-
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rent fräscht exemplar, inget kladd/skrivet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356139
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9789127356139 -
Måndag-torsdag : riktig mat för familjen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 112 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. utrangerad fd biblioteksbok. I gott använt skick förutom att den upptill och nedtill på ryggen är lite fransig.
Samfraktar - kolla övriga annonser … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120037
- Titel
- Måndag-torsdag : riktig mat för familjen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta upplever att de inte hinner laga bra mat i vardagen. Här låter Markus Aujalay oss ta del av ett 60-tal av sina enkla favoritrecept som passar hela familjen. Recepten är både nyttiga och goda och utgår från fräscha råvaror och mycket grönsaker. Både nya och klassiska maträtter finns representerade, alla med Markus speciella känsla för smaksättning. Exempel på rätter: köttfärslimpa med sidfläsk och kål, rostad kyckling med citron, plättar med lime och socker samt fiskgratäng med dragon och curry.
Natur & Kultur 1 9789127120037 -
Mina favoriter från Barcelona
Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Nyskick. Spiralbunden i hård kartong. Kan vikas upp till stående.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033068
- Titel
- Mina favoriter från Barcelona
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matmetropolen vid Medelhavet inspirerar Markus Aujalay på många sätt. I Mina favoriter från Barcelona bjuder han på enkla recept med smak av den vackra gamla staden. Mat han själv lagar hemma och som har en speciell plats i hans hjärta. Följ Markus uppför paradgatan las Ramblas, in i den världsberömda saluhallen la Boqueria och till rader av läckra tapas.
Boken är paketerad på ett nytt och praktsikt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av Ingvar Eriksson.
I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Melker Anderssons Mina frestelser från grekiska övärlden, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.
Norstedts 1 9789113033068 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage.
Mindre hanterings spår omslag.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gåvohälsning på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Mina favoriter från Barcelona
Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Nyskick. Spiralblock i en fin hård kartong - boken går att vika upp ståendes!
Presentskick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033068
- Titel
- Mina favoriter från Barcelona
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matmetropolen vid Medelhavet inspirerar Markus Aujalay på många sätt. I Mina favoriter från Barcelona bjuder han på enkla recept med smak av den vackra gamla staden. Mat han själv lagar hemma och som har en speciell plats i hans hjärta. Följ Markus uppför paradgatan las Ramblas, in i den världsberömda saluhallen la Boqueria och till rader av läckra tapas.
Boken är paketerad på ett nytt och praktsikt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av Ingvar Eriksson.
I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Melker Anderssons Mina frestelser från grekiska övärlden, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.
Norstedts 1 9789113033068 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 158 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band med invikta flikar.
Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aub läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118195
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på:
Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill.
Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab.
Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel.
Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås.
En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter.
Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt.
Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127118195 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623180
- Titel
- Markus pasta
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett paket pasta i skafferiet och middagen är räddad!
Med Markus Aujalays lättlagade pastarecept blir det garanterat också en god middag.
Markus pasta har lösningar för dig som snabbt vill svänga ihop något mättande av det som finns hemma. Här finns också recept för de dagar då du njuter av att känna doften från en god gryta som puttrar i godan ro på spisen. Vill du briljera med hemgjord fylld pasta, lagad från grunden, finns recept med förklarande bilder som underlättar.
Markus Aujalay bjuder såväl på klassiker som lasagne, som på en modern asiatisk spaghettisallad med räkor. Barnen gillar pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti, en pasta med blåmusslor i grädde förgyller lördagskvällen och till picknick packar vi korgen med en pastasallad med pesto, tomater och rucola. En god pasta är huvudsaken i fettucine Alfredo och mer av tillbehör i oxragun med rött vin, rökt fläsk och en doft av rosmarin.
Bläddra i boken och res i drömmen till Italiens hjärta med hjälp av Ingvar Erikssons läckra miljöbilder och låt matbilderna inspirera till italiensk matglädje kring grytorna. Markus Aujalay är välkänd kock med Winterviken i Stockholm som hemmaarena och han driver även Fjällpuben i Åre. Till hans meriter hör titeln Årets kock och han har synts i tv både som matlagare i Middagstipset och som domare i Sveriges mästerkock.
Nygren & Nygren 1 9789186623180 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623371
- Titel
- Markus pasta
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
Nygren & Nygren 9789186623371 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113033068
- Titel
- Mina favoriter från Barcelona
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matmetropolen vid Medelhavet inspirerar Markus Aujalay på många sätt. I Mina favoriter från Barcelona bjuder han på enkla recept med smak av den vackra gamla staden. Mat han själv lagar hemma och som har en speciell plats i hans hjärta. Följ Markus uppför paradgatan las Ramblas, in i den världsberömda saluhallen la Boqueria och till rader av läckra tapas.
Boken är paketerad på ett nytt och praktsikt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av Ingvar Eriksson.
I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Melker Anderssons Mina frestelser från grekiska övärlden, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.
Norstedts 1 9789113033068 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 2009. 158 sidor.
Nära nyskick. Grönt omslag 16 x 22 centimeter.. Illustrerad med färgfotografier. Det är både gott och nyttigt med grönsaker är
boken glada budskap.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118195
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på:
Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill.
Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab.
Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel.
Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås.
En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter.
Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt.
Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 9789127118195 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Lite hanteringsspår på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 9789127357273 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009.
Nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nära nyskick. Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 158 sidor.
Nyskick. Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118195
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på:
Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill.
Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab.
Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel.
Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås.
En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter.
Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt.
Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127118195 -
Mina favoriter från Barcelona
Inbunden bok. Norstedts. 2011.
Mycket gott skick. Spiralbunden. Kartong runt. Lite hanteringsspår kartong.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033068
- Titel
- Mina favoriter från Barcelona
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matmetropolen vid Medelhavet inspirerar Markus Aujalay på många sätt. I Mina favoriter från Barcelona bjuder han på enkla recept med smak av den vackra gamla staden. Mat han själv lagar hemma och som har en speciell plats i hans hjärta. Följ Markus uppför paradgatan las Ramblas, in i den världsberömda saluhallen la Boqueria och till rader av läckra tapas.
Boken är paketerad på ett nytt och praktsikt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av Ingvar Eriksson.
I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Melker Anderssons Mina frestelser från grekiska övärlden, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.
Norstedts 9789113033068 -
O liv! : Ät gott och lev väl! Fernando Di Luc...
Inbunden bok. Fernando Di Luca, Stockholm. 2009. 288 sidor.
Nyskick. Rena hälsokosten och ändå så gott! Faktum är att den funnits i tusen år och kommer att så göra i tusen år till. Den kallas medelhavskost och är en livsstil. Stor receptsamling.
Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg..Svenska. Absolut nyskick. (23031 läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Fernando Di Luca, Stockholm 9789163348082 -
Markus pasta
Häftad bok.
Gott skick. Bearded Lady. uppl.1. 2013. 182 s. mindre bruksslitage, lättare veck i pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623371
- Titel
- Markus pasta
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
9789186623371 -
Markus höst- och vintermat
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623487
- Titel
- Markus höst- och vintermat
- Författare
- Aujalay, Markus
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 269 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1090 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Markus kök!
Hösten och vintern har många goda och intressanta råvaror att erbjuda. Och de traditionella mathelgerna lyser upp i vintermörkret. Här har Markus Aujalay samlat närmare 100 av sina årstidsfavoriter. Enkla, lättfattliga recept som förklaras steg för steg du kommer garanterat lyckas i köket. Här finns den perfekta utflyktsmaten, den fiffigaste plommonsylten och den geniala sillinläggningen som imponerar på alla. Och här finns recepten på den riktigt goda maten till den roliga nyårsfesten.
Markus höst- och vintermat kommer att följas upp av Markus vår- och sommarmat, där han bjuder på sina bästa recept och tips för den överdådiga varma delen av året.
Nygren & Nygren 1 9789186623487 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009.
Nyskick. Presentskick.
Fin dialog med experterna, var och en p sitt område.
Vackra tilltalande recept.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick. Bara lite använd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Med mycket grönt
Häftad bok.
Mycket gott skick. Natur och Lultur, 2007. Hft. Mycket gott skick, men försättsbladets några millimeter breda limning mot främre omslaget har släppt, dock ingen överhängande fara för hållfastheten. 30,5x23 cm. 158, [2] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad) läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
9789127357273 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Nära nyskick. Mkt fint ex. Inskription av författaren i försätts.
Markus A. Tidiga recept i en lång mission.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn