Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Allt du behöver veta om världshistorien

Allt du behöver veta om världshistorien

Inbunden bok Norstedts. 2 uppl. 2011. 656 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113038445
Titel
Allt du behöver veta om världshistorien
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
656 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
201 x 245 mm Ryggbredd 41 mm
Vikt
1732 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Enorm och samtidigt överskådlig: denna rikt illustrerade världshistoria sveper, i breda penseldrag och med förbluffande mångsidighet, från historiens och kulturernas gryning fram till tjugohundratalets början. Här sammanfattas mänsklighetens sociala, kulturella och militära historia till en oupplöslig helhet; en lika oundgänglig bok för hela familjen som för den historieintresserade.

Nära fyratusen bilder illustrerar texten, som initierat och mångsidigt skildrar såväl de mäktigaste riken på jorden på höjden av sin triumf som länder plågade av fattigdom och krig. Möt de legendariska härskarna vars vilja format seklerna, religionsstiftarna vars påbud har influerat miljoner människors liv, de stora upptäckarna och uppfinnarna, konstens och filosofins snillen och nydanare. Se pyramiderna stiga mot höjden och talibanriket falla samman, vapnen utvecklas från spjut och pilbågar till jetplan och atombomber. Utforska de kulturella höjdpunkter som nåddes i antikens Aten och renässansens Italien, upplysningstidens Frankrike och det viktorianska England. Följ med vikingatidens sjöfarare och rymdålderns astronauter på deras resor mot det okända och vi lär känna både retorikens och bildkonstens mästare.

I fyra överskådliga specialdelar presenteras epokgörande historiska förlopp, som den franska revolutionen och det första världskriget, medan dussintals översikter åskådliggör religiösa och politiska rörelsers utveckling och inverkan. Framstående gestsalter från alla tider och alla världsdelar presenteras i korta biografier.
Allt du behöver veta om världshistorien är avsedd att väcka vår nyfikenhet. Om du läser den från pärm till pärm eller bara dyker ner i den här och där för skojs skull spelar ingen roll - den är alltid lika fängslande.