Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789163332005

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Mindfulness : övningar i sinnesnärvaro (5 CD + 1 DVD)

Mindfulness : övningar i sinnesnärvaro (5 CD + 1 DVD)

Ljudböcker. Naturligt Vis. 2009.

”Mindfulness – övningar i sinnesnärvaro” innehåller guidade meditationer för sinnesnärvaroträning enligt ett vetenskapligt väl beprövat upplägg på åtta veckor. Programmet har sitt ursprung i mindfulnessbaserad stresshantering (MBSR), framtaget av Jon Kabat-Zinn, den förste att på allvar införa mindfulnessträning i västerländsk medicin. Metoden vidareutvecklades därefter av Mark Williams med kollegorna Zindel Segal och John Teasdale till mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBCT), i första hand för personer med depressioner. Vetenskapliga studier har slagit fast styrkan av metoden, och resultaten visar att risken för återfall i depression sjunker med hälften efter åtta veckors träning hos dem som haft tre eller fler depressionsperioder.

Mindfulness är ett förhållningssätt som ursprungligen kommer från den buddhistiska filosofin, där det utarbetats och studerats sedan årtusenden. Mindfulnessmeditation har i ett flertal vetenskapliga studier visat sig verksamt mot smärttillstånd och psykisk ohälsa, besvär som ofta är stressrelaterade. Mindfulnessträning har därför på relativt kort tid integrerats inom västerländsk hälso- och sjukvård, där det som metod utgör ett viktigt komplement till psykoterapi och läkemedel för en stor grupp människor.

Mindfulness, som på svenska kan översättas med ”medveten närvaro” eller ”sinnesnärvaro”, innebär uppmärksamhet i nuet; på andning, kropp, tankar, känslor och omvärlden. Med träning i sinnesnärvaro kan man lära sig att kontinuerligt upptäcka, känna igen, förstå och förhålla sig till det som pågår i och omkring sig själv. Uppmärksamhet och sinnesnärvaro ger förståelse för nuet, som det faktiskt är. Det ger en möjlighet att konstruktivt gå vidare istället för att fastna i invanda mönster, som störande oro för framtiden eller ältande av det som varit.

Detta paket innehåller 5 cd-skivor med guidade mindfulnessmeditationer lämpliga för alla som vill öva enligt ett vetenskapligt beprövat träningsprogram på åtta veckor. Skivorna är godkända av Mark Williams för användning i MBCT genom hans kollega Antonia Sumbundu, Center for Kognitiv Terapi, Roskilde, Danmark. I paketet finns även en dvd med filmade intervjuer, där ledande företrädare för mindfulnessträning ger en grundlig introduktion och vägledning.

Medverkande:
Åsa Nilsonne, psykiater och författare som genom sin bok ”Vem är det som bestämmer i ditt liv” introducerat mindfulness i Sverige för en bred publik. I sitt arbete som terapeut använder hon sig av dialektisk beteendeterapi, en metod med inslag av mindfulness.

Professor emeritus Jon Kabat-Zinn, University Hospital i Massachusetts, har sedan starten 1979 tillsammans med sina kollegor behandlat över 17 000 personer med långvarig smärta och stressrelaterade sjukdomar med MBSR.

Psykologiprofessor Mark Williams vid Oxford University har tillsammans med kollegorna Zindel Segal och John Teasdale utvecklat MBCT för personer med återkommande depressioner.

Marie Åsberg, professor emeritus i psykiatri vid Karolinska Institutet, är känd för sin forskning kring depressionssjukdomar och är en av dem som introducerat mindfulnessbaserad träning i svensk rehabilitering. Hon är verksam vid Stressrehab vid Danderyds sjukhus, bland annat med forskning kring effekter av mindfulnessträning vid utmattningssyndrom.

Henrik Kok, leg. sjukgymnast, leg. psykoterapeut med KBT-inriktning och mindfulnessinstruktör, leder meditationerna på skivorna i detta paket. I sitt arbete leder han grupper, utbildar och forskar inom MBCT, framförallt med inriktning mot stress och depressioner.

Förlagsfakta

ISBN
9789163332005
Titel
Mindfulness : övningar i sinnesnärvaro (5 CD + 1 DVD)
Författare
Kok, Henrik
Förlag
Naturligt Vis
Utgivningsår
2009
Bandtyp
CD-skiva
Mått
140 x 250 mm Ryggbredd 7 mm
Vikt
158 g
Språk
Svenska