Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ALCES ALCES – Älskade älg
ALCES ALCES – Älskade älg ALCES ALCES – Älskade älg ALCES ALCES – Älskade älg ALCES ALCES – Älskade älg ALCES ALCES – Älskade älg ALCES ALCES – Älskade älg

ALCES ALCES – Älskade älg

Inbunden bok Jamtli Förlag. 2008. 182 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– Det finns många skäl att älska älgen – här kan du läsa om några. Samtliga artiklar handlar om älgen, men ur olika vinklar: Älgen har betytt mycket för människan i många tusen år. Den har givit mat och skinn. Den har jagats både på laglig väg och den har tjuvskjutits. Hornen har mätts och jämförts. • Vi har imponerats av vår långbente konung i skogen. • Älgar finns avbildade på hällmålningar, landskapsvapen, på konstnärers dukar osh som populär serie i dagstidningar. • För samerna har älgen sin givna plats såväl i ekonomin som i mytologin. • Tyskarna besöker gärna ett älghäng och får bekanta sig med vårt största klövvilt. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789179482213
Titel
Alces alces : älskade älg
Förlag
Jamtli Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
182 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
706 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jämten 2009
Alces alces – älskade älg
I år är det älgen som är temat i Jämten. Samtliga artiklar handlar om älgen, men ur olika vinklar: Älgen har betytt mycket för människan i många tusen år. Den har givit mat och skinn. Den har jagats både på laglig väg och den har tjuvskjutits. Hornen har mätts och jämförts. Vi har imponerats av vår långbente konung i skogen. Älgar finns avbildade på hällmålningar, landskapsvapen, på konstnärers dukar osh som populär serie i dagstidningar. För samerna har älgen sin givna plats såväl i ekonomin som i mytologin. Tyskarna besöker gärna ett älghäng och får bekanta sig med vårt största klövvilt.
Det finns många skäl att älska älgen – här kan du läsa om några.

Jämten är Jamtlis, Jämtlands läns Konstförening och Heimbygdas årsbok. Den är en av landets äldsta årsböcker – Jämten 2009 har årgång 102!
Ytterligare redaktörer: Zipsane, Henrik