Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Försvinnanden

Försvinnanden

Inbunden bok Bonniers förlag. 2003. 248 s. Inbunden. 22x14cm. 470 gram.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100574716
Titel
Försvinnanden
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 220 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
464 g
Språk
Svenska
Baksidestext


"När han trängde sig genom buskskogen och steg upp på vägen var han helt oförberedd. Hann egentligen aldrig reagera innan han kände det förlamande greppet över bröstkorgen och armar, hörde rösten bakom sig. Jaså det är nån som har varit ute och försett sig? För ett ögonblick blev han helt tom, kraftlös, förmådde inte göra minsta rörelse, inte ens vrida på huvudet. Stod med blicken låst vid den blå jeep som backats ner framför Mazdan han själv kommit i. Det hela var helt obegripligt, overkligt. Ingen kunde ha vetat att han skulle komma, att någon skulle komma. En omöjlighet! Ändå hade man stått där, väntat på honom. /…/ Han kände genast igen honom, trots den nästan kala hjässan, behövde inte ens anstränga sig för att hitta namnet. När deras ögon för ett kort ögonblick möttes kunde han också i den andres blick spåra glimten av ett igenkännande. Men liksom grumlat, tvekande, som om han var osäker, inte riktigt kunde tro vad han såg. Han vände snabbt bort blicken. De hade alltså väntat på honom. Han kunde fortfarande inte fatta det. Han försökte tänka, gå tillbaks, hitta något han förbisett, något han borde ha förstått."Efter de stora framgångarna med Hässja ger nu Åke Smedberg ut sin första kriminalroman, Försvinnanden.
 En journalist skriver en artikelserie om försvinnanden och speciellt intresserad blir han av en händelse som inträffade trettio år tidigare då en flicka i tjugoårsåldern försvann i trakten av Bräcke, Jämtland. Misstankarna om att ett brott begåtts bekräftades aldrig och fallet har förblivit ouppklarat. Strax efter att artikelserien publicerats dyker så en okänd man upp i de trakter där flickan en gång försvann. Efter att ha blivit bryskt ertappad i området avlägsnar sig den okände snabbt därifrån, men den plastsäck han bar på blir kvar och i den kvarlevorna av den försvunna flickan. Med detta rullas de trettio år gamla händelserna på nytt upp och en vindlande jakt efter den undflyende mannen tar sin början.
 I Försvinnanden avtäcks historien lager för lager i långsamma cirkelrörelser och efterhand framträder händelser som kastar långa skuggor.