Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Förlagsfakta

ISBN
9789175808062
Titel
Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv
Författare
Fredrik Heiding - Magnus Nyman - Martin Berntson - Stina Fallberg Sundmark - Ingela Hedström - Ritwa Herjulfsdotter - John W O'Malley - Anders Piltz - Elisabet Regner - Syster M. Patricia - Per Åkerlund
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Utgivningsår
2016
Omfång
443 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
157 x 220 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
880 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Reformationen i Sverige var en kulturrevolution som genomfördes gradvis och mot folkflertalets önskan, en kulturrevolution i bemärkelsen att många centrala aspekter i tidigare generationers liv förändrades i grunden. Bokens titel Doften av rykande vekar antyder att det som tilldrog sig fick vittgående konsekvenser: gillenas, klostrens och den äldre vardagsfromhetens lågor släcktes. Det sinnliga och kroppsliga trängdes undan till förmån för en mer abstrakt religiös tro. Pilgrimsvandringar blev olagliga och utbildningsväsendet nedprioriterades. Hur upplevde folket i socknar och städer allt det nya? Men lågan slocknade inte för alltid. Mycket av det som då förbjöds ses i dag som något självklart över hela kristenheten, varför det är motiverat att tala om en »katolsk återkomst« i vår tid.