-
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Av kött och blod
Inbunden bok. Minotaur. 2007. 384 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage.
Något Snedläst.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185283675
- Titel
- Av kött och blod
- Författare
- Harvey, John
- Förlag
- Minotaur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 144 x 214 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För femton år sedan försvann Susan Blacklock spårlöst och trots en massiv insats lyckades polisen aldrig hitta henne. Två män, Shane Donald och Alan McKeirnan, greps men var tvungna att släppas i brist på bevis. Ett år senare blev de båda dömda för våldtäkt och mord på en ung flicka. Kriminalkommissarie Frank Elder som ledde sökandet efter Susan har nu dragit sig tillbaka från polisen för att leva ett stillsamt liv långt borta från storstaden. Men när han får höra att Shane Donald har blivit villkorligt frigiven väcks de plågsamma minnena av det olösta fallet åter till liv. Då ytterligare en ung kvinna hittas mördad får polisen vykort från en som säger sig vara gärningsmannen. Frank känner sig tvingad att ingripa, ovetande om att han utsätter hela sin familj för livsfara.
Minotaur 9789185283675 -
Bra kött : från nos till svans
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 431 sidor.
Mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242935
- Titel
- Bra kött : från nos till svans
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 283 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret ”från nos till svans” och i bokens ”köttskola” hittar du svaren på varenda fråga du kan tänkas ha om kött och olika tillagningstekniker: Vilken köttbit ska jag välja bland det enorma utbudet i butiken? Hur kan jag använda de lite billigare styckningsdetaljerna? Hur tillagar jag den dyra filén för att den ska bli perfekt på tallriken? Kan jag frysa in köttet, och i så fall hur länge? Vilken del är bäst till grytan? Den som själv jagar får också många bra tips om hur man kan använda djurets alla delar. Boken är fylld av frestande recept med nötkött, lamm, killing, gris, fågel och vilt. Recepten utgår från traditionell kunskap om vilka tillredningssätt som bäst tar tillvara smaken i bra råvaror, men lyfter också fram de allra senaste rönen. Alla rätter och styckningsdetaljer visas på över 500 inspirerande bilder. Boken är indelad i kapitel efter tillagningssätt; om du vill koka, laga en gryta, ugnssteka, steka i panna, grilla eller röka ditt kött. Men här finns också avsnitt om hur du gör din egen korv eller lagar de godaste såserna, fonderna och tillbehören till köttet. När du väljer att äta kött ska det vara bra kött. Lägg gärna några kronor extra på köttet, då kommer det också att smaka gott på tallriken. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du kunna njuta av smaken. Då är den här boken till stor hjälp!
Bonnier Fakta 9789174242935 -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2016. 94 sidor.
Mycket gott skick. Ren inlaga. Ej namnad. Lättare yttre hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kö...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171257
- Titel
- Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Format: 203x256 mm
Tukan Förlag 1 9789176171257 -
100 RECEPT UTAN KÖTT OCH FISK
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags. 2017. 223 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Stort format, ca 26x27 cm! –– Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser och s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615047
- Titel
- 100 recept utan kött och fisk
- Författare
- Turckheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 269 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av
färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser
och smaker som varje årstid för med sig och är indelad efter de fyra årstiderna.
Lek med grönsaker, fullkorn, spannmål, frön, baljväxter, frukt eller färskostAddera örter, torkad frukt och väldoftande oljor. Och för den ultimata upplevelsen, servera med stil: dekorera och använd stora tallrikar eller skålar som skapar harmoni mellan ingredienserna. Det ska vara gott och vackert att äta!
– FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags 9789163615047 -
Kött och blod - dikter
Häftad bok.
Nyskick. Bokförlaget h:ström - Text & Kultur 2009 (sv.originaluppl.), 164s. B/H=14x19,5. Vikt =230g. Limhäftad. Nyskick.
ISBN : 9789173271196Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173271196
- Titel
- Kött och blod
- Författare
- Williams, C. K.
- Förlag
- H:ström Text & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 139 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kött och blod är ett märkligt aktstycke där vardagens brutala möten och tillkortakommanden slipats ner till de för C. K. Williams så typiska åttaradigarna.
I dessa dikter möter vi ett brokigt persongalleri av barn och gamlingar, av missanpassade och krigsveteraner, älskande och utslagna, och platserna är vardagliga. Likt miniatyrnoveller visar dikterna upp människor som är sårbara, utsatta, på randen...
"Det är kombinationen av det naiva och det formfulländade som gör dikten så storlagen. C.K. Williams Kött och blod är fylld av den typen av magiska glidningar som gör att man för en sekund eller två får aningen om vad det innebär att vara människa". (Nordvästra Skånes Tidningar)
9789173271196 -
Frankrikes mästerkockar bjuder till bords: Kö...
Inbunden bok. Könemann. 2000.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 2 st förlagsband, 4o, i fint skick. Namnteckning på försättsbladet i båda vol. Totalt ca 480 sidor, rikt illustrerade. Svenska. Pris för båda.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann -
Laga vilt snabbt och enkelt: Läckra vardagsrä...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261290
- Titel
- Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att använda råvaror från skog och mark är både gott och nyttigt – men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp. I boken Laga vilt – snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit! Genom att välja mat från naturen bidrar du även till en hållbar utveckling eftersom det vilda inte påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Bra både för dig och dina barns framtid alltså!
Bokförlaget Semic 1 9789155261290 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAtlas
-
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ex ua. Varför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplice läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Verkar närmast oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
Hemfrysning av kött, fisk, grönsaker, frukt,...
Häftad bok. Wezäta Förlag. 1957. 64 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta Förlag -
Köttskolan II - Laga kött
Köttinformation/LT. 1988. 95 s. Kartonnerad.
Mycket gott skick. Hylla 9 - Plan 5.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136027510
- Titel
- Köttskolan
- Författare
- Gunnarsson, Susanne - Köttinformation
- Förlag
- Stockholm : Köttinformation : LT
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
9136027510 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. Tre sig oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Slankare, friskare, lättare : 410 recept på h...
Häftad bok. Lidingö : Hälsa-böcker. 1980. 169 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185506095
- Titel
- Slankare, friskare, lättare : 410 recept på hur man lagar hälsosam vardagsmat utan kött, fisk och ägg
- Författare
- Skoog, Gun
- Förlag
- Lidingö : Hälsa-böcker
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Lidingö : Hälsa-böcker 9789185506095 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Nära nyskick. Myllymäki har en typ av matlagning som tilltalar mig. Blir alltid inspirerad av hans matlitteratur. Kul med blandningen av olika typer av råvaror. Tydliga, enkla men framförallt smarriga recept. Väl lämpad dig som uppskattar matlagning, oavsett tidigare k läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Prislapp på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Detta alltför fasta kött.
Normalt skick Förlagsband Bra Böcker, Höganäs 1979, ngt snedläst, Ej skyddsomslag, 8:o, 326s
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Handbok i styckning och saltning för kött- oc...
Inbunden bok.
Gott skick. Eget förlag 1939. 106, (2) s. Klotband. Illustrerad i sv/v. En bit i nedre marginalen på ett blad har inte hängt med när inlagan skars och sticker ut lite och har fått någon rynka. Liten fläck på främre omslaget. Lite anlupna ryggslut. 19,6x12,8x0,8 cm, 1 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Behåll vikten med GI ( de 20 recept är (inneh...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1:a uppl. 2007. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se namnen på de 20 recept och innehållförteckning som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på kanter. Pärm nästan som ny skick. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. 23,7 cm x 17,6 cm. 563 gram. (senare låda20240329-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225781
- Titel
- Behåll vikten med GI
- Författare
- Dalsätt, Susanne
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 238 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 572 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för alla som tröttnat på bantningskurer och jojobantning och nu vill ha bestående resultat!I dag finns en uppsjö av metoder för att lyckas gå ner i vikt, men inte så många som talar om hur man ska göra för att behålla sin nyvunna vikt. Faktum är att en stor del av dem som lyckas tappa sina extrakilon snart går upp dessa igen. I Behåll vikten med GI-metoden visar kostexperten Susanne Dalsätt att man inte bara kan behålla sin nyvunna vikt, utan även uppnå bättre hälsa, få mer energi och mindre sötsug utan asketiska strategier, pekpinnar och förbud. Hon lär ut en metod där man tar ett steg i taget och lägger till goda vanor i stället för att fokusera på vad man ska välja bort. Susanne Dalsätt har under sina åtta år som kostrådgivare hjälpt närmare 3 000 människor att hitta sin egen väg till varaktig hälsa, viktnedgång och viktstabilitet. I den här boken delar hon med sig av alla tips och ger läsaren en unik handbok i konsten att hålla vikten.Ur innehållet:* Tänk GI-rätt i din vardag* Får jag äta kolhydrater?* Rätt fett för minskat sötsug* Tips på enkla mellanmål* Bra matlådeluncher* En sund middag* Nyttig mat på kortast möjliga tid* Vilken träningsform är bäst för att hålla vikten?* Hitta dina motivationshöjare* ReceptSusanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.
Fitnessförlaget 1:a 9789185225781 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Stycka kött : hemma, i butik, i skola
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1977.
Mycket gott skick. K
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153402862
- Titel
- Stycka kött : hemma, i butik, i skola
- Författare
- Högdal, Eva - Karlenhed, Harald - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153402862 -
Husmansfest : Traditionsrik svensk mat i ny t...
Inbunden bok. Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock. 1:a uppl. 1998. 111 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på 60 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! . Pytte små slitage på pärm. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg bilder. Stor format : 31,5 cm x 18 cm. (senare låda20240325-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188524157
- Titel
- Husmansfest : [traditionsrik svensk mat i ny tappning serverad av Föreningen Årets kock]
- Författare
- Möllerfors, Roland - Dahlbom Wettergren, Anders - Lindberg, Björn - Föreningen Årets kock - Sveriges elleverantörer
- Förlag
- Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock 1:a 9789188524157 -
Mat och bak med tradition ( de 160 recept är...
Inbunden bok. Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo. 1:a svenska uppl. 1985. 64 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen de 160 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 25,6 cm x 19 cm. 33 gram. (senare låda20240325-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177060581
- Titel
- Mat och bak med tradition
- Författare
- Hovberg, Eva
- Förlag
- Malmö : Richter
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo 1:a svenska 9789177060581 -
5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfa...
Häftad bok. Bonnier Fakta Bokförlag. 1:a svenska uppl. 2014. 224 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på de 150 recept som ligger på titel rutan där upe! Pärm sliten mest på kanter. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. Oläst. Recepten är delvis illustrerade ungefär 50% med färg bilder. Stor format : 22,7 cm x 17,3 cm. låda20240229-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244298
- Titel
- 5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
- Författare
- Spencer, Mimi
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 226 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 5:2-dieten – kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre – och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten – kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Bonnier Fakta Bokförlag 1:a svenska 9789174244298 -
Stora boken om kött : koka, steka, grilla, fr...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1987. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409793
- Titel
- Stora boken om kött : koka, steka, grilla, frysa
- Författare
- Olsson, Brita - Jardhammar, Kent - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153409793 -
Svenska folkets 100 bästa recept ur Allt om m...
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat. 1997. 111 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter gem på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197306256
- Titel
- Svenska folkets 100 bästa recept ur Allt om mat : soppor, smårätter, fisk, kött, fågel, bröd, dessert
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Hemberg, Birgit - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat 9789197306256 -
100 recept utan kött och fisk
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2017. 223 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615047
- Titel
- 100 recept utan kött och fisk
- Författare
- Turckheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 269 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av
färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser
och smaker som varje årstid för med sig och är indelad efter de fyra årstiderna.
Lek med grönsaker, fullkorn, spannmål, frön, baljväxter, frukt eller färskostAddera örter, torkad frukt och väldoftande oljor. Och för den ultimata upplevelsen, servera med stil: dekorera och använd stora tallrikar eller skålar som skapar harmoni mellan ingredienserna. Det ska vara gott och vackert att äta!
Pagina Förlags 1 9789163615047 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn