Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Änglarna i kyrkans tradition. Från Augustinus till Thomas Gallus. [Texter av bl.a. Hugo Sankt Viktor, Gregorius den Store, Bernhard av Clairvaux]

Änglarna i kyrkans tradition. Från Augustinus till Thomas Gallus. [Texter av bl.a. Hugo Sankt Viktor, Gregorius den Store, Bernhard av Clairvaux]

Häftad bok Veritas. 2016. 209 sidor.

Nyskick. Översättning: Göran Fäldt. Förlagets information: I föreliggande antologi får vi följa hur de medeltida kyrkofäderna som Augustinus, Gregorius den Store, Bernhard av Clairvaux m.fl. föreställde sig änglarna. Detta genom urkundstexter som predikningar, kommentarer och teologiska utläggningar.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187389269
Titel
Änglarna i kyrkans tradition: Från Augustinus till Thomas Gallus
Förlag
Veritas Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
209 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
"Då fick jag se en man som var klädd i linnekläder och som bar ett bälte av guld från Ufas. Hans kropp var som krysolit, hans ansikte som skenet av en blixt, hans ögon som eldslågor, hans armar och ben som blänkande koppar. Hans röst ljöd som larmet av en folkmassa", så skriver Daniel om mötet med en ängel (Dan 10:5-6). I Nya testamentet läser vi: "I den sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd från Gud till en ung flicka i staden Nasaret i Galileen ... Då sade ängeln till henne ... Du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus" (Luk 2:6-31). Ordet ängel (på grekiska, angelos, på hebreiska mal´ak) betyder budbärare. I Bibeln finns ett stort antal skildringar av möten med änglar, framförallt agerar de som sändebud från Gud till människorna. Men de ger även hjälp och skydd, jämför exempelvis: "Ty han skall ge sina änglar befallning om dig, att de skall bevara dig på alla dina vägar" (Ps 37:27). Vi känner till namnen på flera av änglarna: ärkeängeln Gabriel, Rafael, Serafim, Sapiel, Kerubim och änglafursten Mikael. Vilka är dessa "gudaväsen", gudasöner", "himmelska väsen" ... I föreliggande antologi får vi följa hur de medeltida kyrkofäderna som Augustinus, Gregorius den store, Bernhard av Clairvaux m.fl. föreställde sig änglarna. Detta genom urkundstexter som predikningar, kommentarer och teologiska utläggningar.