-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137127637
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9789137127637 -
Sött! - Desserter, bakverk och godis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 128 sidor.
Nyskick. Presentskick
Läckra bilder.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262402
- Titel
- Sött! - Desserter, bakverk och godis
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboksförfattaren Lena Söderström dukar upp med söta favoriter för alla smaker och tillfällen! Bland godsakerna i denna ljuvliga, söta kokbok finner man cheesecakes, donuts & munkar, pumpkin pie, citronmarängpaj, devil cake med chokladfrosting, cupcakes, velvet cake, key lime pie, cake pops, angel cake med jordgubbar, whoopie pie med rabarber, björnbärspaj, jello, marängsviss, ljus chokladmousse toppad med marängfluff, banankaka, rocky road, pavlova med bär, chokladfondant, mörk chokladmousse med chili, zabaglione med bär, eclairer med chokladglasyr, rosa miniprinsesstårtor, baklava, macarons, napoleonbakelser, mandelmusslor, crème caramel, charlotte russe, madeleinekakor och sorbet i olika smaker och färger.Dessutom söta tillbehör som jordnötssmör, marmelader, frostingar & toppingar, marshmallows, dulce de leche och mycket mer.
Bokförlaget Semic 9789155262402 -
LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan ing...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Nära nyskick. Obetydliga revor i övre rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436010
- Titel
- LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!
Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.
LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.
I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.
Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
Ica Bokförlag 1 9789153436010 -
Soppa : och allt det goda till
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 109 sidor.
Nära nyskick. Mkt liten reva höst upp på band.
Mkt trevligt foto.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265779
- Titel
- Soppa : och allt det goda till
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 454 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det härligt att samlas runt matbordet och dela på en rykande varm soppa, nybakat bröd och olika goda tillbehör – oavsett om det är vardagsmiddag eller om du har gäster på besök!Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök
Bokförlaget Semic 9789155265779 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Nära nyskick. Liten fläck på bandet fram o baksida, se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038223
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är min tredje kokbok på fyra år. I Pluras kokbok (2009) var vi i Provence, på Sydkoster och Kungsholmen, i Pluras spanska kokbok (2010) begav vi oss till Mallorca och Barcelona. Under de här åren har jag burit tanken på den här boken inom mig, att göra en bok om all den mat som jag växte upp med och älskar så högt, att skriva ett mattestamente till mina barn och mina medmänniskor.
Men det är inte bara barndomens mat här, i hela mitt vuxna liv har jag ju rest omkring på de svenska vägarna med Eldkvarn, ätit mat från Skanör i söder till Kiruna i norr. Ibland har man blivit förskräckt och besviken men många gånger har det varit tvärtom, man har blivit glatt överraskad och dagen och resan lättare att stå ut med. Till exempel glömmer jag aldrig en kväll på Värdshuset i Pajala i början av 90-talet där vi serverades den exotiska rätten ugnsstekt tjäder, sådant kan man leva länge på, och framförallt prata om. För det är ju så att mat spelar en stor roll i människors liv, speciellt när man är på resande fot, mil efter mil av granskog, dag ut och dag in. Då blir måltiden ett välkommet avbrott, en högtid, något man ser fram emot.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
De levnadsglada gastronauter som har bistått mig i denna bok är (som vanligt) Johan Åkerberg vid spisen, Pepe Nilsson har fotograferat maten och Pär Wickholm har formgivit.
Jag har alltid levt med mat alldeles inpå mig. Från det jag föddes och nästan omedelbart kände dofterna från mammas kök, till denna dag då jag redan i morse började fundera på vad jag skulle laga till middag. Jag vet inte om man kan kalla det kärlek, kärlek till maten och måltiden, umgänget omkring bordet, över tallrikarna och glasen.
Plura
Norstedts 1 9789113038223 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2005. 239 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom, mycket liten reva på pärmens baksida.
Bröd på specialisters vis, vackert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Liten rest av prislapp på framsidan.
Fler av Pauls böcker på min sida, en fraktavgift.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100105310
- Titel
- Trädgård : så gör du
- Författare
- Smith, Joanna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 280 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1325 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom årtusenden har människor odlat sina trädgårdar till nytta och nöje. Många har älskat varje blomma, andra har skött sina fruktträd och köksväxter för att det måste göras. Trädgård - så gör du kommer till hjälp och inspiration både för dig som verkligen vill umgås med växterna och för dig som knappast har tid eller intresse för trädgården men ändå vill att den ska se hyfsad ut. Har du en ny liten tomt och vill anlägga en trädgård med matplats och lekplats och något vackert att se från husets fönster? Har du övertagit en uppväxt trädgård och vill ändra den så att den passar dina och familjens behov? Har du haft en trädgård i åratal men aldrig varit riktigt nöjd med den? Har din trädgård fattiga perioder under växtsäsongen, är den trist hela vintern?Trädgård - så gör du hjälper dig bland mycket annat att:göra det bästa av jorden föröka växter välja, placera och plantera växter anlägga växthus, stenparti och damm ordna och sköta köksväxter sköta fruktträd och bärbuskar anlägga örtagård plantera krukor och balkonglådor skaffa rätt häck för din tomt slippa växtsjukdom och ohyra Trädgård - så gör du visar hur du sparsmakat elegant kan ordna en liten plätt framför huset, hur du på större yta kan skapa ett överdåd i färg och form, hur du gör trädgården till ett konstverk eller till en nyttig täppa med frukt och bär och friska köksväxter eller något av alltsammans på en gång!
Albert Bonniers Förlag 9789100105310 -
Italien : den kompletta italienska kokboken
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 511 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentskick
Makalöst mångfald, den komplette kokboken
Vackra bilder på fina miljöer på köpet.
2 kg Italien!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161063
- Titel
- Italien : den kompletta italienska kokboken
- Författare
- Ingeborg Pils - Johannes B. Bucej - Stefan Pallmer
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 511 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 512 sidor kärleksfull italiensk matlagning och kulinarisk kuriosa och intressant fakta om det italienska köket.
I det italienska köket förenas allt det som matälskare värdesätter mest: ingredienser av hög kvalitet, en rik kulinarisk historia och mängder
av regionala mattraditioner som har bibehållit sin lokala karaktär trots allt fler influenser från omvärlden. Vit tryffel, balsamvinäger, olivolja, oregano, parmesan och pasta har gjort den italienska maten världsberömd. Men det finns oändligt mycket mer att upptäcka i de genuina italienska vardagsköken. Italien. Den kompletta italienska kokboken är indelad i kapitel som
följer samma ordning som en typisk italiensk måltid. Den utforskar traditioner i olika delar av landet, presenterar de mest tongivande specialiteterna och ger en god överblick över hela det brokiga fältet av italienska viner. I mer än 450 recept målas det kulinariska landskapet i Italien upp, från enkel husmanskost till raffinerade läckerheter från de stora städerna. Det här är den enda italienska kokbok du behöver!
Format: 215x270 mm
Tukan Förlag 1 9789187161063 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781445429823
- Titel
- Mammas italienska kokbok
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mammas italienska kokbok är ingen vanlig receptsamling.
Förutom drygt 85 lättlagade, läckra italienska rätter bjuder mamma på tips och visdomsord. Kunskapen och passionen för matlagning har förts vidare från generation till generation. Här finns allt från enkel italiensk husmanskost till festmåltider, picknickmat, bröd och desserter.
Låt dig inspireras av mammas stora erfarenhet så blir matlagningen till ett rent nöje !
Love food 9781445429823 -
5:2 kokboken : läckra recept på måltider med...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 144 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017687
- Titel
- 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
- Författare
- Dowden, Angela
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken som kan förändra ditt liv!
5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.
Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500.
Resultatet av 5:2-dieten är inte enbart viktnedgång utan att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer och Alzheimers, enligt forskningsresultat.
5:2 Kokboken beskriver utförligt dieten och innehåller 100 läckra, kaloriberäknade recept för frukost, lunch och middag,
menyförslag för 4 veckors fastedagar, förslag på kalorisnåla mellanmål för att hålla
hungern borta, kaloritabell, tips för att underlätta fastedagarna och på hur du kan fort-
sätta med 5:2 även när du har nått din målvikt.
Läs, ät, njut och bli smalare!
Författaren Angela Dowden har en examen i livsmedelslära från Nottingham
University, England, och har arbetat som nutritionist inom livsmedelsindustrin.
De senaste 15 åren har hon varit verksam som
journalist och bland annat skrivit för World Cancer Research Fund
och livsstilsmagasinet Closer om allt från energitäthet och fetthalten
i köttfärs till den senaste kändisdieten.
2012 tilldelades hon priset
Writer/Broadcaster of the Year som delas ut av Nutrition and Health i
England.
Tukan Förlag 1 9789174017687 -
Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, p...
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2015. 303 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113068527
- Titel
- Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken...
- Författare
- Black & Decker
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 188 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 934 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Black & Deckers populära böcker om uteplatser ges nu ut i nyutgåva. I Uteplatser hittar du mängder av varianter på trädäck och stensatta uteplatser. Du lär dig också att effektivare utnyttja det utrymme du har i din trädgård, oavsett hur stort det är.
De utförliga steg för steg-beskrivningarna med tydliga ritningar och fotografier gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs.
Norstedts 2 9789113068527 -
Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 349 sidor.
Nyskick. Presentskick
Riktigt fint fotoInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096605
- Titel
- Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 349 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Norstedts 1 9789113096605 -
Chokladmakarens handbok
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2018. 136 sidor.
Nyskick. Förutom gåvoinskription från flrfattaren på s.1, helt nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435159
- Titel
- Chokladmakarens handbok
- Författare
- Mabrouk, Gustaf
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbokFör mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter. Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Bokförlaget Arena 1 9789178435159 -
Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkoc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 103 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Trevlig matlagni g.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870820
- Titel
- Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkock 2020
- Författare
- Henriksson, Sofia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
Bonnier Fakta 9789178870820 -
Tore Wretmans festmeny
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1980.
Nyskick. Presentskick
Klassiker.
”Mat för fest”
SnyggInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174860119
- Titel
- Tore Wretmans festmeny
- Författare
- Wretman, Tore - Bengtsson, Jan Åke
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174860119 -
Ägg : recept & teknik
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 192 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155275
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu som mjukbandsutgåva!
Ägg spelar en betydande roll i många av de godaste rätterna som fnns – till exempel egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, Pelle Janzon, solöga, tortilla och Scotch egg. Rätter som dessa gör att du kan äta ägg till varje måltid.
Med hjälp av boken lär du dig rätt teknik för att lyckas med allt från perfekt kokt ägg med krämig gula och pocherat ägg, till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Tove Nilsson är kock och matskribent. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkari TV4:s Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio. 3 350 ägg gick åt när Tove lagade sig igenom rätterna i boken.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155275 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. Oanvänd, dock något vågig k snitt, inga fläckar.
Läckra bilder. Ägar namn överstruken flörsta sidan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197279668
- Titel
- Livsnjutarboken
- Författare
- Lena Linderholm
- Förlag
- Förlag Blå lavendel
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
Förlag Blå lavendel 9197279668 -
Svenskt smörgårdsbord
Inbunden bok. Stockholm : Litteraturfrämjandet. 1981.
Nära nyskick. Trevlig med smörgåsbordet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174062166
- Titel
- Svenskt smörgårdsbord
- Författare
- Jansson, Puck
- Förlag
- Stockholm : Litteraturfrämjandet
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Litteraturfrämjandet 9174062166 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245103
- Titel
- Allt i en gryta
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat och köksglädje. Mat som sparar tid, disk och möda, men som slösar med mustiga smaker, höstfeeling och välbefinnande. Här handlar det helt enkelt om att slänga ner alla ingredienser i en gryta, form eller kastrull och låta det koka ihop i godan ro. På spisen eller i ugnen. Det är comfort food när den är som bäst - bekvämt, enkelt och rustikt. Så att du kan ägna tid åt annat. Som att känna höstlunken och varva ner.Nöt, vegetariskt, vilt, fläsk, fisk, kyckling, korv - allt åker ner i grytor och formar och puttrar ihop till sanslöst goda rätter. Med en liten smula planering kan det både bli snabbmat och kalaskäk. För att inte tala om rest-räddare! För här hittar vi både blixtsnabba vardagshjältar och smarta långkok som till exempel fried rice, högrevschili, majssoppa mexistyle, saltimbocca på fläskkotlett eller veggiepanna med gorgonzola. Och som grädde på moset finns här förstås ett kapitel med söta avslutningar, exempelvis äppelkolapaj med mandelsmul, chokladrisotto med hallon eller nutella- och bananpaj.Vi pratar alltså om mat som gjord för ruggiga höst- och vinterkvällar. Mat som skänker kärlek och värme när vi behöver det som mest. Med Allt i en gryta och Lisa Lemkes omisskännliga matglädje uppstår fantastiska genvägar till både snabblagade tisdagssoppan för familjen och söndagsgrytan för hela tjocka släkten (kanske plus ett gäng grannar). Allt i en gryta mitt på bordet. Inget tjafs, fram med tallrikar och bestick så äter vi tillsammans!
Bonnier Fakta 9789174245103 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom möjligen lite blekt text på rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
Vår kokbok hälsa
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2020. 448 sidor.
Nyskick. Reviderad klassiker.
I stort sett allt man behöver, 350 recept.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113099217
- Titel
- Vår kokbok hälsa
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 222 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då hälsorönen haglar över oss är det lätt att gå vilse bland olika dieter och trender. I Vår kokbok hälsa utgår därför recepten från det som experterna i dag är överens om: vi behöver äta mer grönsaker och baljväxter, bättre fettsyror, mindre rött kött, mer fullkorn och färre snabba kolhydrater. För att åstadkomma det kan man till exempel byta ut en del av köttfärsen mot bönor när man gör biffar, eller servera en matgrynssallad med en massa grönsaker till laxen istället för potatis eller pasta.
Här finns recept på snabba vardagsrätter och härlig festmat självklart finns också frukostar, desserter, mellanmål, drinkar och matbröd, alla i hälsosam tappning. Den älskade husmanskosten har sin givna plats, likaså rätter med inspiration från andra delar av världen. Indisk morots- och linssoppa, ärtpuckar med soltorkad tomat, ginger beer-kyckling, torsk i ugn med rödbetor och kapris samt kladdkaka med dadlar är bara några exempel på nya tillskott i den uppdaterade Vår kokbok hälsa.
Cirka 350 recept kompletteras med texter som ger konkreta tips och handfasta råd om hur vi ska äta mer hälsosamt samt en faktadel där du kan läsa om allt du kan tänkas behöva veta när det gäller livsmedel.
Norstedts 2 9789113099217 -
Lenas & Göstas julbok
Inbunden bok. Förlag Blå lavendel. 2002. 119 sidor.
Nyskick. Trevlig julbok med många vackra bilder o texter därtill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197279642
- Titel
- Lenas & Göstas julbok
- Författare
- Linderholm, Lena
- Förlag
- Förlag Blå lavendel
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linderholm, Lena
Förlag Blå lavendel 9789197279642 -
Trädgårdslycka
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 278 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Läcker trädgprdsbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074863
- Titel
- Trädgårdslycka
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 237 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1027 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjärtligt, vackert och stilfullt. Bilder och texter att drömma sig bort i, gråta en skvätt över och skratta lustfyllt åt. Trädgårdslyckan ser olika ut, men i den här boken kan alla känna sig delaktiga: kolonisten, samlaren, stilisten och den som aldrig får nog. Hannu Sarenström beskriver sin nya bok så här:
"Min trädgårdsdröm innehåller torparromantik och impressionistisk blomning. Jag vill att det skall vara ljuvt från tidig vår till sen höst och när jag till slut stänger dörren vill jag att mitt sinne skall vara fyllt av upplevelse som håller mig vid liv över vintern. För mig är trädgården som allra bäst om den tar tag i mig när jag kliver in genom grinden och ger mig en blomstrande kram.
Trädgårdar behöver struktur och riktningar tillsammans med kontraster som ger djup och spänst. Men kanske är trädgårdens stämning den viktigaste komponenten. En trädgård skall vara vilsam att vara i. En kram är det bästa."
Trädgårdslycka innehåller förtjusande romantiska klot och böljande backar fyllda med vilda pioner, gränslösa trädgårdar som flyter ut i naturen, men också kolonistens ljuva kärlek till en värld fylld med röda rosor. En skön mix av romanser och konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Växtförslag och växtföljder som ger långblommande rabatter. Gångar, terrasser, möbler och stilfulla arrangemang som inspirerar, men också lyckans trädgårdar med gula blommor och älskvärt pynt. Olika, men ändå i en gjuten helhet.
Välkommen in till en skön läsning fylld av trädgårdsfunderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden!
Norstedts 1 9789113074863 -
Vårens lökväxter - i trädgård och kruka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inspirerande såhär nu på höstkanten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581251
- Titel
- Vårens lökväxter - i trädgård och kruka
- Författare
- Rosén, Susanna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vårens lökväxter i trädgård och kruka är en inspirerande, vacker och samtidigt handfast bok om hur man kan få njuta av lökväxter, både ute och inne. Om magin i att plantera en liten knöl på hösten och på våren få en vacker överraskning i form av en tulpan, pärlhyacint eller skir snödroppe. Vårens lökväxter i trädgård och kruka behandlar plantering och skötsel av lökväxter i rabatt, gräsmatta och kruka, illustrerat av ett hundratal nytagna bilder. Sist i boken finns en förteckning över några av våra vanligaste lökväxter och var de passar, samt också tips på visningsträdgårdar och inköpsställen. Vårens lökväxter - i trädgård och kruka är helt anpassad till svenska förhållanden.Författaren Susanna Rosén är trädgårdsskribent, i grunden utbildad till biolog. Anna Skoog är fotograf till yrket och älskar blommor. Tillsammans har de tidigare publicerat Krukväxter från jordens alla hörn (2000).Ur innehållet: Lökar i krukor och urnor uteLökar i rabatt, gräsmatta eller lundVälja och plantera lökarNågra härdiga lökar A-Ö
Albert Bonniers Förlag 9789100581251 -
Kryddväxter : odling, användning, lexikon
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 320 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113025209
- Titel
- Kryddväxter : odling, användning, lexikon
- Författare
- Hansson, Björn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kryddväxterna är så lättodlade att alla som har en fönsterbräda, balkong, uteplats eller trädgård kan ha en egen kryddväxtodling. Egna kryddväxter är mycket godare, billigare och miljövänligare än köpta. Dessutom tillför de doft och spännande former i rabatten.
Den nya boken i serien Våra trädgårdsväxter heter Kryddväxter och består av två delar. Den första ger handfast information om odling både i kruka och i trädgård, men också om skörd, förvaring och användning samt kulturhistoria och lite kryddkemi. För idéer och inspiration finns rikligt med foton och ritningsförslag på olika slags kryddodlingar, allt från krukodlingar och mindre kombinationer till hela kryddträdgårdar, såväl formella som informella. Bokens andra del är en uppslagsdel med omkring femhundra växtbeskrivningar från A till Ö. Boken är rikt illustrerad med cirka sexhundra foton och flera tecknade illustrationer av Iann Eklund Tinbäck. Kryddväxtarrangemang av floristen Jenny Ekblad.
Boken Kryddväxter är tredje delen i serien Våra trädgårdsväxter och är en uppföljare till Perenner och Gräs & bambu, vilka redan blivit något av standardverk inom modern svensk trädgårdslitteratur.
Ur innehållet:
Del 1: Kryddväxter - att använda och odla
Vad är kryddväxter och varför smakar de som de gör - liten kryddkemi.
Skörd, förvaring och användning. Allt om kryddblandningar, oljor, drycker, kalla såser med mera.
Kryddväxter i trädgården. Inspirerande del om formgivning i rabatt och kruka.
Praktiskt - inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.
Kryddväxtguide - lathundar för olika jordar, lägen och klimat samt skördetid.
Del 2: Lexikon
500 växtbeskrivningar med råd om odling och bra samplanteringsväxter, skörd och förvaring, egenskaper och matvänner samt utförlig kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.
Norstedts 1 9789113025209 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick. Klassikern
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Super tasty thai! : och andra favoritrecept
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 117 sidor.
Nyskick. Västerländskt möter asiatiska köket.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870622
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178870622 -
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn