-
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Några små hanteringsspår på omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127129504 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:a uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:a 9789127118874 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170852200
- Titel
- Tellus 2
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum 9170852200 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 254 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243802
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 231 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 1 9789174243802 -
Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konku...
Inbunden bok. ABF Malmö. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. NYSKICK
Ekot från Amalthea- en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider ger en fyllig beskrivning av attentatet och dess efterverkningar … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332517
- Titel
- Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider
- Författare
- Lars Berggren - Rakel Chukri - Bo-Anders Dahlskog - Kajsa Ekis Ekman - Roger Johansson - Petter Larsson - Anne-Marie Lindgren - Olle Sahlström - Salka Sandén - Martin Viredius
- Förlag
- ABF Malmö
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i Amaltheadådet ger ABF i Malmö nu precis 100 år senare ut antologin "Ekot från Amalthea - en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider."
Tanken med boken är att mot bakgrund av Amaltheadådet diskutera läget i dagens Sverige och Europa. Tonvikten ligger därför på tidsaktuella frågeställningar om facklig organisering, synen på våld, EU-medlemskapet och dagens demokratiska underskott.
De som medverkar är:
Petter Larsson (redaktör) frilansjournalist för bland annat Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens kultursidor och författare till reportageboken Proteststormen Seattle, Prag och revolten mot en orättvis världsordning.
Roger Johansson, docent i historia vid Malmö högskola, bla inriktad på hur vi använder och brukar historia, och Lars Berggren, docent i historia med inriktning på bland annat arbetarhistoria. Tillsammans skriver de om sprängningen av Amalthea, bakgrunden i strejker, strejkbryteri och ideologiska konflikter inom vänstern. Man tecknar också pressreaktionerna, kampanjerna för amnesti för de dömda och diskuterar hur historieskrivningen kring händelsen förändrats över tiden.
Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, tidigare redaktör på P1 och lärare på Malmö högskola. Hon diskuterar Malmös dubbla ansikte; den framgångsrika omvandlingen från storindustri till postindustriell lekstuga för den kreativa klassen ställs mot de alarmistiska misärskildringarna.
Anne-Marie Lindgren, utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och tidigare bland annat redaktör för socialdemokratins debattidskrift Tiden. Hon skriver om hur det finns likheter mellan Amaltheatiden och dagens situation, bland det så kallade kriget mot terrorismen, om hur hur maktens vägran att att förhandla kan driva fram en våldsam reaktion bland de undertryckta och hon påminner om hur dagens hets mot muslimer har likheter med den gamla tidens brännmärkning av arbetarrörelsen.
Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transportarbetareförbundet och chefredaktör för tidningen Transportarbetaren mellan 1984 och 2002. Han skriver om hur det moderna strejbryteriet ser ut idag och om hur det gjorts lagligt med hjälp av EG-domstolens utslag i bland annat Laval- och Rüffertdomarna.
Salka Sandén, författare till Deltagänget, en skönlitterär skildring av den autonoma vänstermiljöns framväxt och utveckling under 90-talet. Hon skriver om hur den den långa klasskompromissen nu är till ända och hur nyliberalismen indirekt återskapat en militant utomparlamentarisk vänster.
Kajsa Ekis Ekman, aktivist och skribent ibland annat i Ordfront och Dagens Nyheter och en av grundarna till Klimax. Hon diskuterar, framförallt mot bakgrund av Göteborgshändelserna 2001, hur anklagelserna om våld kastats mot den globala rättviserörelsen från medier och politiska motståndare och hur denna typ av anklagelser riskerar att lamslå en samhällsförändrande rörelse.
Olle Sahlström, författare med en bakgrund som ombudsman på LO, aktuell med en bok om Europas fackföreningar, I skuggan av en storhetstid. Han skriver om hur fackföreningsrörelsen i globaliseringens tid står inför uppgiften att återuppfinna sig själv och om de möjligheter till förnyelse av den fackliga kampen som kan spåras i olika initiativ runt om i Europa.
ABF Malmö 1 9789163332517 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:a uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:a 9789127118874 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Lean : gör avvikelser till framgång
Inbunden bok. Part Media. 2009. 191 sidor.
Mycket gott skick. Oläst, men lite fläckig
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 9789163327964 -
Festglada Elfsbygourméers kokbok : med dofter...
Inbunden bok. Älvsbyn : Elfsbygourméerna. 1991.
Mycket gott skick. Elfsbygourméerna.. 1991. 36 s. Inbunden. 29,5x20,3cm. 251 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163005255
- Titel
- Festglada Elfsbygourméers kokbok : med dofter från Norrbotten
- Förlag
- Älvsbyn : Elfsbygourméerna
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Älvsbyn : Elfsbygourméerna 9163005255 -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Baka bröd. Enkla recept för stora och små
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2019. 108 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249620
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 300 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
Bonnier Fakta 1 9789174249620 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst mindre
Att baka surdeg.är hur enkelt som helst-och samtidigt världens mysterium.Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd.Den reder ut begreppet kring surdeg,tar upp olika sorters d läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Hör du mig, Gud? : [andaktsbok för ungdomar]
Inbunden bok. Uppsala : EFS-förl. 1988. 65 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170808228
- Titel
- Hör du mig, Gud? : [andaktsbok för ungdomar]
- Författare
- Lundquist, Lars-Martin - Johansson, Robert
- Förlag
- Uppsala : EFS-förl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Uppsala : EFS-förl 9170808228 -
Mänskligt och meningsfullt : kristen tro idag
Inbunden bok. Älvsjö : Verbum. 1985. 75 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9152612783
- Titel
- Mänskligt och meningsfullt : kristen tro idag
- Författare
- Lind, Hilda - Lind, Martin - Johansson, Inger
- Förlag
- Älvsjö : Verbum
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Älvsjö : Verbum 9152612783 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1 uppl. 1999.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186870106
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 1 9186870106 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 9789163327964 -
Vattenskidor
Häftad bok. 1960. 32 sidor.
Mycket gott skick. 10 utvikbara sidor i början.
Ovanlig och sällsynt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 254 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243802
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 231 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 1 9789174243802 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2010. 103 sidor.
ISBN 9789127148874
Nära nyskick. Svart förlagsband illustrerad med färgfotografier. Boken är praktisk bagarbok för dig som bakar ditt eget surdegsbröd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur och Kultur 9789127148874 -
Lean – Gör avvikelser till framgång! – 2:a up...
Inbunden bok. Part Media, Part Development AB. 2:5 uppl. 2012. 191 sidor.
Mycket gott skick. Andra uppl., femte tryckningen. Ägarsign. i bläck på försättsbladet (förnamn). I övrigt nästan som ny.
"Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media, Part Development AB 2:5 9789163327964 -
Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konku...
Inbunden bok. ABF Malmö. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332517
- Titel
- Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider
- Författare
- Lars Berggren - Rakel Chukri - Bo-Anders Dahlskog - Kajsa Ekis Ekman - Roger Johansson - Petter Larsson - Anne-Marie Lindgren - Olle Sahlström - Salka Sandén - Martin Viredius
- Förlag
- ABF Malmö
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i Amaltheadådet ger ABF i Malmö nu precis 100 år senare ut antologin "Ekot från Amalthea - en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider."
Tanken med boken är att mot bakgrund av Amaltheadådet diskutera läget i dagens Sverige och Europa. Tonvikten ligger därför på tidsaktuella frågeställningar om facklig organisering, synen på våld, EU-medlemskapet och dagens demokratiska underskott.
De som medverkar är:
Petter Larsson (redaktör) frilansjournalist för bland annat Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens kultursidor och författare till reportageboken Proteststormen Seattle, Prag och revolten mot en orättvis världsordning.
Roger Johansson, docent i historia vid Malmö högskola, bla inriktad på hur vi använder och brukar historia, och Lars Berggren, docent i historia med inriktning på bland annat arbetarhistoria. Tillsammans skriver de om sprängningen av Amalthea, bakgrunden i strejker, strejkbryteri och ideologiska konflikter inom vänstern. Man tecknar också pressreaktionerna, kampanjerna för amnesti för de dömda och diskuterar hur historieskrivningen kring händelsen förändrats över tiden.
Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, tidigare redaktör på P1 och lärare på Malmö högskola. Hon diskuterar Malmös dubbla ansikte; den framgångsrika omvandlingen från storindustri till postindustriell lekstuga för den kreativa klassen ställs mot de alarmistiska misärskildringarna.
Anne-Marie Lindgren, utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och tidigare bland annat redaktör för socialdemokratins debattidskrift Tiden. Hon skriver om hur det finns likheter mellan Amaltheatiden och dagens situation, bland det så kallade kriget mot terrorismen, om hur hur maktens vägran att att förhandla kan driva fram en våldsam reaktion bland de undertryckta och hon påminner om hur dagens hets mot muslimer har likheter med den gamla tidens brännmärkning av arbetarrörelsen.
Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transportarbetareförbundet och chefredaktör för tidningen Transportarbetaren mellan 1984 och 2002. Han skriver om hur det moderna strejbryteriet ser ut idag och om hur det gjorts lagligt med hjälp av EG-domstolens utslag i bland annat Laval- och Rüffertdomarna.
Salka Sandén, författare till Deltagänget, en skönlitterär skildring av den autonoma vänstermiljöns framväxt och utveckling under 90-talet. Hon skriver om hur den den långa klasskompromissen nu är till ända och hur nyliberalismen indirekt återskapat en militant utomparlamentarisk vänster.
Kajsa Ekis Ekman, aktivist och skribent ibland annat i Ordfront och Dagens Nyheter och en av grundarna till Klimax. Hon diskuterar, framförallt mot bakgrund av Göteborgshändelserna 2001, hur anklagelserna om våld kastats mot den globala rättviserörelsen från medier och politiska motståndare och hur denna typ av anklagelser riskerar att lamslå en samhällsförändrande rörelse.
Olle Sahlström, författare med en bakgrund som ombudsman på LO, aktuell med en bok om Europas fackföreningar, I skuggan av en storhetstid. Han skriver om hur fackföreningsrörelsen i globaliseringens tid står inför uppgiften att återuppfinna sig själv och om de möjligheter till förnyelse av den fackliga kampen som kan spåras i olika initiativ runt om i Europa.
ABF Malmö 1 9789163332517 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178875818
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
9789178875818 -
Jag bombade – Scener ur ett ståuppliv
Häftad bok. Ekerlids Förlag. 2012. 276 sidor.
Mycket gott skick. Lättare ytliga hanteringsspår. Inlagan är närmast som ny. Slutsåld överallt.
Baksidestext: "Sveriges främsta komiker berättar i 'Jag bombade' helt ocensurerat om livet bakom scrnen; om ångesten när skratt byts mot tystnad, om deogerna och spriten, om e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170922060
- Titel
- Jag bombade : scener ur ett ståuppliv
- Författare
- Flam, Aron
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 276 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 131 x 201 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av: Jonas Gardell, Johan Glans, Magnus Betnér, Petra Mede, Adde Malmberg, David Batra, Özz Nüjen, Babben Larsson, Måns Möller, Robin Paulson m fl Red. Aron Flam
Sveriges främsta komiker berättar i Jag bombade helt ocensurerat om livet bakom scenen; om ångesten när skratt byts mot tystnad, om drogerna och spriten, om efterhängsna fans och alla de osannolika, förnedrande och hysteriska händelser som kantar turnélivet. Det är när skratten tystnat på krogshower, företagsevents, stand up klubbar och tv-inspelningar runt om i landet som de verkligt roliga historierna tar sin början
I Jag bombade berättar bland annat Babben Larsson om hur det känns att uppträda med material om kvinnomisshandel inför en publik med feminister, David Batra återger ett minst sagt bisarrt företagsgig med en döende företagsledare på scen och Adde Malmberg skriver om hur han hotas till livet av upprörda Sandvikarbetare under en föreställning.
Ingenting är tabu när Sveriges mest kända komiker berättar om hur det verkligen går till.
Ekerlids Förlag 9789170922060
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn