-
Källan i Slaka : en bok om svensk folkmusik
Inbunden bok. Mjölby : Atremi. 2014. 240 sidor.
Mycket gott skick. Inklusive CD-skiva.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175270838
- Titel
- Källan i Slaka [Musiktryck] : en bok om svensk folkmusik
- Författare
- Länne Persson, Marie - Länne, Toste - Niklasson, Påvel
- Förlag
- Mjölby : Atremi
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Mjölby : Atremi 9789175270838 -
Gustaf III:s Stockholm : Glimtar ur 1700-tale...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125978
- Titel
- Gustaf III:s Stockholm : Glimtar ur 1700-talets stadsliv
- Författare
- O'Regan, Christopher
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1700-talets Stockholm har under lång tid dragits med ett skamfilat rykte. Historieböckerna talar om smutsen, den höga dödligheten och misären. Men samtida källor pekar åt ett annat håll. Som liten hittade historikern och 1700-talskännaren Christopher ORegan en reseskildring från 1780-talets Stockholm. Författaren beskrev en ren och prydlig huvudstad, där invånarna var trevliga och hövliga, och tjänstefolket så välklätt att man ofta tog dem för herrskapsfolk. Man såg knappt några tiggare och ytterst sällan illa klädda eller smutsiga människor. Folket hade fina tänder, och alla kunde läsa. Det här rimmade illa med allt som han tidigare hade hört, och skulle få höra, om Gustaf III:s Stockholm. Lärare och museipersonal, fackhistoriker och författare som Per Anders Fogelström vittnade alla om hur ohyggligt livet var i 1700-talets Stockholm som, näst Paris, ansågs vara den snuskigaste huvudstaden i Europa. När Christopher ORegan hänvisade till reseskildringen fick han till svar att det bara rörde sig om propaganda från överklassen, missförstånd eller rena lögner. Men misstänksamheten bestod och Christopher O´Regan bestämde sig för att forska vidare. Omsorgsfullt har han finkammat de stockholmska arkiven i jakt på den som så ofta har hamnat utanför skildringarna av 1700-talet den vanlige stockholmaren. Han har snokat igenom tusentals och åter tusentals dokument brev, dagböcker, reseskildringar, rättegångsprotokoll, bouppteckningar, mantalslängder, obetalda krognotor, efterlysningar av bortsprungna hundar eller förrymda pigor och mycket annat aldrig tidigare använt material. I den här boken väcks Bellmans stolta stad till liv igen och vi får ta del av stockholmarnas vardag: vad de åt, hur de roade sig, vad de hade på sig. Med Christopher ORegan som ciceron får vi kika in bakom gardinerna hos murargesällsänkan Maria Wessman på Tantogatan, gå på middagsbjudning hos greve Bonde på Blasieholmen, eller varför inte bara strosa en stund i det som en gång kallades Nordens Konstantinopel. Närvarokänslan förstärks av det tiotal nytagna fotografier som, vid sidan av det äldre bildmaterialet, illustrerar boken.Christopher ORegan, född 1971, är sedan femton år tillbaka en känd och omtyckt föredragshållare och guide i Gamla stan.
Bokförlaget Forum 9789137125978 -
Ett märkvärdigt barn : Gustaf III:s son
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2007. 232 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137129327
- Titel
- Ett märkvärdigt barn : Gustaf III:s son
- Författare
- O'Regan, Christopher
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland de svenska kungligheterna är det få som har haft ett så tragiskt öde som Gustaf IV Adolf. Han föddes till en guldkantad tillvaro som kronprins på Stockholms slott men dog i ensamhet och utanförskap på ett tredje klassens värdshus i Schweiz. Utblottad, utskrattad, utskämd och förtalad. Ända in i vår tid har han tvingats bära det nedsättande smeknamnet Galenpannan. Blott tretton år gammal mördades hans far och som nyutropad kung hamnade han mitt i en infekterad och våldsam politisk maktkamp med tydliga influenser från den samtida revolutionen i Frankrike. Senare skulle han själv bli övermannad av rebeller, avsatt och utvisad ur landet. Hela sitt liv förföljdes han av det envisa ryktet att han skulle ha varit oäkta son till den vackre hovstallmästaren Adolf Fredrik Munck. De dimhöljda omständigheterna kring hans börd tillhör den svenska historiens stora mysterier och har sysselsatt historieskrivare i över två sekler. Nu rätas några av frågetecknen ut. I Ett märkvärdigt barn berättar historikern och 1700-talskännaren Christopher O'Regan om Gustaf Adolfs tid som ung kronprins. Med hjälp av ett omfattande källmaterial, bland annat ögonvittnesskildringar, räkenskaper och rapporter, får vi kika in i pojkens barnkammare och följa hans uppfostran och undervisning. Det sena 1700-talet var upplysningens tidevarv, och många av de nya idéerna rörde barnen. Sakta växlade synen på småttingarna. Från att bara ha betraktats som små vuxna fick de i allt högre grad vara just barn. Gustaf III gick i bräschen och lät praktisera de moderna teorierna på sin son. Ren ordergivning ersattes exempelvis av resonemang och vädjan till förnuftet, och vuxenkläder byttes mot sparkdräkter som gav större rörelsefrihet. Samtidigt var 1700-talet en paradoxernas tid, där moderna tankar kolliderade med hemska föreställningar från det förgångna. Den lille kronprinsen badades regelbundet i isvatten för att han skulle härdas, och han fick inte ha jämnåriga vänner eftersom man ville att han skulle få en känsla av att vara förmer än andra. Dagarna i ända drillades och tränades han inför sitt kommande uppdrag som regent. Skildringarna av den tidens syn på barn- och barnuppfostran väcker såväl skratt som fasa. Ett märkvärdigt barn är en gripande biografi som levandegör en relativt okänd period i Gustaf IV Adolfs liv. Christopher O'Regan, född 1971, är sedan sjutton år tillbaka en omtyckt föredragshållare och guide i Gamla stan. Han är även känd från tv, där han bland annat medverkat i Gokväll. Sommaren 2006 gjorde han dessutom debut som sommarpratare med ett mycket uppskattat program. Christopher O'Regan har tidigare givit ut Gustaf III:s Stockholm och En bädd av dun, två rikt illustrerade böcker med målande skildringar av såväl vardagslivet i Stockholm som livet vid hovet.
Bokförlaget Forum 1 9789137129327 -
En bädd av dun : livet vid Gustaf III:s hov
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2005. 210 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127491
- Titel
- En bädd av dun : livet vid Gustaf III:s hov
- Författare
- O'Regan, Christopher
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 210 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid 1700-talets slut var det kungliga slottet i Stockholm en plats som sjöd av liv och aktivitet. Förutom att tjäna som bostad för Gustaf III och hans familj och delar av det förnäma hovfolket, rymde byggnaden Svenska Akademien och myndigheter som Högsta domstolen. Här vistades också arbetare trappsopare, slottsknektar, skorstensfejare, vedbärare och silvertvätterskor och en vanlig dag rörde sig ett par hundra personer i rummen och salarna. I En bädd av dun berättar 1700-talskännaren Christopher ORegan inlevelsefullt om människorna vid hovet, om ett liv fyllt av intriger, stel etikett och otympliga ceremonier, men där det även fanns plats för nöjen, kärlek och maskeradbaler. På sitt personliga vis, och med stöd av samtida källor och ögonvittnesskildringar, låter han oss ta del av Gustaf III:s vardag, från frukostvanor till politiska beslut. Vi får lära känna en mycket motsägelsefull kung, som genomförde två oblodiga revolutioner och startade ett krig, och som grundade Operan och Dramaten och själv skrev dramatik. Samtidigt som han banade väg för borgarklassen, omgav han sig helst med människor med tjusiga titlar och åt middag och klädde sig inför publik. Han beskrevs som både högdragen och älskvärd, lättstött och förlåtande. Och flera vittnar om hans förställningsgåva, märkliga klädsmak och rastlösa personlighet hans bibliotekarie kallade honom kort och gott för den ovanlige. Boken ger även en bild av den rådande tidsandan, influerad av franskt tänkande och kultur. Hur klädde man sig och vad åt man? Hur såg det ut på slottet och i dess omgivning? Vilka ingick i kungens närmaste krets och vad krävdes av dem? En bädd av dun är illustrerad med äldre målningar och porträtt samt nytagna bilder som skapar en levande länk mellan vår tid och det förflutna.
Bokförlaget Forum 1 9789137127491 -
Rörstrand och Birkastan : från tegelbruk och...
Inbunden bok. Galanthus förlag. 2014. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757099
- Titel
- Rörstrand och Birkastan : från tegelbruk och slott till hippa innerstadskvarter
- Författare
- Lundqvist, Anna
- Förlag
- Stockholm : Galanthus
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Galanthus förlag 9789163757099 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 351 sidor.
Nära nyskick. Blev konstig färg på bilden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437246
- Titel
- Matmolekyler : kokbok för nyfikna
- Författare
- Förare Winbladh, Lisa
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 232 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 811 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du nyfiken på vad som egentligen händer när du lagar mat och äter? Vill du ha proffsens knep? Läs Matmolekyler!
Med hjälp av den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in. Läs om hur ketchup kan fungera som en krockkudde när barn bekantar sig med nya smaker, och testa att äta lakrits till ett glas Sauvignon Blanc.
Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smakparet ansjovis och lingonsylt? Och vad sjutton är en supersmakare? När du har läst Matmolekyler vet du!
Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok. Men naturligtvis finns här också gott om recept! Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.
Ica Bokförlag 1 9789153437246 -
Trasiga toner : från Tornedalen till Franska...
Inbunden bok. Kaunitz-Olsson. 2020. 291 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189015319
- Titel
- Trasiga toner : från Tornedalen till Franska trion
- Författare
- Ollikainen, Matti
- Förlag
- Kaunitz-Olsson
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 291 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 133 x 194 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bandet Franska trion har hyllats både för sin musik och sina kärnfullt poetiska och humoristiska texter. Nu berättar låtskrivaren Matti Ollikainen om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor. Mormor var laestidian och mor ville inte skilja sig så länge hon var i livet. Jag följde med mor till kyrkan ibland. Jag kommer ihåg att jag satt och hittade på egna texter till psalmerna. Mor tonade alltid ner sin tro. Nattvarden tog hon aldrig, hon ansåg sig inte värdig att få syndernas förlåtelse. Det tycker jag var coolt. Jag fick i alla fall med mig tron, och att man inte skulle göra någon stor sak av det. Hon gick till kyrkan under förevändningen att det var så lite folk som kom annars. Då skulle det vara synd om prästen. Matti Ollikainen (f. 1973) är musiker och låtskrivare. I Trasiga toner reflekterar han över de omvälvande situationer som tillsammans bildar ett liv. Om sitt forna missbruk och förlusten av en nära vän och bandkollega, men här finns också plats för de fina stundena från barndomen i norr som format honom som textförfattare och människa.
Kaunitz-Olsson 9789189015319 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789158205338
- Titel
- Med Butler i köket
- Författare
- Butler, Carl - Forslind, Ann - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Legenda
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Legenda 1 9789158205338 -
Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
Inbunden bok. Lund : Boström. 2 uppl. 1998. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172310148
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Lund : Boström 2 9789172310148 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189176225
- Titel
- Det forntida Alvastra
- Författare
- Browall, Hans
- Förlag
- Statens historiska museer
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 276 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 956 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns knappast någon annan ort i Sverige som har en så rik och spännande forntid som Alvastra vid Omberg i sydvästra Östergötland. Här är koncentrationen av märkliga fornminnen från alla förhistoriska perioder och medeltiden osedvanligt stor.
Vad som särskilt kännetecknar Alvastra är de många monumentala byggnader av ofta religiös karaktär som etableras här i olika faser av förhistorisk och historisk tid. Grunden läggs redan under äldre stenålder för mer än 8000 år sedan. Ideologiska motsättningar med impulser från hela södra Skandinavien leder i mitten av yngre stenålder fram till etableringen av den manifesta kultplatsen Alvastra pålbyggnad. Kulturen frodas även under bronsåldern med hällristningar och boplatser. Under järnåldern utvecklas Alvastra till en central plats som kom att bli en av hörnpelarna i Sveriges tidiga riksbildning.
Mycket av det vi vet om ortens storslagna forntid har kommit fram genom de omfattande arkeologiska undersökningar som särskilt Historiska museet bedrev i Alvastra under förra seklet. Bara litet av resultaten blev dock presenterade i skrift för allmänheten. Bokens syfte är därför att för alla som intresserar sig för arkeologi och historia ge en översikt över de resultat som åstadkoms.
Läsarna tas med på en tidsresa i Alvastra, från stenåldern till början av medeltiden. Under vägen presenteras läsarna för nya tolkningar, och många av bilderna har tidigare inte återgetts i tryck.
Tidernas landskap, minnenas landskap, andlighetens landskap, maktens landskap, kontrasternas landskap, är några av de intryck som målande uttryckts om Alvastra.
Statens historiska museer 9789189176225 -
Sticka nordiskt : 150 traditionella mönster
Inbunden bok. Känguru. 2015. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176630228
- Titel
- Sticka nordiskt : 150 traditionella mönster
- Författare
- Mucklestone, Mary Jane
- Förlag
- Känguru
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken presenteras en samling mönster från den nordiska stickkonsten. Här kan både nybörjare och vana stickare inspireras av traditionella stjärnor, hjärtan, blommor och renar samt vackra geometriska mönster.
Varje mönster presenteras med handstickade exempel i naturlig storlek tillsammans med tydliga diagram. Många av mönstren har dessutom färgdiagram med flera alternativ och förslag.
Bokens mönster kan kombineras på en rad olika sätt i exempelvis tröjor, halsdukar och mössor. Dessutom innehåller Sticka nordiskt fyra spännande projekt med kompletta beskrivningar som kan inspirera till egna designidéer.
Olika tekniker för mönsterstickning beskrivs steg för steg med tydliga bilder. Här förklaras allt du behöver veta om hjälpmedel, uppläggning, avmaskning, stickfasthet, garnbyten och mycket, mycket mer.
MARY JANE MUCKLESTONE är stickdesigner och känd för sina uppfinningsrika färgmönster. Hon har en förkärlek för folklig stickning och har rest runt i världen för att berika sitt handarbete.
"en skattkista som läsaren kan ösa ur för att skapa egna unika alster inspirerade av nordisk stickning."
Maj-Britt Claesson, BTJ
"Fantastiskt fin och komplett mönsterbok för alla som vill börja med eller utveckla sin mönsterstickning."
Malin Rosdahl, Allers
"Mönsterstickning är inte svårt, framför allt inte när det förklaras pedagogiskt med bilder steg-för-steg som i den här boken."
Eva Åström, Expressen
Känguru 9789176630228 -
Tasha Tudors trädgård
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1997. 159 sidor.
Mycket gott skick. Överstruken namnteckning på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833439
- Titel
- Tasha Tudors trädgård
- Författare
- Tovah Martin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 973 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833439 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151833439
- Titel
- Tasha Tudors trädgård
- Författare
- Tovah Martin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 973 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833439 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Kreativ textning och kalligrafi : inspiration...
Häftad bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175118
- Titel
- Kreativ textning och kalligrafi : inspiration, tekniker & idéer till handtex
- Författare
- Kirkendall, Gabri Joy
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 225 x 297 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken sprudlar av vackra bokstäver och kreativa idéer! Du kommer att upptäcka att det finns så mycket mer än bara kalligrafi när det gäller att skriva snyggt, och det finns oändliga möjligheter att skapa personliga och vackra dekorationer.
Visst kan man med stora bokstäver skriva sitt favoritmotto på en canvasduk och hänga upp i vardagsrummet. Men i Kreativ textning och kalligrafi visar författarna hur du på olika sätt kan utveckla din idé och göra något riktigt vackert och unikt med det textstycke som du vill lyfta fram.
Här finns också en mängd andra fina projekt: Skapa personliga gratulationskort, måla deviser eller monogram på porslin. Du får även inspiration till festen: Gör fina inbjudningar, rita egna tallriksunderlägg, dekorera en stor engångsduk och ersätt placeringskorten genom att vackert skriva namn direkt på duken. Använd olika material (gamla fönster, svarta tavlor, grova papper m.m.) och släpp loss kreativiteten.
I bokens olika kapitel får man lära sig de olika tekniker som krävs för att lyckas med olika projekt och det finns även speciella övningssidor.
Tukan Förlag 1 9789176175118 -
Jonas Lindvall : architecture and form 1991-2...
Inbunden bok. Arvinius+Orfeus Publishing. 2015. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187543081
- Titel
- Jonas Lindvall : architecture and form 1991-2015
- Författare
- Lauri, Tomas
- Förlag
- Arvinius+Orfeus Publishing
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 305 x 215 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1610 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Though ostensibly the works of Jonas Lindvall may fit into the Nordic tradition, his rejection of any particular style or trend sets him apart from his contemporaries. Unlike the wider Swedish design scene which largely revolves around Stockholm, Lindvall chooses to continue his work from Malmö, his hometown, and spans the disciplines of architecture and furniture design. Among his most iconic designs to date are his Oak and Papa chairs for Skandiford simple, beautiful concepts with a nod to the Scandinavian modern style. In addition to design and residential projects, Lindvall also takes on commercial architecture and interior design from offices to retail schemes with memorable results. His interior design for the Japanese restaurant Izakaya Koi won the Golden Chair Award in 2005. This monograph invites readers to explore his impressive back catalogue and sneak a peek at projects in the pipeline.
Arvinius+Orfeus Publishing 9789187543081 -
Slagfältet under antiken + Slagfältet under m...
Inbunden bok. Historiska media. 2006.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHistoriska media -
Wij Trädgårdar : en vision i Ockelbo
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 193 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024141
- Titel
- Wij Trädgårdar : en vision i Ockelbo
- Författare
- Krantz, Lars
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 193 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 276 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 986 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En prunkande rosengård med formgivna detaljer i järn, spännande trädgårdsrum med inspiration från skogen, en lantbrukspark som är unik i hela världen … I Wij Trädgårdar i Ockelbo har många drömmar blivit verklighet.
Med glimten i ögat och med stor sakkunskap om odling i kallt klimat berättar här den legendariske trädgårdsmästaren Lars Krantz om tankarna bakom alla delarna av den fantastiska trädgården.
När Wij Herrgård i Ockelbo för snart tio år sedan var mogen för ett nytt uppdrag antog han utmaningen och flyttade norrut. Lars Krantz lämnade Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm för en glänta i skogen i norra Gästrikland. Där har han med hjälp av några av Sveriges ledande trädgårdsdesigners och duktiga medarbetare från trakten skapat Wij Trädgårdar - en jättelik anläggning med flera olika trädgårdar, en trädgårdsrestaurang och en utbildning för trädgårdsmästare.
I boken visar Lars Krantz att odling i norr kan vara en kittlande utmaning, och hans många odlingstips för tufft klimat är användbara också i trädgårdar längre söderut. Även om de 230 rosorna i Wijs rosträdgård stortrivs i sina upphöjda odlingsbäddar visar Lars Krantz hur klimatet kan bli ännu bättre med hjälp av skärmar och plank. De många perenna växterna i Skogens Trädgård är också planterade mot skyddande och värmande väggar byggda av timmer från trakten och målade med slamfärger i vitt och falurött.
Under sommarens korta, intensiva växtperiod utvecklas perenner, ettåriga växter och grönsaker på Wij till en fest för alla sinnen. Hela härligheten återges i Pernilla Heds stämningsfulla bilder, som också visar trädgårdens skönhet vid andra tider på året. Wij Trädgårdar är en modern, visuell och sinnlig bok för alla som vill hämta inspiration från en av Sveriges vackraste trädgårdar.
"Du hör suset från Gästriklands skogar. Du känner doften av timjan från örtagården. Du tar en vällagad måltid från trädgårdsköket och känner hur gott livet ändå kan vara. Så rofyllt. Så lustfyllt. Så intressant. Och så enkelt."
Norstedts 1 9789113024141 -
Järnet och människorna. Verklighet och vidske...
Inbunden bok. LTs förlag. 1981. 302 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLTs förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435159
- Titel
- Chokladmakarens handbok
- Författare
- Mabrouk, Gustaf
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbokFör mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter. Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Bokförlaget Arena 9789178435159 -
Grönt : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 400 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131385 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038223
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är min tredje kokbok på fyra år. I Pluras kokbok (2009) var vi i Provence, på Sydkoster och Kungsholmen, i Pluras spanska kokbok (2010) begav vi oss till Mallorca och Barcelona. Under de här åren har jag burit tanken på den här boken inom mig, att göra en bok om all den mat som jag växte upp med och älskar så högt, att skriva ett mattestamente till mina barn och mina medmänniskor.
Men det är inte bara barndomens mat här, i hela mitt vuxna liv har jag ju rest omkring på de svenska vägarna med Eldkvarn, ätit mat från Skanör i söder till Kiruna i norr. Ibland har man blivit förskräckt och besviken men många gånger har det varit tvärtom, man har blivit glatt överraskad och dagen och resan lättare att stå ut med. Till exempel glömmer jag aldrig en kväll på Värdshuset i Pajala i början av 90-talet där vi serverades den exotiska rätten ugnsstekt tjäder, sådant kan man leva länge på, och framförallt prata om. För det är ju så att mat spelar en stor roll i människors liv, speciellt när man är på resande fot, mil efter mil av granskog, dag ut och dag in. Då blir måltiden ett välkommet avbrott, en högtid, något man ser fram emot.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
De levnadsglada gastronauter som har bistått mig i denna bok är (som vanligt) Johan Åkerberg vid spisen, Pepe Nilsson har fotograferat maten och Pär Wickholm har formgivit.
Jag har alltid levt med mat alldeles inpå mig. Från det jag föddes och nästan omedelbart kände dofterna från mammas kök, till denna dag då jag redan i morse började fundera på vad jag skulle laga till middag. Jag vet inte om man kan kalla det kärlek, kärlek till maten och måltiden, umgänget omkring bordet, över tallrikarna och glasen.
Plura
Norstedts 1 9789113038223 -
Stockholmsfärg : fotografisk antologi 1910-19...
Inbunden bok. Stockholm : R. Garellic. 1998. 240 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163069466
- Titel
- Stockholmsfärg : fotografisk antologi 1910-1960
- Författare
- Garellick, Robert
- Förlag
- Stockholm : R. Garellick [distributör
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : R. Garellic 9163069466 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Lite ytnött pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9153425502 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok. Historiska Media. 2003. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
Historiska Media 9789189442740 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174248548
- Titel
- Alkoholfritt : till maten
- Författare
- Man, Richard
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att välja alkoholfritt ligger i tiden, och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt i butikerna. Men fortfarande står många av oss rådvilla när det gäller att kombinera drycken med mat. Vatten, äppelmust eller möjligen alkoholfri öl är nog de alternativ de flesta oss slutligen väljer. Men när man bjuder på middag känns de kanske inte så spännande som ett väl valt vin, och är de verkligen den perfekta kombinationen alla gånger?Vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad och alkoholfritt öl och vin – allt har en plats på middagsbordet om du bara vet vilken dryck du ska välja till vilken sorts mat, och i Alkoholfritt till maten hjälper Richard Man dig att välja rätt. Här finns allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten, pressa färsk frukt eller bygger genom att utgå från butikens alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid.Här finns inga pekpinnar, bara massor av inspiration. Huvudsaken är att det blir gott, för som Richard säger: ”Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Så enkelt.”
Bonnier Fakta 9789174248548 -
Två systrars söta : 170 frestelser från The C...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137124926
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Bokförlaget Forum 9789137124926
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn