Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Linnés levande blomster

Linnés levande blomster

Inbunden bok. Uppsala Publishing House. 1 uppl. 2009. 302 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9170053030
Titel
Linnés levande blomster
Författare
Nilsson, Örjan
Förlag
Uppsala Publishing House
Utgivningsår
2009
Omfång
302 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1741 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Linnés landskap uppvisade en mångfald av arter. Somliga har blivit sällsynta, andra mer vanliga genom att landskapet utnyttjas på nya sätt. Örjan Nilsson, docent i botanik och tidigare chef för Linnéträdgården och Linnés Hammarby, har valt ut drygt hundra av de vildväxande växter som Carl von Linné inventerade, examinerade, systematiserade och beskrev.

Läs mer
Linnés levande blomster är en lärd botanikers natur- och kulturhistoriska reflektioner kring det levande arvet efter Linné. Boken är utsmyckad med John Chang McCurdys vackra fotografier i fyrfärg.
Denna vackra bok i storformat kommer lagom till Linnéjubileet – en blivande presentsuccé!

Om författarna
Örjan Nilsson, född 1933, docent i botanik, tidigare chef för Botaniska trädgården och Linnéminnena i Uppsala, det vill säga Linnéträdgården och Linnés Hammarby. Av ett femtontal utgivna böcker är Nordisk fjällflora och Kustflora två av de mest kända, tillsammans med andra författare även verket Kulturväxtlexikon. Örjan Nilsson är Fellow of Linnean Society of London, styrelseledamot i Svenska Linnésällskapet, tidigare vice ordförande i Naturhistoriska riksmuseets styrelse och ledamot av Naturvårdsverkets styrelse.
John Chang McCurdy, född 1940, Bachelor of Arts vid California State University, bosatt i Uppsala med världen som arbetsfält. Hans bilder har publicerats i tidskrifter som Life, Vogue och Fortune och visats på gallerier och museer i flera länder. John Chang McCurdy har producerat och medverkat till 14 fotografiska böcker och fotoportföljer; i Sverige bland andra Sätra Brunn, I love Stockholm, Uppsala Impressions och Medelpadsbilder.