Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vietnam var nära : en berättelse om FNL-rörelsen och solidaritetsarbetet i Sverige 1965-1975

Vietnam var nära : en berättelse om FNL-rörelsen och solidaritetsarbetet i Sverige 1965-1975

Inbunden bok. Leopard Förlag. 1 uppl. 2007. 445 sidor.

Mycket gott skick. MED FNL FÖR VIETNAMS FOLK! Den 14 juni 1965. Sköld Peter Matthis blir brutalt nedslagen av polisen under en laglig demonstration mot USA:s krig i Vietnam på Hötorget i Stockholm. Det är upptakten till solidaritetsarbetet för Vietnams folk som kom att prägla en hel generation under 1960- och 70-talen. På några få år förvandlades det politiska klimatet i Sverige. FNL-rörelsen gick i spetsen för att förändra det kalla krigets världsbild och hela den svenska utrikespolitiken. Vietnam var nära handlar om hur några få ungdomar skapade en folk- rörelse som förnyade de politiska arbetsformerna. Demonstrationer blev inte längre förbehållet första maj. FNL-aren som sålde Vietnambulletinen och skramlade med insamlingsbössan utanför Systembolaget blev ett vardagligt inslag i gatulivet, appellmöten med fanor och musik på gator och torg likaså. Det är en berättelse om hängivenhet, uppfinningsrikedom och mål- medvetenhet men också om politiska diskussioner och splittringar. Vietnam var nära skildrar FNL-rörelsen från början till slut. Vi får träffa dem som var med i solidaritetsarbetet och ta del av deras berättelser om hur det började och hur solidaritetsarbetet med Vietnam blev en angelägenhet för stora delar av det svenska folket. Åke Kilander (f. 1944) har i 30 år arbetat på Ericsson med marknadsföring av telekommunikationssystem i Amerika, Asien och Europa och bland annat varit stationerad i Argentina. Han var medlem av FNL-rörelsen från och med 1967 till dess att solidaritetsarbetet avslutades. Rikt illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173430845
Titel
Vietnam var nära : en berättelse om FNL-rörelsen och solidaritetsarbetet i Sverige 1965-1975
Författare
Åke Kilander
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
445 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
173 x 214 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
940 g
Språk
Svenska
Baksidestext
MED FNL FÖR VIETNAMS FOLK!

Den 14 juni 1965. Sköld Peter Matthis blir brutalt nedslagen av polisen under en laglig demonstration mot USA:s krig i Vietnam på Hötorget i Stockholm.

Det är upptakten till solidaritetsarbetet för Vietnams folk som kom att prägla en hel generation under 1960- och 70-talen. På några få år förvandlades det politiska klimatet i Sverige. FNL-rörelsen gick i spetsen för att förändra det kalla krigets världsbild och hela den svenska utrikespolitiken.

Vietnam var nära handlar om hur några få ungdomar skapade en folk- rörelse som förnyade de politiska arbetsformerna. Demonstrationer blev inte längre förbehållet första maj. FNL-aren som sålde Vietnambulletinen och skramlade med insamlingsbössan utanför Systembolaget blev ett vardagligt inslag i gatulivet, appellmöten med fanor och musik på gator och torg likaså. Det är en berättelse om hängivenhet, uppfinningsrikedom och mål- medvetenhet men också om politiska diskussioner och splittringar.
Vietnam var nära skildrar FNL-rörelsen från början till slut.

Vi får träffa dem som var med i solidaritetsarbetet och ta del av deras berättelser om hur det började och hur solidaritetsarbetet med Vietnam blev en angelägenhet för stora delar av det svenska folket.

Åke Kilander (f. 1944) har i 30 år arbetat på Ericsson med marknadsföring av telekommunikationssystem i Amerika, Asien och Europa och bland annat varit stationerad i Argentina. Han var medlem av FNL-rörelsen från och med 1967 till dess att solidaritetsarbetet avslutades.