-
100 % choklad
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 112 sidor.
Gott skick. Nött omslag, några hundöron
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232726
- Titel
- 100 % choklad
- Författare
- Lönnegren, Barbro
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 196 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.
Bokförlaget Semic 9789155232726 -
Smaklig måltid : enkelt inspirerande gott
Inbunden bok. Västerås : Ica. 2004.
Gott skick. Nött omslag/rygg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426424
- Titel
- Smaklig måltid : enkelt inspirerande gott
- Författare
- Rasmusson, Birgitta
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153426424 -
Gryträtter
Inbunden bok. Malmö : Hemmets journal. 1980.
Gott skick. Prislapp på framsidan av omslag, nött omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173009249
- Titel
- Gryträtter
- Författare
- Hovberg, Eva
- Förlag
- Malmö : Hemmets journal
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Malmö : Hemmets journal 9789173009249 -
Fogtdals matlexikon : stora svenska kokboken
Inbunden bok. Malmö : Fogtdal.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187012006
- Titel
- Fogtdals matlexikon : stora svenska kokboken
- Författare
- Lampe, Agnete - Fogelberg, Inga
- Förlag
- Malmö : Fogtdal
- Språk
- Svenska
Malmö : Fogtdal 9789187012006 -
Matfilosophie : njutbar, färgstark & variatio...
Inbunden bok. Idus Förlag. 2017. 149 sidor.
Nära nyskick. På första blanka försättsbladet finns en hälsning från författaren.
Annars är boken närmast i nyskick.
M&D 240418Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175776231
- Titel
- Matfilosophie : njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost
- Författare
- Cronquist, Sophie
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och receptkreatören Sophie Cronquist driver bloggen ekofilosophie.com, en recept- och inspirationsblogg med fokus på lågkolhydratkost och hälsa.
Hennes mat är färgstark, fräsch och fantasifull. Fokus ligger på ren mat utan tillsatser och med sparsamt användande av mejeriprodukter.
I denna kokbok finns rätter som passar till både fest och vardag. Recepten är influerade av andra matkulturer men har också sina rötter i svensk husmanskost.
Låt dig inspireras av färgstarka förrätter, variationsrika varmrätter och njutbara efterrätter. Kokboken har även ett avsnitt med tillbehör där du hittar recept på bland annat röror, matiga sallader och kryddsmör.
Sophies härliga recept visar att lågkolhydratkost är så mycket mer än gräddsåser och bacon!
Idus Förlag 9789175776231 -
En god sommar
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2007. 207 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade linneklotband med monterat foto, trådbunden. Rikt illustrerad. Rikt illustrerad. Två mörkare fläckar i bakre pärmen (se bild). Inlagan i nära nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260789
- Titel
- En god sommar
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »En heltäckande kokbok med både klassiska sommarrätter och nya spännande kombinationer.«AftonbladetDet här är uppföljaren till En God Jul . I En God Sommar tar sig Malin Landqvist an sommarmaten med alla sina härliga ingredienser. Sommaren är en tid som präglas av sköna dagar då vill vi umgås och äta god och lättlagad mat.Malin Landqvist har skapat en solig kokbok med enkla recept fulla av sommarens färska råvaror. Här finns nya och spännande inslag som auberginerullar med fetaost och mynta eller kall gazpacho med marinerade räkspett. Men här finns också klassiska sommarrätter som lättgravad grillad lax, solöga och örtgravad strömming. Dessutom bjuder Malin på grilltips, matiga sommarsallader och recept på svalkande fläderglass. Vi får veta hur vi skapar vaniljdoftande jordgubbs- och rabarbersaft eller iste med citron och färsk pepparmynta. Här finns även bakverk, bröd och krispiga pajer.Det här är en härlig och heltäckande kokbok för det moderna sommarköket oavsett om det finns i stan eller på landet.Malin Landqvist har i flera år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket. Hon medverkar kontinuerligt i bland annat Allt om Mat och Elle à la Carte. Hon är dessutom återkommande matskribent i tidningen Vi.»Med få ingredienser, goda smaker och fina och inspirerande bilder blir detta en bok som får samla fläckar i sommarstugan många goda somrar.«Allt om Mat»Roliga smakkombinationer från sommarens skafferi.«Expressen»Fluffiga, plockigt smaskiga recept orsakar akut hunger, medan fotona i sig är sommardrömmar mellan flädersaft och solöga.«Residence»En kokbok som väcker begär.«Kristianstadsbladet»Sommaren blir ännu godare med Malin Landqvists enkla recept på sommarens färska råvaror. En måste-ha-bok!«Storstan
Max Ström 1 9789171260789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198029000
- Titel
- Tjugo skånska vingårdar
- Författare
- Ann Janson
- Förlag
- Ebbab förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 16 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tjugo skånska vingårdar blev Årets vinbok i Sverige och fick en tredjeplacering i Gourmand World Cookbook Awards 2013 i Paris med motiveringen:
”Att bryta ny mark i en stor vinvärld är en utmaning, att fånga den skånska vinsatsningen görs med friska sinnen, stimulerande bilder, levande texter och skön design.”
Ebbab förlag 9789198029000 -
Champagne guide
Inbunden bok. Richard Juhlin Publishing . 2008. 459 sidor.
ISBN 9789163331916
Mycket gott skick. Mjukband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRichard Juhlin Publishing 9789163331916 -
Vegan Vegan!: Din guide till en månad som veg...
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 1 uppl. 2016. 128 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949504
- Titel
- Vegan Vegan!
- Författare
- Bergström, Hanna
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganen. En hippie. Eller en aktivist. Den jobbiga kompisen du inte vill gå på restaurang med. En matpedant. Ett hälsofreak. Eller… Du? Att bli vegan kan verka fjärran och ouppnåeligt. Kanske också tråkigt, svårt och begränsande. Det är många som delar dessa farhågor, men denna bok innehåller det vi tror är botemedlet för detta. Vi vill bjuda med dig på en inspirerande resa för att upptäcka hur enkelt, gott och alldeles underbart livet som vegan kan vara. Vågar du anta utmaningen och bli vegan under en månad? Det gjorde vi och det var en ögonöppnande och inspirerande upplevelse. Att du på köpet är med och räddar världen, slutar betala för vanvård av djur och dessutom själv mår bättre gör ju bara det hela ännu roligare. Målet med boken att inspirera och vägleda dig under en månad som vegan. Här finns middagsrecept för fyra veckor som vegan, massor av goda frukostidéer och recept på lyxiga sötsaker, men också all den kunskap du behöver för att bli vegan. Vi delar med oss av det vi själva lärt oss om allt från aminosyror och vitamin B12 till hur du bäst kokar linser. Denna bok är dels till för den fullfjädrade veganen, som kan hitta goda recept och lära sig ett och annat. Den passar också för den som är redo för en hel veganmånad och för den som bara är nyfiken på veganism och vill prova några nya spännande recept. Vi hoppas att du kan använda den för att skapa din egen veganutmaning, på din nivå. Det kommer att öppna dina ögon och ändra på hur du ser på saker.
Isaberg förlag AB 1 9789176949504 -
Eat Clean : kokboken - den kompletta guiden t...
Häftad bok. Tukan Förlag. 2019. 159 sidor.
Mycket gott skick. Aldrig fel med inspiration om hur man har en hälsosam kosthållning.
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789177838128
- Titel
- Eat Clean : kokboken - den kompletta guiden till maten som stärker ditt immunförsvar, skyddar mot sjukdomar, ökar din prestationsförmåga
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eat Clean – kokboken är full av recept, fakta och tips som inspirerar till en hälsosam kosthållning – på riktigt. Du får bland annat lära dig hur du tänker smart i affären, gör kloka byten av vardagliga råvaror och hur
du tillagar de näringsrika råvarorna på ett gott och enkelt sätt.
Kristina Andersson är näringsfysiolog, utbildad på Karolinska Institutet, och en av Sveriges mest kunniga experter inom mat och hälsa. Alltid påläst i aktuell forskning och ständigt förekommande i debatter kan Kristina konsten att entusiasmera och pedagogiskt förmedla sin kunskap. Hon syns även i diverse tv-sammanhang – från expert i Biggest Loser till Diabetesgalan.
Tukan Förlag 9789177838128 -
En liten örtabok
Häftad bok.
Nära nyskick. Föreningen mot bättre vetande. 96 sidor. Häftad. Ett obläddrat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916301078X
- Titel
- En liten örtabok
- Författare
- Rapp, Birgit - Rapp, Nils Jan - Mot bättre vetande
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
916301078X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9134515771
- Titel
- Krydda brännvin
- Författare
- Wingård, Sven
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
9134515771 -
Den tekniske kockens experimentella kokbok 11...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Jure. 2014. 91 s. Förlagsband. 21 x 27,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
9789172235892 -
Sprit boken om en destillerad värld
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Fischer. 2000. 221 s. Förlagsband. 21,5 x 28,5cm. Inlagan nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170549441
- Titel
- Sprit : boken om en destillerad värld
- Författare
- Steffo Törnquist
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1024 g
- Språk
- Svenska
9789170549441 -
Cajsa Wargs kokbok man tager vad man haver
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Klassikerförlaget. 1999. 256 s. Förlagsband. 15 x 23,5cm. Inlagan i nyskick. Pärmen har lätt ytslitage. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171023742
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
9789171023742 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historiska media. 2003. 216 s. 20 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
9789189442740 -
Tio grönsaker och en tryffel mat med vin från...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Prisma. 1999. 175 s. 16,5 x 24,5cm. Omslaget har kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
9789151835228 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historiska media. 2003. 216 s. 20 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
9789189442740 -
Cajsa Warg, Hiram och de andra om svenska kok...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Ordalaget. 2000. 207 s. 17,5 x 25cm. Ägarstämpel. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
9789189086159 -
Baka och spritsa dekorera enkelt och vackert...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Semic. 2020. 109 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267711
- Titel
- Baka och spritsa : dekorera enkelt och vackert
- Författare
- Brink Rask, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig spritsa som ett proffs! Det är enklare än du tror att förvandla dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på 40 läckra recept, praktiska steg-för-steg-bilder och sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på otaliga sätt – med endast fem tyllar.
9789155267711 -
Baka i långpanna från kakor och godis till tå...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Semic. [2023]. 110 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271626
- Titel
- Baka i långpanna : från kakor och godis till tårtor och matbröd
- Författare
- Hagerling Larsson, Cecilia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 471 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt går att baka i långpanna! I denna bok visar Cecilia Hagerling Larsson – känd från bloggen Homemade Stockholm – hur smidigt det är att göra allt från kakor och godis till tårtor och matbröd i en form. Här finner du allt från klassiska bakverk som morotskaka och tekakor till lite mer avancerade recept med fräscha, spännande smaker – vad sägs om en key lime paj med smak av basilika och italiensk maräng, eller en baskisk cheesecake med hjortron? Det finns även tips på dekorering för den som verkligen vill briljera vid fikabordet. Både gott och vackert för alla smaker – nu är det lätt att bjuda på fika!
9789155271626 -
Sweet things choklad, karameller & marshmallo...
Inbunden bok.
Nyskick. Massolit. 2015. 175 s. Förlagsband. 19,5 x 24cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785375
- Titel
- Sweet things : choklad, karameller & marshmallows
- Författare
- Rigg, Annie
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 242 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt en sweet tooth behöver
Är du en sådan som älskar chocolaterians skyltfönster? Som inte tvekar att styra stegen över livligt trafikerade gator för att få komma lite närmare uppvisningen av pastellfärgade karameller, snövita marshmallows och praliner i allsköns former? Då kan du skriva upp Sweet things på önskelistan.
Sweet things bjuder på allt en sweet tooth behöver för att klara dagen. Boken är indelad i olika kapitel där choklad, marshmallows, marmelad, kola, fudge och karameller i tur och ordning har huvudrollen. Här finns något för alla, oavsett om du gillar nougatpraliner med havssalt, kokosrostade marshmallows, persikopastiller eller pekannötsfudge
Annie Rigg är en erfaren matstylist och -skribent. Förutom att arbeta för flera stjärnkockar har hon dessutom lagat mat till turnerande världsartister som Tom Jones, Paul McCartney, Pink Floyd och The Rolling Stones.
Det är den sortens sötsaker man tror är förbehållna lyxiga chocolaterier och butiker, men det geniala är att de är fullt möjliga att göra hemma utan mer avancerad utrustning än en sockertermometer och en chokladtermometer Daily Mail
9789187785375 -
Grill Frederik Zäll's bästa
Inbunden bok.
Nära nyskick. Grenadine. [2020]. 74 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397492
- Titel
- Frederik Zälls bästa grill
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 74 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som är fylld till bredden av Frederik Zäll´s absoluta grillfavoriter.I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina bästa grillrecept. Inspirationen är ofta från det stora landet med alla möjligheterna, borta i väst, men det finns även kopplingar till Sverige, Japan, Tyskland och en hel del andra länder i boken.Bland de olika favoriterna tåls att nämnas Peppargrillad Lax med jordgubbar, Heta entrecôterullader, Charkens bästa med surkål, Devil s Smoked Chicken, Mighty Fine Iberico Steak Det smakar gott redan när man bläddrar i boken och inspirationen blommar ut till max tack vare de läckra bilderna. Här har vi en framtida klassiker!Boken tilldelades priset "Best in the world" i kategorin "Barbecue", vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards.Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas Land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT-Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hand första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.
9789188397492 -
Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
Inbunden bok.
Nära nyskick. AB Kvällstidningen Expressen. [2018]. 142 s. Förlagsband. 20 x 27cm. Pärmen har mycket lätt hörnslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479228
- Titel
- Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som älskar bakverk, krämig glass och ljuvligt godis och samtidigt vill äta sunt! Mästerkonditorn Elisabeth Johansson har skapat frestande godsaker fulla av underbara smaker, men utan det vita raffinerade sockret. I stället sötas småkakor, muffins och paj med mer hälsosamma ingredienser som frukt, bär och honung. Recepten är också fria från vete, korn och råg för dig som vill undvika gluten. Som tur är går det alldeles utmärkt att göra läckra cheesecakes och baka drömgoda bullar med till exempel mandelmjöl och bovetemjöl. Låt dig inspireras och bjud på en härlig och lite hälsosammare fikastund!
9789188479228 -
Älg från grangravad till tjälknöl
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. 2006. 120 s. Förlagsband. 25,5 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846828
- Titel
- Älg : från grangravad till tjälknöl
- Författare
- Jonsson, Susanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 253 x 233 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är villebrådet som sätter kronan på våra bordsnöjen" skrev gourmet-filosofen Brillat Savarin. Det kan en kvarts miljon svenska jägare skriva under på! Det skjuts ca 100.000 älgar varje år i Sverige, och med den här inspirerande boken till hands kan det blir mer än filé och älggryta på bordet! Älg kommer nu i ett efterlängtat kartonnage.
Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.
I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer - till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.
Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.
Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.
9789151846828 -
Hasses trädgård det växer så det knakar
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bladh by Bladh. [2018]. 157 s. Förlagsband. 17,5 x 22,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429773
- Titel
- Hasses trädgård : det växer så det knakar
- Författare
- Andersson, Hasse
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela familjen är inbjuden till trädgårdskalaset!
Äntligen är den här, odlingsboken baserad på SVT:s populära tv-serie med Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
Boken är den ultimata odlingsboken och varje kapitel innehåller råd och förberedelser för den vuxne, och sagor, lekar, rebusar och annat skoj för barnen: allt med odlingsinriktning förstås.
Boken är upplagd och skriven på ett sätt som skapar nyfikenhet och som vill inspirera till gemensam odlarglädje, och den passar såväl föräldrar, mor- och farföräldrar - eller varför inte dig som arbetar med barn.
Hasse, känd för Guld och Gröna Skogar och en lång fantastisk artistkarriär, har verkligen många strängar på sin lyra och inte minst en lång och gedigen erfarenhet av odling.
Han bjuder de vuxna på de bästa odlingstipsen och lyckas samtidigt fascinera barnen över odlingens magi och har verkligen blivit barnens bästa trädgårdsmästare!
Det odlas gurkor i jutesäckar, ärtor i tofflor och torkas fröer med hårtork. Tipsen är anpassade för såväl trädgårdstäppan som balkongodling.
20 olika grönsaker presenteras som till exempel rabarber, pumpa, physalis, polkabeta, squash och jordgubbar. Här lär man sig fröså, driva uppsticklingar, planering och plantering. Efter det återstår tålamod, vatten, solsken och kärlek sedan blir det skördefest!
Och vad kan man laga för gott av grönsaken?
Här finns recept på gurkglass, blomkålspizza och paprika-suprice.
Roligt, gott och nyttigt.
9789188429773 -
Vin från början
Inbunden bok.
Nära nyskick. Ica Bokförlag. uppl.2 rev. 2003. 144 s. Förlagsband. 21,5 x 21,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425021
- Titel
- Vin från början
- Författare
- Oz Clarke
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
9789153425021 -
Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840390
- Titel
- Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 303 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok Min mat - sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen.
Boken vill inspirera till glädje i köket! Förutom recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och upplagda på det konstnärliga sätt som är så typiskt för Monika.
"Jag älskar att äta! Ja, jag älskar även allt som går att äta och som hör måltiden till. Goda grönsaker och frukter med fin färg och fräsch doft, möra köttbitar, färska fiskar, vällagrade ostar i sällskap av 'riktiga' bröd och fruktiga viner, söta avslutningar och gärna en chokladbit till kaffet. Låt Er här inspireras av cirka tvåhundra recept. Alla är väl beprövade både som de är och med tillägg av personliga favoritingredienser.
Välkomna hem till mig och mitt kök. Följ med till Västerhavet, träffa min familj och mina vänner. Laga maten eller njut bara av bilderna och den trevliga samvaron." Monika Ahlberg
Prisma 1 9789151840390 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832227
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9789151832227 -
Om vin
Pocketbok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Pocket, 226 sidor. Bra böcker (Malmö, 2001). Illustrerad med teckningar av Gun Kessle. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171338233
- Titel
- Om vin
- Författare
- Myrdal, Jan
- Förlag
- Malmö : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
9171338233
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn