Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fåglarna i Sverige - antal och förekomst

Fåglarna i Sverige - antal och förekomst

Inbunden bok. SOF Förlag. 2012. 592 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789188124005
Titel
Fåglarna i Sverige - antal och förekomst
Författare
Ottosson, Ulf - Sveriges ornitologiska förening
Förlag
Avium förlag AB
Utgivningsår
2012
Omfång
592 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 291 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
2462 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vilken är Sveriges vanligaste häckfågel? Vilken är Dalarnas vanligaste fågel? Hur många nötväckor finns det per km2 lövskog i Sverige? Är den vanligaste arten densamma i olika landskap? Hur många havsörnar häckar i just mitt län? Hur stor del av det svenska beståndet utgör de? Svaren på dessa och många andra frågor får du i denna bok.

I Sverige häckar drygt 250 fågelarter. Några är mycket talrika och spridda över hela landet, andra är ytterst fåtaliga och lokala. Sammanlagt har vi omkring 70 miljoner par häckande fåglar i landet. Fåglarnas talrikhet och anpassning till i princip alla i landet förekommande biotoper innebär också att de är bra som indikatorer på förändringar. Därför finns det också skäl att försöka beräkna bestånden av de olika arterna.

I denna bok skattar vi antalet par av alla fågelarter som häckar i Sverige – både på nationell och regional nivå. På regional nivå presenteras uppgifter för både län och landskap. Mycket av naturvården i Sverige administreras på länsnivå och därför är uppgifterna av stor vikt för förvaltning och beslutsfattande. Hela det svenska dokumentationssystemet för fauna och flora bygger däremot sedan länge på en geografisk indelning efter landskap. Arbetet med boken har pågått i många år och involverat fågelforskare från flera olika institutioner. Resultatet är unikt – knappast något annat land kan presentera en motsvarande detaljerad översikt över fågelfaunan.

Boken är rikligt illustrerad med många vackra fotografier. Varje art presenteras på ett uppslag, samtliga med minst ett foto. Eftersom textmängderna varierar i längd, varierar även antalet bilder per art. Många av Sveriges mest framstående fågelfotografer medverkar i boken.