-
Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak...
Inbunden bok. Ersatz. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Maten hade en central plats hos både fattiga och rika i Astrid Lindgrens böcker. Snåldoppa, Kalvdans, Vaktelsallad med Kantareller....Vad bjöd Emil på vid tabberaset i Katthult? Svensk husmanskost från 1800-talets slut till Saltkråkans 60-tal. Svensk matk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188858162
- Titel
- Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
- Författare
- Lager, Göran
- Förlag
- Ersatz
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 241 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets bästa historiska kokbok 2006
Boken var även nominerad till "Årets bästa kokbok i alla kategorier" av Måltidsakademien och gick till final i Kina.
Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid, kärleksfullt och njutningsfullt beskriven utifrån Astrid Lindgrens berättelser. Här påminns läsaren om leverfärsbullar kokade i mjölk, blodkorv och andra rätter som numera är i det närmaste utrotningshotade. Den svenska husmanskosten från Emils tid vid slutet av 1800-talet till Saltkråkans 60-tal är ett spännande matarv som bara väntar på att återupptäckas. Boken är både en historik över svensk matkultur och en traditionell receptsamling med 164 recept på allt från rätterna på Emils tabberas, Madickens festmenyer till Saltkråkans picknickkorgar.
Boken är skriven i Astrid Lindgrens anda: den är underhållande, medryckande och lärorik. Den är ett veritabelt stycke levande historia, som man till och med kan laga och smaka själv. För lite äldre personer inbjuder den till en intensiv minnesresa tillbaka till barndomens värld av smaker och för ungarna berättar den om bakgrunden till maten de läser om i Astrid Lindgrens böcker.
Ersatz 1 9188858162 -
Iduns Hjälpreda för År 1899
Inbunden bok. Iduns Redaktion. 1899. 208 sidor.
Mycket gott skick. En fin gammal privatbindning i skinn av IDUNs Hjälpreda där man tyvärr har missat att få med sidorna 129 - 152 av ngn anledning.
Här finns mängder av förslag på hur man löser små och stora problem i hemmet av många slag. Är velocipedåkning hälsosam? Om b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIduns Redaktion -
Norsk Hembränning för Sverige
Häftad bok. Norsk Bokförlag A/S. 1973. 97 sidor.
Hyggligt skick. Kapitelrubriker: Hembränning - processöversikt, Ingredienser, Socker, Jäst, Vatten, Recept, Jäsning, Tillsatser, Bruksanvisning, Destillation, Provning, Aktivering, Utspädning, Extrakt, Apparatur, Kostnader, Kemiformula. Appendix - utdrag ur Svea Rikes La läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorsk Bokförlag A/S -
Die Konditorei der Neuzeit in Theorie und Pra...
Inbunden bok. Heinrich Killinger Verlagsbuchhandlung in Nordhausen. 2:a uppl. 1925. 112 sidor.
Mycket gott skick. Inbundet klotryggband med mindre nötningsskador överst och längst ned på pärmryggen, lite fläckade pärmar. Inlaga med ägarnamn och gulnade, men i övrigt rena och finfina sidor. Författaren var innehavare av den Internationella Konditorfackskolan i Köln. B läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHeinrich Killinger Verlagsbuchhandlung in Nordhausen 2:a -
Svenska öl i köket
Inbunden bok. Raster förlag AB. 2000. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Läckert designad bok om mat och öl packad med recept och fakta. Besök på bryggerier: Gotlands, Munkbo, Ysta, Jämtlands, Grebbestads, Slottkällans, Tärnö samt Nynäshamns ångbryggeri. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187215012
- Titel
- Svenska öl i köket
- Författare
- Donald Boström
- Förlag
- Raster förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska öl i köket vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Kokbok 2001 med motiveringen: »Boken speglar entusiastiskt en ny svensk ölkultur på frammarsch genom skildring av små bryggeriers verksamhet. Öl såväl till maten som i maten. Vacker layout.« Svenska öl i köket bjuder på en kulinarisk resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Stefan Bjur besöker vi ett antal svenska bryggerier där vi tillreder en måltid med det lokala ölet som ingrediens. Recepten följer landskapens mattraditioner, varför det t.ex. blir musslor i bocköl från Grebbestads bryggeri, renkött med ale från Jämtlands bryggeri och älgkött med svamp med Munkbos veteöl. Denna annorlunda öl- och kokbok lär ut konsten att kombinera öl både i och med mat. Recepten är enkla att följa och passar lika bra i hemmet som på en gourmetkrog.
Raster förlag AB 9187215012 -
Ett gott liv : smart och enkel mat för vetera...
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag / Veteranpoolen. 1 uppl. 2020. 265 sidor.
Nära nyskick. Mycket fin kokbok med god, lättlagad, hälsosam, välsmakande, näringsriktig och vacker mat för veteraner / seniorer / pensionärer, men även för andra! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189021235
- Titel
- Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
- Författare
- Schütt, Eleonor
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 265 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1270 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Svenska Måltidslitteratur 2021Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat som är god och vacker, men som också ger kraft och energi att leva livet. Kokboken passar både nybörjare och lite mer vana matlagare och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men även för anhöriga, volontärer och hemtjänstpersonal. Recepten är anpassade för två portioner och lagas i stor utsträckning från grunden. Boken bjuder också på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör. När man blir äldre förändras både kropp och aptit. Många kan behöva äta fler mindre och energi- och proteinrika måltider. Recepten i boken är hälsosamma och anpassade för personer över 65 år - och är alla testade av en bred grupp."Ett gott liv är främst tänkt att inspirera seniorer som har svårt att orka laga omväxlande och nyttigt, men fungerar självklart för alla med ett mindre hushåll. (...) Det är en mycket genomarbetad och genomtänkt receptsamling - lektör Brita Elmers i BTJ-häftet nr 3, 2021. 4 av 5 i betyg.Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med matstylist Christina Asplund och fotograf Thomas Carlén tillagat och fotograferat alla maträtter.
Votum & Gullers Förlag / Veteranpoolen 1 9789189021235 -
Surströmming : en handbok
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 69 sidor.
Nära nyskick. En roande bok om surströmming med fakta, myter och historik.
Ringblom är inbiten surströmmingsätare och Westerlund är nära motsatsen men är kunnig inom drycker till maten. I boken finns recept och snapsvisor förutom all fakta. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329816
- Titel
- Surströmming : en handbok
- Författare
- Ringblom, Fredrik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok surströmming En smal bok kan det tyckas, men tänk efter: känner du inte flera i din vänskapskrets som vurmar för denna syrade nordsvenska specialitet? Och är det inte så att de personer som äter surströmming på ett närmast religiöst övertygat sätt talar sig varma för delikatessen och vill värva fler till dess vänkrets? Här kommer äntligen en bok med fakta om en välkänd, kontroversiell men självklar del av vår husmanskost. En handbok surströmming är den bok som ger dig fakta om surströmmingen, dess historik och kulinariska bakgrund. Det är en handbok som, i vanlig ordning, hänger sig mer åt bakgrund och fakta än recept och kåserande. Därmed inte sagt att det inte är underhållande visste du till exempel att det finns paralleller mellan den gamla tsarryska armén och den syrade svenska strömmingen? Visste du att det är en myt att saltbrist orsakade surströmmingen? Och visste du att denna väletablerade konserv produktutvecklas än idag? I boken kan läsaren fördjupa sig såväl om historia som jäsning och sill-zoologi. Detta tillsammans med resereportage till några tillverkare, ett par favorit-recept och avslutningsvis några kärvänliga snaps-visetexter. Sammantaget en mycket läsvärd bok, för både sörlänningar som redan förstått poängen med surströmming, men även för skeptiska norrlänningar som behöver nya kunskaper om en av våra ursprungligaste maträtter. En handbok surströmming är en faktabok, som trots stort underhållningsvärde står långt ifrån det lätt bondkomiska skimmer som ofta omger denna äktsvenska delikatess. Denna bok ger läsaren kunskap om bakgrunden till det arv som lett fram till denna bit svensk husmanskost. Fredrik Ringblom är född och uppvuxen i surströmmingsland, i Ångermanland. Han har en bakgrund på olika restauranger i Ångermanland inklusive älvbåt, som stuveriarbetare, som tränindustriarbetare, som sjöman och som officer, passande nog bland annat i flottan. Fredrik Ringblom är sedan länge surströmmingsätare med många svullna burkar bakom sig, främst sedan tiden i nations-livet i Umeå och då speciellt i Ångermanlands Nation. Med denna merit och med drivkraft att berätta fakta, vetenskap och kulinarisk historia, lyckas han här putsa bort en hel del av den mer burleska stämpel som surströmmingen fått. Det till fördel för det intressanta mathistoriska arv som denna bit svensk husmanskost verkligen är.
Grenadine 1 9789185329816 -
TOKYO - 55 recettes traditionnelles en proven...
Inbunden bok. Hachette Cuisine. 2013. 127 sidor.
ISBN 9782012315037
Nära nyskick. Hela boken är på franska, men recepten handlar om japansk mat. Illustrerad med läckra foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHachette Cuisine 9782012315037 -
Amarone och vinerna från Valpolicella
Inbunden bok. Lind & Co. 2012. 260 sidor.
Nära nyskick. Många olika typer av Amaroneviner presenteras i boken plus Valpolicella, Ripasso och Recioto della Valpolicella. Vinet och maten...Producenter...
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610826
- Titel
- Amarone och vinerna från Valpolicella
- Författare
- Thomas Ilkjær
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 954 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna har under de senaste tio femton åren tagit Amaronevinerna till sitt hjärta. Få druvdrycker är lika välkända på våra breddgrader som detta kraftfulla och unika vin. Men trots populariteten är det långt ifrån alla som känner till att det finns en mängd olika typer av Amarone.
I den här boken gör vinskribenten Thomas Ilkjær en djupdykning i Valpolicelladistriktet och berättar förutom om alla olika Amaronestilar även om syskonvinerna Valpolicella, Ripasso och Recioto della Valpolicella.
Följ med på en resa till kullarna mellan Verona och Gardasjön och lär känna området, alla de lokala druvsorterna och Amaronevinernas unika tillverkningsmetod och speciella historia.
De bästa och viktigaste producenterna avhandlas ingående i egna avsnitt och det finns information om ytterligare en lång rad vinhus - från de stora kooperativen till de små familjegårdarna.
Ilkjær beskriver levande de olika Amaronestilarna på ett sådant sätt att det blir lätt att hitta nya favoriter, vilket tillsammans med bokens kartor, faktarutor och ordlista gör detta till en perfekt guide för alla Amaronefantaster och vinintresserade.
THOMAS ILKJÆR är dansk vinexpert med Italien som specialområde. Han är skribent för bland andra Dina Viner, Livets Goda, Vinbladet och Gastro, har utkommit med flera böcker om vin och arbetar för Vinkällans Dryckesutbildningar. Sedan 2005 är Ilkjær bosatt i Sverige tillsammans med sin fru.
"Amarones [...] och Valpolicellas många vinmakare behandlas kunnigt och roande av Ilkjær. Och så inspirerande att jag lockades att öppna en flaska under läsningen"
Anders Fagerström, Sydsvenskan
"Inte ens i Italien finns en sådan omfattande bok om Amarone. Läs och fascineras [...] en klassiker har fötts"
Carlo Merolli, Vinbladet
"Ilkjærs bok är inget mindre än utomordentlig [...] Det är svårt att komma på någonting mer man kan önska sig att veta om Amarone"
Vinsiderne.dk
Lind & Co 9789174610826 -
WEBER´S bildlicher Fachunterricht zu Höchstle...
Inbunden bok. J.M. Erich Weber Internationaler Konditorei-Fachverlag. 3:e uppl. 1939. 640 + 8 sidor.
Gott skick. En helt fantastisk bok med recept och arbetsgång (på tyska) till månghundrade läckerheter. Långt över 1000 foton av godbitarna. Inlagan är riktigt fin, men pärmarna till det inbundna klotbandet har slitage på kanter och bokrygg och fläckar (se mina foton) läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJ.M. Erich Weber Internationaler Konditorei-Fachverlag 3:e -
All världens vodka & akvavit
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Ett praktverk om Vodka och Akvavit från olika länder. Vodkans historia i Ryssland, Polen, Norden och Baltikum. Cirka 150 foton av vodkaflaskor från hela världen. Ett avsnitt om Akvavit. Recept på Vodkadrinkar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132323530
- Titel
- All världens vodka & akvavit
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 298 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132323530 -
2 böcker: Elektro - Helios Frysbok & Elektro...
Häftad bok. Elektro-Helios & Wezäta. 1953. 64 + 14 sidor.
Mycket gott skick. En faktabok om infrysning från 1953,som är intressant sett med dagens ögon. 64 sidor med råd och recept.
Frysjournalen ska man föra med omsorg när man fryser in nya matvaror. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKElektro-Helios & Wezäta
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn