-
En bok sprit : om Sveriges brännerier och spr...
Inbunden bok. Stevali. 2005. 126 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 25*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329096
- Titel
- En bok sprit : om Sveriges brännerier och spritkultur
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok sprit svenska brännerier
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är
också framgångsrika både avseende olagrad vodka och
lagrade godsaker som Grönstedts konjak och Black
Ribbon whisky. Dessa kommer från Vin & Sprit.
Något som inte avhandlats tidigare i en bok är de
mindre tillverkarnas entreprenörsanda. Ute i landet
finns en rad mindre företag som framställer svensk
kvalitetssprit. Det görs sockerbetsrom på Gotland,
maltvodka i Nyköping, det bränns i Roslagen och det
glöder under whiskypannorna hos Mackmyra i Gävle.
Denna bok knyter samman dessa tillverkare och beskriver
dem och deras visioner, var för sig. Till deras
produkter knyter författarna en mängd grundläggande
fakta om sprittillverkning och historia, liksom en god
laddning roliga detaljer om hembränning, ekfat,
råvaror och så några myter.
Kulinarisk historia och spritkunskap i en bok
En bok sprit svenska brännerier berättar om den
unika kultur som svensk snaps bär med sig, inklusive
visor och allt. Boken får läsaren att höja på ögonbrynen,
tack vare detaljer som här samlats på ett ställe.
Till detta kommer en rad recept av Marie Törnblom. I
samarbete med författarna har hon komponerat några
rätter med anknytning till de olika tillverkarna.
Boken är ovanligt nog upplagd i mindre portioner,
utan långa utläggningar om tillverkningsdetaljer etc.
Detta är en modernt designad genomgång av vårt
kulturarv och spirande företagaranda i den kulinariska
spritindustrin!
Rubrikerna på kapitel eller faktarutor:
Träkumla bränneri på Gotland
Roslagens bränneri i Norrtälje
Nils Oscar maltvodka
Mackmyra Whisky, en otrolig historia om en
blivande kioskvältare.
Whiskypannorna i Nöbbelöv, historien om hur
Skåne fick en vänort i Skottland
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Hembränning puttrande stugor, farliga brygder
och FOA-brännare
Krydda snaps ; inte svårare än matlagning
Spritens råvaror ; vete, potatis, sparris och äpplen.
Om författarna
Författarna är Jerry Lindahl och Örjan Westerlund.
Båda är väl bevandrade i konnässörskunnande kring
destillat, mat och andra lagliga njutningsmedel. De
skrev och fotograferade senast den storsäljande En
handbok choklad som genom sitt lättsamt faktamättade
upplägg har rönt stor uppskattning. Örjan
Westerlund har även skrivit En bok whisky, debutboken
från 2004 som hittills sålt i över 15.000 exemplar,
även den med foton av Lindahl.
Stevali 9185329096 -
101 öl du måste dricka innan du dör 2010/2011
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 221 sidor.
Nyskick. laminatband, 23*15 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287030
- Titel
- 101 öl du måste dricka innan du dör 2010/2011
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 221 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomt i ölbacken? För nybörjaren som älskar öl men söker variation och inspiration eller för den redan invigde kommer här äntligen Örjan Westerlunds 101 ölfavoriter i bokform! Föregångaren på whiskytema blev en omedelbar succé. Denna gång är det dags för en fantastisk samling ölsorter som alla ölälskare kan avnjuta i sällskap med en av Sveriges mest sålda öl- och whiskyförfattare.
Liksom i föregångaren 101 Whisky du måste dricka innan du dör får läsaren omdömen och associationer med både relevans och underfundiga dråpligheter. I boken ges tips och betyg på 101 ölsorter som alla är tillgängliga via Systembolaget, för att hjälpa öldrickaren att vidga sina vyer. Här finns öl av alla typer: alltifrån pilsner, ale och veteöl till whiskyfatlagrade specialiteter.
Varje öl presenteras med tips om lämplig serveringstemperatur och de flesta har också någon kommentar om tillverkning, ingredienser eller liknande. I boken finns även ett ABC med grundläggande ölkunskaper. Betyg ges såklart och precis som i föregångaren 101 Whisky får läsaren ett par raders utrymme per ölsort för egna reflektioner.
OM FÖRFATTAREN
Med dussinet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med öl och whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Värt att nämna är att hans Svensk spritbok och Svensk whiskybok av Måltidsakademien i Grythyttan utsågs till 200607 års bästa dryckesböcker. Vidare har 101 whisky du måste dricka innan du dör nominerats som ett av de svenska bidragen i Gourmand World Cookbook Awards.
Grenadine 9789186287030 -
Whisky
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2010. 158 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 23*21 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329991
- Titel
- Whisky
- Författare
- Westerlund, Örjan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 232 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Whiskyintresset är fortsatt högt. Det märks inte minst på alla provningar, speciallanseringar och celebra besök vi får i Sverige från destillerichefer och marknadsförare från Skottland. Det märks även på det ökande antalet destillerier som startar eller planeras landet runt. Whisky tar fasta på detta. Boken är ägnad just det svenska whiskyintresset, de svenska tillverkarna och även det faktum att vi svenskar är världsmästare på att dricka maltwhisky. Boken bjuder på vindlande reseberättelser mellan kända och udda destillerier i Skottland, analyser om svenskens vurm för whisky och så klart massor av roliga, breda och udda fakta. Allt i den anda som kännetecknar författaren Örjan Westerlund, som med över 100 000 sålda böcker om whisky är en av Sveriges absolut mest lästa på ämnet! OM FÖRFATTAREN Med femtontalet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Värt att nämna är att hans Sprit och Whisky av Måltidsakademien i Grythyttan utsågs till 2006 2007 års bästa dryckesböcker. Med en bakgrund som domare i whiskypanelen för Whisky- och ölmässan i Nacka och efter att ha hållit i hundratals provningar om whisky, snaps, choklad och öl är Örjan Westerlunds kännedom om våra preferenser mycket god, och hans berättarlusta på ämnena om möjligt ännu större.
Grenadine Bokförlag 1 9789185329991 -
En bok sprit : om Sveriges brännerier och spr...
Inbunden bok. Stevali. 2005. 126 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 25*18 cm, illustrerad, författarhälsning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329096
- Titel
- En bok sprit : om Sveriges brännerier och spritkultur
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok sprit svenska brännerier
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är
också framgångsrika både avseende olagrad vodka och
lagrade godsaker som Grönstedts konjak och Black
Ribbon whisky. Dessa kommer från Vin & Sprit.
Något som inte avhandlats tidigare i en bok är de
mindre tillverkarnas entreprenörsanda. Ute i landet
finns en rad mindre företag som framställer svensk
kvalitetssprit. Det görs sockerbetsrom på Gotland,
maltvodka i Nyköping, det bränns i Roslagen och det
glöder under whiskypannorna hos Mackmyra i Gävle.
Denna bok knyter samman dessa tillverkare och beskriver
dem och deras visioner, var för sig. Till deras
produkter knyter författarna en mängd grundläggande
fakta om sprittillverkning och historia, liksom en god
laddning roliga detaljer om hembränning, ekfat,
råvaror och så några myter.
Kulinarisk historia och spritkunskap i en bok
En bok sprit svenska brännerier berättar om den
unika kultur som svensk snaps bär med sig, inklusive
visor och allt. Boken får läsaren att höja på ögonbrynen,
tack vare detaljer som här samlats på ett ställe.
Till detta kommer en rad recept av Marie Törnblom. I
samarbete med författarna har hon komponerat några
rätter med anknytning till de olika tillverkarna.
Boken är ovanligt nog upplagd i mindre portioner,
utan långa utläggningar om tillverkningsdetaljer etc.
Detta är en modernt designad genomgång av vårt
kulturarv och spirande företagaranda i den kulinariska
spritindustrin!
Rubrikerna på kapitel eller faktarutor:
Träkumla bränneri på Gotland
Roslagens bränneri i Norrtälje
Nils Oscar maltvodka
Mackmyra Whisky, en otrolig historia om en
blivande kioskvältare.
Whiskypannorna i Nöbbelöv, historien om hur
Skåne fick en vänort i Skottland
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Hembränning puttrande stugor, farliga brygder
och FOA-brännare
Krydda snaps ; inte svårare än matlagning
Spritens råvaror ; vete, potatis, sparris och äpplen.
Om författarna
Författarna är Jerry Lindahl och Örjan Westerlund.
Båda är väl bevandrade i konnässörskunnande kring
destillat, mat och andra lagliga njutningsmedel. De
skrev och fotograferade senast den storsäljande En
handbok choklad som genom sitt lättsamt faktamättade
upplägg har rönt stor uppskattning. Örjan
Westerlund har även skrivit En bok whisky, debutboken
från 2004 som hittills sålt i över 15.000 exemplar,
även den med foton av Lindahl.
Stevali 9185329096
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn