-
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Water - a comprehensive guide for brewers
Häftad bok. 2013. 300 sidor.
Nära nyskick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780937381991
- Titel
- Water - a comprehensive guide for brewers
- Författare
- Kaminski, Colin
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 300 sidor
- Bandtyp
- Språk
- English
9780937381991 -
Happy Cookies : nyttigt & gott
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2019. 150 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435296
- Titel
- Happy Cookies : nyttigt & gott
- Författare
- Liljeqvist Zebeda, Kersti
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 177 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Happy Cookies: nyttigt & gott får du massor av spännande kakrecept och tips på hälsosamma snacks. Alla recept bygger på rena råvaror och är fria från gluten, mjölk, ägg och vitt socker. Här finns mättande frukostmuffins, lyxiga desserter samt klassiker som hallongrottor och chokladbollar fast i nya och mer näringsrika versioner. Välkommen till en nyttigare och gladare kakvärld!
Bokförlaget Arena 1 9789178435296 -
Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 229 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412095
- Titel
- Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF
- Författare
- Sofie Hexeberg
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 229 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 230 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon är medicine doktor och har i sin forskning studerat den effekt fett, fibrer och kolesterol i maten har på blodfetter och hjärtat och hjärtats funktion.
Sofie Hexeberg behandlar patienter med diabetes, migrän, psoriasis, högt blodtryck,
övervikt, hormonrelaterade besvär och mycket mer genom att ordinera kost med mindre
kolhydrater och mer fett. Om du följer hennes kostråd kan du få ett helt nytt liv.
Tusentals människor har fått en bättre vardag och sluppit sjukdom och trötthet, bara
genom att äta lite annorlunda.
I den här boken berättar Sofie Hexeberg om några av sina patienter som har fått ett
bättre liv genom de kostråd hon förespråkar. Det är också en heltäckande medicinsk
handbok för dig som har förstått att en minskning av kolhydraterna i kosten är vägen
till bättre hälsa.
Läkaren Sofie Hexeberg har specialiserat sig på kostfrågor, hon skriver återkommande
i hälsotidningar och arbetar också med kostrådgivning åt privatpersoner. Hon är styrelsemedlem och en av grundläggarna till Foreningen kostreform ved overvekt og sukkersykdommer i Norge. Det här är hennes första bok.
Så här skriver Sten Sture Skaldeman om boken i LCHF-magasinet nr 2:
"Låt mig kort och gott säga att detta är en av de bästa kostinriktade hälsoböcker som någon nordisk läkare någonsin skrivit. Här finns verklighetsiakttagelser och sunt förnuft i en bra förening. Och lagom mycket relevant vetenskap. Samt en massa patientfall som ger bekräftelse och relief till framställningen. Det som gör boken så bra är att den är klar och tydlig."
Optimal Förlag 1 9789172412095 -
Barmästarens manual : drinkar & snacks från g...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2016. 153 sidor.
Mycket gott skick. Flexband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074139
- Titel
- Barmästarens manual : drinkar & snacks från grunden
- Författare
- Lundgren, Mathin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 476 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. Den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren lär oss att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden - utan att för den sakens skull försumma gästerna.
I Barmästarens manual berättar Mathin Lundgren om de grundläggande drinkfamiljerna ur vilka de flesta av dagens drinkar härstammar. Utifrån dessa familjer grenar drinkarna ut sig - klassikerna, varianterna och de personliga skapelserna. När du lärt dig principerna för varje familj kan du börja experimentera fritt på egen hand. Dessutom ger han tips om prylar och vad du behöver ha i barskåpet, idéer om is och recept på goda snacks som passar bra till drinkarna.
"Jag har haft nöjet att resa världen över och har druckit drinkar i några av världens bästa barer. Vissa bättre än andra. Det som har varit gemensamt för de bättre är att de som har trollbundit mig mest också är de som har lyckats få mig att känna mig som hemma, vilket är något att ta med sig nästa gång du bjuder hem vänner på en drink. Med bra ingredienser, lite förberedelse och gästfrihet kommer man långt.
För mig handlar drinkar om hantverk precis på samma sätt som matlagning där allt görs från grunden. I den här boken ska jag försöka ge er motivationen och verktygen för att lägga ner det där lilla extra som gör att dina gäster kommer att tala om dina drinkar långt efter det att festen är slut."
Norstedts 2 9789113074139 -
Boken om öl och andra goda grejer
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 187 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127170490
- Titel
- Boken om öl och andra goda grejer
- Författare
- Hultkrantz, Nils
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 193 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 774 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sannolikheten att det bor en bryggmästare i din kropp är stor. Vi hade ingen aning om att det kunde vara så, men nu står vi här, och inser att vi sen vi började brygga öl 2013 egentligen inte gjort något annat. I början var vi aningslösa och okunniga, men den naiva glädjen i att lyckas brygga öl som blir riktigt gott finns kvar lika stark nu som när vårt bryggeri bara gjort sig ett namn bland våra göteborgskompisar. Vi ville göra en bok om hur du själv kan brygga öl med karaktär. Öl med klassisk stil, men också öl som utmanar, väcker intresse eller provocerar. Precis som vi gör.
Dessutom ville vi, eftersom hela vår historia började med att vi drev (eller lekte) restaurang, bjuda på våra bästa maträtter och mat- och ölkombinationer. Till exempel en confit de canard sandwich matchad med en bière de garde, eller chokladtårta glaserad med en imperial stout. Kinesiska fermenterade pickles med suröl, eller en cocktail skakad med pilsner, olorososherry och vit grapefrukt. Det passar alltid med öl, som vi brukar säga. Så här är den, Stigbergets bok om öl och andra goda grejer.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127170490 -
Cooking for my father in my Cape Malay kitche...
Häftad bok. 2016. 207 sidor.
ISBN 9781432305659
Mycket gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781432305659 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198696707
- Titel
- Preppat & klart
- Författare
- WW, Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2021
- Språk
- Svenska
WW, Viktväktarna 9789198696707 -
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med litet veck samt en ca 3-4 mm reva.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610073
- Titel
- Imponera i köket : kokbok för nybörjare
- Författare
- Sam Stern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokbok för nybörjare
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren
Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk.
Pagina Förlags 1 9789163610073 -
Styrkelabbets kostscheman : din väg till målv...
Häftad bok. Styrkelabbet. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177734062
- Titel
- Styrkelabbets kostscheman : din väg till målvikten - oavsett om du är allätare eller vegan!
- Författare
- De Goldsmith, Sierra - Richter, Daniel - Styrkelabbet
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Styrkelabbet 9789177734062 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113060729
- Titel
- Köp hem fem
- Författare
- Sjögren, Anna K. - Carlén, Siri - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 436 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 195 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av oss har max tio rätter som vi lagar om och om igen. Vi kan handla och laga dem på frihand, och vi vet på förhand hur lång tid det kommer att ta och hur det kommer att smaka. Det är praktiskt, men blir snabbt enahanda och trist.
I tidningen Allt om Mat:s avdelning "Köp hem 5" bjuder några av Sveriges främsta matskribenter på spännande rätter som är enkla att ta till när fantasin tryter. Rätterna utgår från ett antal basingredienser som ofta finns hemma. Till dessa behöver du endast köpa hem fem ingredienser för att få till en lättlagad och smakrik middag. I de flesta fall har du dessutom maten på bordet inom en halvtimme!
Med sina 180 recept har Köp hem fem goda förutsättningar att bli din och din familjs nya vardagsmatsbibel. Det är god mat utan krångel.
Norstedts 1 9789113060729 -
Är du en känsloätare? : så kan du bli vän med...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245752
- Titel
- Är du en känsloätare? : så kan du bli vän med maten igen
- Författare
- Hägglund, Maggan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 193 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför väljer vi att lugna och trösta oss med mat? Varför lägger så många av oss ett dämpande lager chokladmousse eller en portion frasiga pommes över våra känslor?Vad skulle hända om vi vågade möta vår ilska, trötthet och sorg, istället för att försöka äta bort det vi känner?Är du en känsloätare? ger dig en aha-nyckel som hjälper dig att förstå varför det ibland blir så krångligt med maten. Det är en bok för dig som har bra koll på det mesta i livet, men ändå trycker i dig en stor chokladbit på väg hem från jobbet när chefen varit extra sur eller har dagar när du känner att bara glass hjälper mot tröttheten.Boken är en praktisk guide som förklarar sambandet mellan känslor och det du äter, och ger dig chansen att testa din relation till mat och upptäcka din egen dygnsrytm – som betyder mer än man kan tro. Boken innehåller också många tips på alternativ till tröstmat och förklarar känslornas funktion för att få dig att leva ett riktigt bra liv.Några kapitelrubriker:• Det är faktiskt logiskt att du äter som du gör • Testa – hur är din relation till maten?• Det här händer i kroppen och hjärnan och själen när vi äter • Utforska din egen dygnsrytm • Upptäck alla dina känslor. Kanske ligger de under chokladen?• Varsågod! En överdådig buffé av sånt du kan göra som också ger energi och avslappning (… och som du kan varva med godiset!)• Kärleksbomba dig själv – och släng ut den inre surkarten till kritiker!• Därför kan du bli överviktig av att kånka runt på alla andras problem hela tiden.
Bonnier Fakta 9789174245752 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget lite nött i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
BBQ joints : [stories and secret recipes from...
Häftad bok. Gibbs Smith. 2008. 168 sidor.
ISBN 9781423602187
Mycket gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGibbs Smith 9781423602187 -
The Tealover´s Companion A Guide to Teas thro...
Inbunden bok. THE NATIONAL TRUST. 2005. 176 sidor.
ISBN 9780707803906
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTHE NATIONAL TRUST 9780707803906 -
Boothby's World Drinks and How to Mix Them 19...
Häftad bok. 2008.
ISBN 9781438244747
Mycket gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781438244747 -
Cajsa Warg, Hiram och de andra
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2000. 206 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
Ordalaget Bokförlag 1 9789189086159 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188479259
- Titel
- Stora boken om sill
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill och strömming har en självklar plats på matbordet när vi firar jul, påsk och midsommar. Här är boken för dig som vill lära dig laga alla dina älsklingssorter och hitta nya spännande smaksättningar. Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 57 recept med uppskattade klassiker, härlig husmanskost och bästa sillen till julbordet, påskhelgen och midsommarbuffén. Du hittar även ljuvligt goda rätter som går snabbt och enkelt att göra och recept med inspiration från världens kök. Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1 9789188479259 -
Örtteer som renar, ger energi, lugnar och läk...
Häftad bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177785
- Titel
- Örtteer som renar, ger energi, lugnar och läker
- Författare
- Grainger, Paula
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 193 x 236 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 436 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 70 naturliga hälsokickar!
Öka ditt välbefinnande med fantastiska örtteer. Den här boken bjuder på över 70 recept bryggda på naturens mest potenta läkande ingredienser. Det handlar om välsmakande, lugnande och hälsobringande infusioner som ger dig en naturlig hälsokick.
Gör egna väldoftande och välgörande brygder. I tusentals år har örter använts för sina medicinska egenskaper och ett stort antal studier på senare år har visat hur effektiva örter kan vara. Johannesört har använts för att behandla depression. Röd solhatt (echinacea) för att förebygga influensa och förkylning, ingefära mot illamående och matsmältningsbesvär m.m.
Kapitlen i den här boken är indelade efter örtteernas verkande egenskaper:
Renande och avgiftande
Matsmältningsfrämjande och närande
Stimulerande och uppiggande
Lugnande och rogivande
Stärkande och skyddande
Glädjande och lyckobringande
Tukan Förlag 1 9789176177785 -
Fem kök och en saxofon : krogsväng i Malmö me...
Häftad bok. Kira förlag. 2015. 174 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187875106
- Titel
- Fem kök och en saxofon : krogsväng i Malmö med Staffan Asker
- Författare
- Åberg, Lars
- Förlag
- Kira förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 220 x 220 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chez Olga, La Petite France, Möllan, Brogatan och La Couronne – alla som rört sig genom Malmös moderna kulturhistoria har varit på någon eller flera av Staffan Askers restauranger.
Under fyra decennier förde Staffan Asker samman maten och kulturen, krogen och scenen, och avdramatiserade dem båda. Trots att många vet vem han är har han förblivit lite av en doldis. Men i ”Fem kök och en saxofon” tar han av sig kockmössan och i helfigur får vi möta mannen vars krogar blivit en del av tidsandan. Här intervjuas också en lång rad av de musiker, författare och andra som tillsammans med Staffan Asker bidragit till Malmös förvandling när det gäller kultur och uteliv.
”Fem kök och en saxofon” är en fascinerande berättelse om färden från lyxkrogen i Paris till de folkliga mötesplatserna i Malmö. Samtidigt ger den ett roligt och sammansatt porträtt av rikets tredje stad, på samma gång så populär och så problematisk.
Lars Åberg är journalist, författare och kulturskribent som har bott större delen av sitt liv i Malmö. Han har skrivit ett tjugotal reportageböcker om svenska och amerikanska samhällsfrågor.
Kira förlag 9789187875106 -
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610073
- Titel
- Imponera i köket : kokbok för nybörjare
- Författare
- Sam Stern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokbok för nybörjare
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren
Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk.
Pagina Förlags 1 9789163610073 -
Delia Smith's complete cookery course
Häftad bok. BBC. 1992. 640 sidor.
ISBN 9780563362494
Gott skick. Språk: Engelska. Omslaget ytligt nött. Läsveck på ryggen. Tre rader skrivet på omslagets framsidas insida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBBC 9780563362494 -
Hirams bästa recept : från A till Ö
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1979. 348 sidor.
Gott skick. Blekt rygg. Namn/datering på pärmens framsidas insida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153405542
- Titel
- Hirams bästa recept : från A till Ö
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 9789153405542 -
Alla sorters matbröd : från bondbröd till bag...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 109 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262426
- Titel
- Alla sorters matbröd : från bondbröd till bagels
- Författare
- Nilsson Bergström, Birgit
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sorters matbröd bjuder på de bästa recepten ur vår svenska matbrödsskatt samt härlig inspiration från andra brödkulturer. Oavsett om du är novis eller bakar ofta finns här något för dig! Lär dig till exempel att grädda gott citronknäcke, göra egna bagels, sätta surdeg och kavla croissanter. Eller vad sägs om snabba ”röra ihop bröd” till frukosten, vedugnsbakat tunnbröd, fransk fougasse, kul bokstavsbröd eller vackert skådebröd till buffén? Recepten är uppdelade efter årstider och de bästa råvarorna för säsongen används gärna i degen – som till exempel ramslökslimpa till våren eller rödbetsknäcke på hösten.Författaren Birgit Nilsson Bergström har bakat så länge hon kan minnas och blir lugn och lycklig när hon sätter händerna i en deg. Idag arbetar hon som projektledare för Hembakningsrådet och frilansande matskribent. Många av recepten är väl beprövade klassiker från Hembakningsrådets digra arkiv och alla är mycket pedagogiska med tydliga instruktioner. Boken är fylld av smarta tips och knep och du får exempelvis lära dig hur du kalljäser samt gör ditt eget bake off bröd.Alla sorters matbröd är en blivande klassiker och till för att användas! Så låt den bli kladdig och skriv noteringar i marginalen, men framförallt – njut av de underbara dofter och smaker som kommer fylla ditt kök!
Bokförlaget Semic 9789155262426 -
24-timmarskoden : hur tajming av mat, sömn oc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871230
- Titel
- 24-timmarskoden : hur tajming av mat, sömn och träning ger effekter på hjärna, immunförsvar och vikt
- Författare
- Panda, Satchin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 222 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 413 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kod för att hålla dig friskare, gladare och smalare, finns det? Ja, och den är enkel att knäcka! Det handlar om att följa dina inneboende dygnsrytmer. Helt enkelt att äta, träna och sova vid rätt tid på dygnet. Vad sägs om att NÄR du äter är viktigare än vad? Satchin Panda är världsledande inom denna banbrytande forskning som kan komma att revolutionera många människors hälsa och liv. Ett enkelt sätt att minska risken inte bara för övervikt, cancer och hjärtkärlsjukdom, utan även för depression, demens och autoimmuna sjukdomar. Häng med på en spännande resa om våra organs inneboende klockor och dess påverkan på din hälsa!
Bonnier Fakta 9789178871230 -
Nya grönare LCHF : lättare liv med god mat
Inbunden bok. Expressen. 2017. 142 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479020
- Titel
- Nya grönare LCHF : lättare liv med god mat
- Författare
- Cathrine Schück
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 174 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- FRÄSCHT, GOTT OCH BRA FÖR VIKTEN.
Med goda, näringsrika LCHF-rätter håller du dig mätt och nöjd hela dagen. Du slipper extrakilon, sötsug och blodsockerdippar.
Matkreatören och kostrådgivaren Cathrine Schück har skapat mer än 60 recept till dig som vill lägga om till en lättare, piggare och hälsosammare livsstil. Här finns knapriga frukostsmörgåsar, krämiga grytor, saftiga burgare, fräscha vegetariska rätter och helt oemotståndliga desserter. Låt dig inspireras och unna dig själv att må bra med hjälp av läcker mat!
Expressen 9789188479020 -
Två hungriga italienare
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014426
- Titel
- Två hungriga italienare
- Författare
- Antonio Carluccio - Gennaro Contaldo
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 263 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För över 30 år sedan lämnade Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo Italien och flyttade till Storbritannien, där de så småningom träffades och etablerade sig som ledande auktoriteter på italiensk matlagning. I den här boken - som bygger på tv-serien från BBC - har de båda gamla vännerna begett sig ut på en gastronomisk resa i hemlandet för att återknyta kontakten med sitt kulinariska arv, utforska traditioner från förr och nu och visa den italienska kokkonstens innersta själ.
Två hungriga italienare innehåller över 100 recept som får det att vattnas i munnen och som går bortom klichéerna för att visa den äkta italienska maten - såsom den tillagas av äkta italienare. Det är en spännande blandning av klassiska rätter och nyare ingredienser som kommit att bli en del av dagens italienska mat. Boken är ett måste för alla som är intresserade av italiensk kokkonst.
Om författarna
Antonio Carluccio är en av Italiens främsta matambassadörer.
Han har skrivit tretton bästsäljande böcker, däribland Complete Italian Food, Complete Mushroom Book, Italia och Simple Cooking och har också gjort många tv-program. Antonio drev Neal Street Restaurant i Covent Garden i London och ägnade tio år åt att utveckla den mycket framgångsrika kedjan Carluccio's Caffés. År 1998 utnämndes
Antonio till Commendatore för sin kunskap, entusiasm och livslånga tjänst till den italienska matindustrins fromma,
och 2007 mottog han den brittiska utnämningen O.B.E. (Officer of the Order of the British Empire).
Gennaro Contaldo är en högt respekterad kock i London och därtill en välkänd personlighet. Det var också han som lärde Jamie Oliver allt om italiensk matlagning. Gennaro föddes i Minori på Amalfikusten, och hans italienska sinne och positiva läggning har gjort honom till en tv-favorit. Han medverkar regelbundet i BBC:s Saturday Kitchen. Han har skrivit fyra kokböcker - varav Passione tilldelades priset för bästa italienska kokbok vid World Gourmand Awards 2004 - och arbetat på några av Londons populäraste restauranger.
Format: 210 x 260 mm, inbunden med skyddsomslag
Tukan Förlag 1 9789174014426 -
The desperate housewives kokbok
Inbunden bok. Voltaire Publishing. 1 uppl. 2007. 273 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197691710
- Titel
- The desperate housewives kokbok
- Författare
- Scott S Tobis - Christopher Styler
- Förlag
- Voltaire Publishing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hett, sött, smaskigt. Nej, vi talar inte om de sköna tjejerna på Wisteria Lane, utan om deras matlagning.
Bree, Susan, Lynette och Gabrielle
är kanske inte hemmafruar i traditionell mening, men de har definitivt speciella talanger i köket. I Desperate Housewives kokbok delar de med sig av sina bästa recept och mycket annat!
Här hittar du de recept som tillagas i serien, och recept som inspirerats av hemmafruarna; bland annat Brees eleganta "Kycklingfilé Saltimbocca", Susans enkla men läckra "Rostad paprikasallad" och Edies "Sensuella ostron i champagne och grädde". Hemligheter varvas med läckerheter i denna färgstarka och härliga kokbok.
Voltaire Publishing 1 9789197691710 -
Kris, kalas och kolhydrater : recept och berä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 281 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870400
- Titel
- Kris, kalas och kolhydrater : recept och berättelser för goda och dåliga dagar
- Författare
- Rabe, Annina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 281 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 655 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok – en bok om att äta! Kulturjournalisterna och amatörkockarna Anna Hellsten och Annina Rabes Kris, kalas och kolhydrater innehåller massor av recept, men handlar lika mycket om allt annat som hör ätandet till: minnen, möten, fantasier och fiaskon. Detta är en bok med roliga och allvarliga texter om hur mat, matlagning och ätande löper som en röd tråd igenom våra liv, genom kriser, barndom, i glädje och sorg. Det är en hyllning till alla kök som passerar en människas liv, det roligaste rummet på festen, hemmets hjärta. Vi får veta varför bergamott är den bästa citrusen, läsa om kolhydratkärlek och middagsbjudningar och sno åt oss de bästa budgetrecepten. En matbok för dig som tycker lika mycket om att läsa om mat som att laga och äta den.”Livsbejakande, inspirerande och trösterik”Ingalill Mosander, Aftonbladet”Ett högkvalificerat, bildat småsnack där en medelålders kvinna uppflugen på köksbänken med ett glas Barolo i handen lyssnar på en vän. Hon rör i sin tur i en gryta och berättar om hur hon lyckades komma över receptet på citronrisotton. Det är ett privilegium att få ta del av.”Björn Werner, Expressen”Rolig och bitterljuv… bästa sällskapet i sommarköket”Helena Lindblad, Dagens Nyheter”Här finns inga förhärligande foton, istället snygga illustrationer av Katy Kimbell. Det känns som att kliva in i författarnas egna kök, slå sig ned på en pinnstol, få ett vinglas i hand och lyssna på deras berättelser medan ångan stiger från den italienska grytan. Mysigt, hemtrevligt och personligt, med plats för ett och annat asgarv.”Anna Thulin, Sydsvenskan”En bok att läsa från pärm till pärm”Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet”Fulländad bok”Linda Skugge, Aftonbladet´”Alldeles underbar”Qia Rindevall, Journalisten
Bonnier Fakta 9789178870400 -
Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, c...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 142 sidor.
Mycket gott skick. Ytligt nött på ryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287887
- Titel
- Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de framgångsrika matböckerna i "Lyxlagat" serien och "Lergrytor, stekar och långkok" är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning.
Gjutjärnsgryta - Grytan som har många olika färger och storlekar hemma i skåpet. Tung och gedigenmed mycket bra varmhållningsförmåga. Bland recepten finns Chicken Adobo, Zuppa Vongole & kalvhögrev i vitt vin.
Tagine - Den nordafrikanska motsvarigheten till en klassisk lergryta. Locket är konformat och har en vattenskål på toppen, varför? I boken finns svaret. Bland rätterna finns Egyptisk Kushari, Orientalisk fläskfilé och Västafrikansk Tagine Yassa.
Dutch Oven - En rejäl svart gjutjärnsgryta av uråldrigt ursprung. Det är bara att glömma färgglada emaljer och alla former av ytbeläggning. Med denna magiskt trevliga utomhusgryta tillagas bland annat Dutch oven chicken BBQ, Älggryta, Pulled pork & Chipotle stew.
Lergryta - Römertopfs ljuvliga lergryta i vilken maten i lugn och ro anrättas på ett mjukt och försiktigt vis. Låt er väl smakas av exempelvis Indonesisk fläskkarré, Kentucky Clay pot gratin och nötsteksgryta med syltlök & rökt fläsksida.
Cowboy tripod - Gryta upphängd i en trebent ställning som ställs över öppen eld. Fördelarna är så många att det är svårt att lista dem, njutningen är den största. I denna kategori finns recept på Boston baked beans, Hamburger soup och Jägarsoppa.
Frederik Zäll
Bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal böcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen". Frederik har även skrivit 2 st ungdomsböcker i serien "Drakarnas land".
Stevali 1 9789186287887
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn