Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HI-gruppen och hantverkets återkomst : svenska möbler och inredningar 1960-1966

HI-gruppen och hantverkets återkomst : svenska möbler och inredningar 1960-1966

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2017. 231 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagets pappband, 4o, med helt och fräscht skyddsomslag. Boken troligen oläst. Svensk och engelsk text. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173318365
Titel
HI-gruppen och hantverkets återkomst : svenska möbler och inredningar 1960-1966
Författare
Örn, Johan
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2017
Omfång
231 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 287 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
HI-gruppen var en sammanslutning av sexton hantverksmästare och inredningsarkitekter som strävade edter att förnya den svenska möbelkonsten under 1960-talets första hälft. Johan Örns insiktsfulla bok är den första utförliga studien av HI-gruppen. Den lyfter fram gruppens betydelse och hur den hör hemma i ett inredningssammanhang, inte bara i ett hantverkssammanhang.

Provokationer och slagord låg knappast för HI-gruppens medlemmar. Snarare kännetecknades de av en viss lågmäldhet och en nästan naiv tro på att kvalitet talar för sig själv. Någon revolt mot det rådande formspråket handlade det inte om. Medlemmarna företrädde överhuvudtaget ingen gemensam linje i formmässigt hänseende. Det gruppen ville slå ett slag för var samarbetet mellan hantverkare och inredningsarkitekter därav namnet HI-gruppen.

HI-gruppen och hantverkets återkomst berättar om en unik satsning i svensk möbelhistoria, med ett rikt och viktigt bildmaterial, en fullständig katalogdel och den designhistoria som samtidigt är en kulturhistoria.

Johan Örn är arkitekturhistoriker och verksam som intendent vid Arkitektur- och designcentrum, ArkDes. Han disputerade med avhandlingen I rummets kraftfält, om arkitektur och offentlig inredning i Sverige 19351975 (2007) och är också författare till boken Åke Axelsson, inredningsarkitekt (2010).