nilsson, Staffan
- Förlag
- Stockholm : Riksantikvarieämbetet
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bryggerier i Blekinge län s. 178-189
Innehåll: Avesta bryggeri AB; Wasabryggeriet, Bor- länge; Falu ångbryggeri; Ludvika bryggeri; Mora bryggeri; Risingsbo ångbryggeri AB, Smedjebacken.
Stockholm : Riksantikvarieämbetet 9171925635 -
Försvinnande god : en svensk läskhistoria
Inbunden bok. Nordiska Museets Förlag. 2001. 136 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171084750
- Titel
- Försvinnande god : en svensk läskhistoria
- Författare
- Kenneth Ahlborn - Urban Nilmander
- Förlag
- Nordiska Museets Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 239 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 577 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läsk är en av tillvarons allra lättviktigaste bagateller. Ändå - medan tyska prepositioner och svensk kungalängd bleknat genom åren, har många äldre svenskar ännu detaljrika minnen av färger, etiketter och flaskor till läskedrycker de inte sett på 50 år. Försvinnande god är den första svenska läskhistorien, och berättar om de hundra årens dominerande tillverkare och klassiker som Citronil, Sockerdricka, Pommac, Champis, Loranga, Blodapelsin, Cuba Cola, Trocadero, Zingo, Merry och Tom Collins. Bilder av etiketter och reklambilder ger garanterad nostalgitripp.
Nordiska Museets Förlag 9789171084750 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187279
- Titel
- Svamp & grönt
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187279 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187231
- Titel
- Pajer
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187231 -
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2010. 280 sidor.
Gott skick. Biblioteksgallrad med streckkod m.m.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374937
- Titel
- Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Ordfront Förlag 1 9789170374937 -
Finsmakarens handbok om ost
Inbunden bok. Cargo Int. 2009. 600 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833150869
- Titel
- Finsmakarens handbok om ost
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 207 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Helt enkelt ett måste för alla ost- och vinvänner."
Skaraborgs Allehanda
Finsmakarens handbok om ost fungerar inte bara som en omfattande uppslagsbok och inköpsguide. Boken är också ett kulturhistoriskt dokument och en hyllning till ett traditionsrikt hantverk. I ostarnas värld blandas milda blomdofter, fruktiga och nötiga aromer med intensiva, unikt komplexa dofter och smaker. Inget annat livsmedel kan erbjuda så rika och mångskiftande möjligheter till njutning som ost. I Finsmakarens handbok om ost beskrivs allmänna framställningsmetoder och lokala traditioner, ett urval av kända ostar och okända delikatesser från världens alla hörn. I stort sett alla ostar är idag tillgängliga i ostbutiken samt i några fall via internethandel. Markus Del Monego, världsberömd sommelier, kompletterar ostbeskrivningarna med vin- och dryckestips. Kombinationen av en god ost och ett väl valt vin är en fulländad smakupplevelse! Läs och njut.
Cargo Int. 9783833150869 -
Grosshandlarens kokbok : husmanskost och helg...
Inbunden bok. Premiss. 2014. 207 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186743314
- Titel
- Grosshandlarens kokbok : husmanskost och helgdagsmat från Marholmen
- Författare
- Erik Eje Almqvist
- Förlag
- Premiss
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kring det förra sekelskiftet var grosshandlare Nils Berg en av Sveriges rikaste människor. Han levde ensam och ägnade all sin tid åt affärer. 50 år gammal träffade han kärleken och förändrades i grunden. Han donerade roslagsön Marholmen och motsvarande 30 miljoner kronor för att starta ett vilohem och en skola för fattiga arbetare. Resultatet blev en sagolik plats. I folkbildningshemmets matsal åt arbetarkvinnor tillsammans med Elsa Beskow och världsberömda forskare i landsflykt.
I dag finner man skärgårdskrogen Grosshandlargården i den gamla skolbyggnaden. Den här boken berättar inte bara den fantastiska historien om Nils Berg och Marholmen, den är också en hyllning till traditionell svensk mat. Här kan du läsa mathistoriska utvikningar och recept som är inspirerade av såväl arbetarnas husmanskost som grosshandlarens festmat.
Premiss 9789186743314 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Svenska Resmål
Inbunden bok. Informationsgruppen. 2008. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är ny och inplastad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186004948
- Titel
- Svenska Resmål
- Författare
- Bergqvist, Kjell
- Förlag
- Informationsgruppen
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 250 x 300 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1223 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska Resmål är en kokbok som innehåller den ovanliga kombinationen av Kjell Bergqvists filmminnen vid sidan av all den läckra mat från 27 restauranger från hela Sverige som presenteras.
Hans Christiansen, fotograf och författare, har tillsammans med skådespelaren Kjell Bergqvist åkt runt i landet och besökt krögare, kockar och härliga restauranger. Alla restaurangerna lagar fantastisk mat som är typiska för dem och ger läsaren recept och bilderna ger mycket miljökänsla från respektive krog/hotell.
Kjelle skriver själv om sina filmminnen och berättar historier som du aldrig tidigare har hört. Kjelles specialite är inte att laga mat, även om han har spelat kocken i filmen Kocken. Han är dock mycket road av mat och äter med glädje upp den mat som Hans Christiansen fotograferar.
Rikard Nilsson, välkänd TV-kock, bidrar med sitt kunnande och har skärskådat recepten.
Svenska Resmål är en fortsättning på boken Resmål som Hans Christiansen och Rikard Nilsson gav ut 2006 i Stockholms län, om krogar i Stockholms län.
Svenska Resmål finns till försäljning från slutet av november 2008.
Som du kanske redan har märkt har det pratats om den på radion och tv, mer kommer när vi har distribuerat ut den till bokhandeln. Det kommer också att skrivas om den i dagstidningar och populärpress.
Informationsgruppen 9186004948 -
Till bords med Renoir
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1995. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134517820
- Titel
- Till bords med Renoir
- Författare
- Diego-Dortignac, Geneviève - Charbonnier, Jean-Michel - Truchi, François - Saulnier, Jacqueline - Fasoli, Lydia - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134517820 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198205442
- Titel
- Sött & Salt : snacks godis plockmat
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 274 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! 58 recept på godis, kakor, snacks och plockmat
som är tillagade med sunda salter och naturlig sötning.
Garanterat lika gott men mycket nyttigare.
Sött och salt är mänsklighetens viktigaste, och farligaste, kryddor. Vi varnas ständigt för riskerna med vitt salt
och socker. I den här boken lär näringsfysiolog
Fredrik Paulún dig att smaksätta smartare.
Här hittar du lättlagade och
Expressen 1 9789198205442 -
Ost bok : recept & inspiration
Inbunden bok. Stockholm : Arena : Ostfrämjandet. 2003. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431794
- Titel
- Ost bok : recept & inspiration
- Författare
- Håkansson, Henrik - Nilsson Blom, Ulla-Kerstin - Huett, Annika - Björnstjerna, Fabian - Ostfrämjandet
- Förlag
- Stockholm : Arena : Ostfrämjandet
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Stockholm : Arena : Ostfrämjandet 9178431794 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187385
- Titel
- Nystart
- Författare
- Karlström, Ulla - Landqvist, Malin - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187385 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187354
- Titel
- Choklad
- Författare
- Karlström, Ulla - Landqvist, Malin - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187354
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn