-
Husmoderns Köksalmanack 1935
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rött klotband med pärmtitel och dekor i guld, 24*19 cm, ngn fläck å främre pärm och ryggen solblekt, inlagan mkt fin, inget skrivet vad jag kan se. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
The Cook German Book
Inbunden bok. Arne-verlag. 227 sidor.
Nära nyskick. 26*26 cm, illustrerad, text på engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKArne-verlag -
Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 26*21 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845449
- Titel
- Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
- Författare
- Ursula Ferrigno
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi älskar att äta på italienska! Återupplev den bästa maten från den lilla trattorian
nere på hörnet. Här finns recepten färsk och mustig familjemat med rätter från några av Italiens finaste trattorior.
Endast det bästa är gott nog! På trattoriorna lagas en del av Italiens bästa hemlagade mat. Dessa små familjeägda matställen lagar landets mest mustiga husmanskost med stor inspiration. Mängder av örter, de färskaste frukter och grönsaker, fisk och kött lagas enkelt i grytor, i pannor och i ugnen. Här finns antipasti, pastasåser, risottorätter, hela måltider och som avslutning efterrätter och tårtor!
Boken är fylld med recept på mat från trattorior hopsamlade av den populära italienska kocken Ursula Ferrigno. Hon har fått inspiration av några av de bästa måltider hon ätit på olika trattorior över hela Italien. Rätterna kompletteras av recept från kockar på några av Ursulas favorittrattorior.
Detta är en bok med mat för hela familjen tillagad enkelt och utan krusiduller med goda, äkta och färska råvaror och ingredienser.
Prisma 1 9789151845449 -
Cooking in Cajun Country
Häftad bok. 2009. 160 sidor.
ISBN 9781423604877
Mycket gott skick. 22*2 cm, engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781423604877 -
Ölbryggning fra hånd til munn
Inbunden bok. Kagge forlag. 2013. 208 sidor.
ISBN 9788248913276
Mycket gott skick. klotryggband, 27*22 cm, illustrerad, text på norska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKagge forlag 9788248913276 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Biskopsgården bjuder in : kultur och traditio...
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförl. 1991. 179 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. vackert klotband m skyddsomslag, 29,5*23 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177362497
- Titel
- Biskopsgården bjuder in : kultur och tradition, mat och favoritrecept hos Sveriges biskopar
- Författare
- Wachtmeister, Kerstin - Paulsson, Lars - Carlquist, Jan
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9177362497 -
Swedish School Meals Safari
Inbunden bok. Mat & Media. 2011. 156 sidor.
ISBN 9789163384929
Nära nyskick. laminatband, 23*23 cm, rikt illustrerad, text på engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMat & Media 9789163384929 -
Estonian National Cuisine
Inbunden bok. Estonian Greenfingers. 2006. 167 sidor.
ISBN 9789985643037
Nära nyskick. laminatband, 28*22 cm, rikt illustrerad, text på engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEstonian Greenfingers 9789985643037 -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. förlagsband m skyddsomslag, 29*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844621
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9151844621 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1968. 295 sidor.
Gott skick. Dekorerade pärmar, 22*14 cm, fint illustrerad av Slas (Stig Claesson).
Rak och hänger ihop mkt bra, inga namn eller skrivet.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
Kokkonst för den självläkande människan
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 24*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116479
- Titel
- Kokkonst för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken och immunologen dukar upp god och läcker mat som gör gott för både kropp och själ! Maten vi äter är så mycket mer än bara något vi stoppar i oss. Den ger smaker och dofter som förknippas med olika minnen, den ger oss livskraft och energi. Redan under antiken slog Hippokrates fast att maten ska vara vår medicin, och inom folkmedicinen har maten alltid ingått som en viktig del. I den här nytänkande matboken skriver forskaren Susanna Ehdin om vad vi ska äta för att stärka immunförsvar, kropp och psyke och få balans i kroppen. Kocken Malin Söderström har sammanställt omkring hundra recept på frestande rätter, exempelvis citronpumpasoppa, karibisk fisksallad och sega bananbitar. Fotografen Pål Allan har tagit inbjudande färgbilder. Susanna Ehdin, fil.dr, är verksam som fri forskare och författare. Hon har skrivit den uppmärksammade boken Den självläkande människan (1999), är en uppskattad föreläsare och medverkar ofta i tidningar, radio och TV, samt är även konstnär. Malin Söderström är en av Sveriges mest välkända kvinnliga kockar. Hon har varit medlem i det svenska kocklandslaget och medverkar flitigt i matprogram i TV, men hon är också känd från radioprogram, tidningsreportage och matböcker.
Bokförlaget Forum 9137116479 -
Bokpaket Halv Åtta hos mig 3 böcker
Inbunden bok. Bonnier Fakta.
Mycket gott skick. 3 böcker till ett paketpris. 27*20 cm, rikt illustrerade, 144+144+153 sidor,, följande titlar ingår: Halv åtta hos mig / Mera halv åtta hos mig / Mycket mera halv åtta hos mig … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta -
Alla dessa härliga grytor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 25*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429432
- Titel
- Alla dessa härliga grytor
- Författare
- Anna Ekström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget kan väl vara enklare och godare att laga till än en gryta. Den går att variera i det oändliga. Du måste inte vara petnoga med måtten, och förberedelserna klarar du med några få redskap. Till skillnad från många andra maträtter behöver den heller ingen särskild uppmärksamhet när den kommit på spisen. Grytan puttrar snällt på och ger dig tid till annat.
Låt de 100 recepten som samlats i denna bok, från när och fjärran, inspirera dig till många besök i grytans värld. Här finns grytor av alla de slag - med fisk och skaldjur, med fågel, med gris, nöt, lamm och med vilt. Många grytor har inspirerats av exotiska smaker och dofter från främmande kök. Du får också förslag och recept på många läckra tillbehör som passar bra att servera till grytor av olika slag. Har du smak för en särskild ingrediens, ta mer av den, och är det något du inte gillar, strunta i det. Saknar du en krydda, prova med en annan. Alla förslag i boken kan du lätt förvandla till din egen, högst personliga, gryta. Ett bra råd är att när du gör en gryta laga då gärna till så mycket att du kan spara i frysen till ett senare tillfälle. För grytor är suveräna att kunna ta fram och bjuda på igen. Som de är, eller med påfyllning av något mer. Nu behöver du bara fundera över vilken gryta du vill börja med.
Ica Bokförlag 1 9789153429432 -
Stora boken om vin
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2015. 256 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 24*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174613193
- Titel
- Stora boken om vin
- Författare
- Old, Marnie
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 241 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora boken om vin erbjuder en banbrytande ingång till vinvärlden - här får du snabbt se det som andra vinböcker bara beskriver i ord.
Känner du varken doften av kaprifol eller smaken av tobak? Än sen då! Stora boken om vin hjälper dig på ett lättfattligt sätt att upptäcka vilka viner du tycker om och varför du gör det.
Denna sakliga bok utan krånglig jargong är full av informativa bilder som hjälper dig att njuta av vin till vardags. Till att börja med får du lära dig hur man pratar om, provar och köper vin, och sedan får du veta allt om olika druvsorter och vinregioner.
Under tiden som du läser och får lära dig viktiga fakta kan du ha roliga vinprovningar, där boken hjälper dig att lära känna viner från hela världen.
Du får lära dig prata om vin, hitta viner som du gillar och hur du ska förvara och servera dem för att de skall komma till sin rätt.
Med hjälp av bokens lättfattliga illustrationer och roliga hemprovningsförslag kan du utforska hela spektrumet av vita viner, röda viner och roséviner.
Du får ingående beskrivningar av de druvsorter och vinregioner som du bara måste känna till, och alltsammans sätts i sitt sammanhang.
Boken sticker hål på gamla vinmyter och ger en uppfriskande ny syn på vinets värld.
Stora boken om vin är den perfekta boken för dig som letar efter en praktisk guide till vinprovning. Här får du lära dig att njuta av och förstå vin för din egen skull, och inte på andras villkor.
"På ett lättbegripligt sätt beskrivs det mesta om vin och vintillverkning, och det blir aldrig snobbigt pretentiöst utan bara intressant och välskrivet. Dessutom är boken trevligt illustrerad med förklarande teckningar och bilder. Stora boken om vin är inte enbart den perfekta presentboken, det är också en bok man gärna köper till sig själv för att vidga sina vyer."
Ingegerd Backlund, VLT
Lind & Co 1 9789174613193 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 30*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Öl och vänner - Den härliga konsten att kombi...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 160 sidor.
Nära nyskick. mjukband, 27*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623135
- Titel
- Öl och vänner - Den härliga konsten att kombinera öl och mat
- Författare
- Svensson, Magnus
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare sig det handlar om enkel vardagsmat eller en lyxig lördagsmiddag med vänner. Med dagens stora utbud av öltyper är det lätt att hitta goda kombinationer oavsett om det står torsk med äggsås, fransk köttgryta eller något kryddstarkt, thailändskt på bordet. Boken ger dig ett enkelt verktyg för att välja det bäst lämpade ölet till din middag och 80 läckra och lättlagade recept på rätter, som passar till olika slags öl från milt till smakrikt. Ölets enastående förmåga att gifta sig med maträtter beror på den stora aromatiska bredden. Med utgångspunkt från smakrikedom och färg väljer du enkelt rätt sorts öl till såväl kantarelltoast som coq au vin, lammkebab och isterband. Med sin beskrivning av öltyper utifrån smak, doft och färg ger "Öl och vänner" en unik nyckel till den perfekta kombinationen av öl och mat.
Magnus Svensson är kreativ ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien. Han är kock och sommelier och har enfil kand i måltidskunskap. Sin kunskap om mat och dryck förmedlar han som författare, matkonsult, tv-kock och radiopratare.
Michael Björkman är sommelier och köksmästare med passion för helhetsupplevelser. Han har arbetat på ett flertal toppkrogar i Stockholm, men även i London och i Spanien.
Nygren & Nygren 1 9789186623135 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 28*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Bokpaket 4 böcker om WHISKY fina inbundna
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bokpaket med fyra böcker om whisky. Samtliga är inbundna och fint illustrerade. En av böckerna är på engelska. Följande titlar ingår: Det ljuva live - whisky / Enkelmalt- och skotsk whisky / Skotsk whisky - allt om maltwhisky / The Scotch Whisky Book … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bokpaket bakning tårtor kladdkakor baka
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokpaket med 5 olika böcker på temat bakning. Samtliga är inbundna och i mkt fint skick. Följande titlar ingår: Festliga tårtor / Kladdkakor / Kladdiga kakor / Tårtor och bakelser / Stora bakboken. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bokpaket böcker om choklad & godis 6 stycken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ett paket med sex olika böcker på temat choklad och godis. Se bild för titlar. Alla böcker i mkt fint skick!!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Grevarna Brahes vinterbok : historia, traditi...
Inbunden bok. Stockholm : Arena. 1999. 224 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 24*22 cm, illustrerad, tillskrift
Sökord: Visingsö, VätternInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431417
- Titel
- Grevarna Brahes vinterbok : historia, traditioner och mat från Visingsborgs grevskap
- Författare
- Larsson Haglund, Ingrid
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Arena 9178431417 -
Det Franska Köket - Enkla rätter och andra fr...
Inbunden bok. Bonniers. 1930. 268 sidor.
Mycket gott skick. 22*16 cm, orginalomslag medinbundet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
För finsmakare - Ett urval recept på anrättni...
Inbunden bok. Fröléen & comp. 1904. 174 sidor.
Gott skick. blått klotband, 20,5*14 cm, ngn enstaka markering i texten, äldre vacker namnteckning på titelbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFröléen & comp. -
Diabetes? Nej tack! : LCHF-guide och kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 176 sidor.
Nära nyskick. klotryggband, 22*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411968
- Titel
- Diabetes? Nej tack! : LCHF-guide och kokbok
- Författare
- Lars-Erik Litsfeldt
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 217 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 701 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda råd för diabetiker - en guide att hålla i handen och en härlig kokboksdel som passar
Diabetes? Nej tack! är en bok och en kokbok som ger läsaren en praktisk handledning i att komma tillrätta med sina problem som kommer av diabetes. Den passar för dig som har diabetes eller befinner dig i riskzonen för att få sjukdomen. Det finns ett otal böcker om diabetes på marknaden men de flesta låser genom kontraproduktiva råd effektivt fast diabetikern i sin sjukdom utan att denne har en chans att kunna tillfriskna.
Kostråden i Diabetes? Nej tack! bygger på LCHF (Low Carb High Fat, en kost med liten andel kolhydrater och mycket fett ). Då det är kolhydraterna som gör en diabetiker sjuk kan man genom minskning av kolhydraterna med regelmässig framgång behandla sin diabetes. Det finns ännu inte något känt fall där en diabetiker försämrat sitt blodsocker då han gått från den officiella rekommenderade kosten till LCHF. Samtliga diabetiker, vare sig det är typ 1 eller typ 2, får ett lägre och bättre blodsockervärde. Detta gör i sin tur att medicinering och insulininjektioner kan minskas eller uteslutas. Boken ger bl.a. exempel på en kvinna med typ 1-diabetes som efter flera års diabetes nu klarar sig helt utan insulininjektioner. Detta ska enligt skolmedicinen vara omöjligt.
Typ 2-diabetikerna brukar efter ett par dagar kunna dra ned kraftigt på sin medicinering eller sluta helt då de fått ett bra blodsocker.
Diabetiker har under många decennier fått sjukdomsframkallande kostråd genom att det funnits en skräck för fett. Fettet skulle sätta igen artärerna och skapa hjärtinfarkter. Den i skrivande stund senaste studien av bl.a. tidigare ordföranden i American Heart Association, Ronald Krauss, visar att det inte finns något samband mellan intag av mättat fett och hjärtsjukdom. Detta är också vad andra moderna studier visar.
Med den här boken i handen kan läsaren med diabetes ta del av andras experiment och genast påbörja sin resa mot ett, friskare och sannolikt längre liv då risken för långtidskomplikationer minskar. Detta beroende på att blodsockersvängningarna blir marginella och insulinutsöndringarna mindre. För typ 2-dabetikern innebär detta ett smalare liv då kroppen får en chans att bränna fettet på kroppen.
Boken är lättsamt skriven och innehåller också läckra recept med foton tagna av Peo Quick.
Författaren Lars-Erik Litsfeldt har själv typ 2-diabetes och har genom test på sig själv kommit fram till vad som är bäst mat för den som har problem med vikten och blodsockret.
Optimal Förlag 1 9789172411968 -
Min fiskkokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988. 275 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 22*16 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137095463
- Titel
- Min fiskkokbok
- Författare
- Borgen, Annemarta - Axelsson, Lena - Cronström, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137095463 -
Vinnande drinkar : barmästarnas prisbelönta b...
Inbunden bok. Stockholm : Tidningsmakarna AB. 92 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 24*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163023776
- Titel
- Vinnande drinkar : barmästarnas prisbelönta blandningar från SM och Vm under 30 år
- Författare
- Ljungström, Misse
- Förlag
- Stockholm : Tidningsmakarna AB
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tidningsmakarna AB 9163023776 -
Örtteer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 80 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 23*23 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423259
- Titel
- Örtteer
- Författare
- Richard Cratze
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örtte alltmer populär!
Örtte är både uppfriskande och lugnande vare sig den serveras iskall, med färsk frukt och myntablad eller het och ångande med exotiska kryddor. Denna bok ger en kort historik om örter runt om i världen. Vi får även lära oss tillaga te. Stort avsnitt om olika sorters örter som är lämpliga att göra te av och vad man bör tänka på. Dessutom recept, som beskriver hur man tillagar just det teet. Allt presenterat med vackra bilder! Genomillustrerad med färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153423259 -
O.P. Anderson
Inbunden bok. altia. 2015. 85 sidor.
Mycket gott skick. klotband med gulddekorering (lite nött), 23*29 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKaltia -
101 Cocktails du måste dricka innan du dör
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2020. 224 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 22*15 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397461
- Titel
- 101 Cocktails du måste dricka innan du dör
- Författare
- Maranik, Eliq
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 223 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, glasvarianter och fackuttryck. Här ges också tips om redskap, ingredienser och sådant som är bra att tänka på vid tillredning. Med andra ord finns här allt en cocktail älskare behöver veta!OM FÖRFATTARNAStefan Lindström har varit bokförläggare för Grenadine i mer än 10 år och givit ut nästan 200 titlar om mat och dryck. Många har fått priser både i Sverige och internationellt. Grenadine fick priset som världens bästa dryckesbokförlag i Kina 2017 och i Paris 2013. 2020 fick Grenadine priset för att varit ett av världens bästa dryckesbokförlag de senaste 25 åren. Grenadines böcker har sålt i över 30 länder och i mer än 3 miljoner exemplar. Eliq Maranik har skrivit flera storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till 15 språk och utgivna i närmare 30 länder.
Grenadine Bokförlag 9789188397461
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn