-
Cranks bästa recept. Vegetarisk mat från den...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. BonnierFakta 1987. 199 sidor. Illustrerad med teckningar. Förlagets pappband. Ett fint välvårdat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134503749
- Titel
- Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen
- Författare
- Canter, David - Canter, Kay - Swann, Daphne - Lawrence, John - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
9134503749 -
Från naturens eget kök
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Skandinaviska bokförlaget 1984. Andra upplagan, 8-17 tusendet. 162 sidor. Illusutrerad delvis i färg. Klotband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172561122
- Titel
- Från naturens eget kök
- Författare
- Weber, Marlis - Söderberg, Eric
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Språk
- Svenska
9172561122 -
Världens bästa mat. Typiska rätter från alla...
Inbunden bok.
Gott skick. Bonniers 1934. 235 sidor. Förlagets klotband. Gott skick med bruksspår, ett något slitet exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Från Amerikastek till Grand dessert. 40 år me...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Rabén & Sjögren 1991. 179 sidor. Illustrerad i svartvitt och färg i texten. Dekorerat förlagsband. Ett fint obläddrat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129616042
- Titel
- Från Amerikastek till grand dessert : 40 år med Vår kokbok
- Författare
- Lindgren, Barbro - Ingeson, Ulla - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
9129616042 -
Från Västerhav. En fiskkokbok
Inbunden bok.
Nära nyskick. Wezäta 1973. 134 sidor. Illustrerad med teckningar. Förlagets dekorerade pappband. Ett obläddrat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185074179
- Titel
- Från Västerhav : en fiskkokbok
- Författare
- Petersen, Bengt
- Förlag
- Göteborg : Wezäta
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
9185074179 -
Matminnen från fem decennier och lite till
Inbunden bok.
Nära nyskick. Sveriges slakteriförbund 1983. 107 sidor. Illustrationer av Stig Claesson (Slas). Förlagets pappband med dekorerat transparent skyddsomslag. Ett obläddrat band. Skyddsomslaget saknas. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Gröt från A till Ö
Häftad bok.
Nära nyskick. LTs förlag 1977. 77 sidor. Häftad. Ett obläddrat exemplar. Ryggen blekt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 913600944X
- Titel
- Gröt från A till Ö : om julgröt, couscous, polenta, hirs, bovete, vetegroddar, bänkvälling, müsli, drömgröt, etc
- Författare
- Hansell, Sigurd - Feltzin, Karin
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
913600944X -
Kastrullresorna. Matkåserier och recept från...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma 2000. 223 sidor. Illustrationer av André Prah. Förlagets pappband med skyddsomslag. Ett obläddrat band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836998
- Titel
- Kastrullresorna
- Författare
- Heimerson, Staffan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En resebok om mat! Här beskriver utrikeskorrespondenten Staffan Heimerson ett otal dråpliga, smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. ("Fnissa gärna. Men det är sant när jag säger att jag gav mig ut på livets ocean med utslagna gomsegel...") Och Rikard Nilsson förklarar, svarar på Staffans frågor om märkliga rätter, reder ut och ger tips och recept.Ur det digra innehållet:Smörrebröd räddar livet på Mount Everest, grillning i Australien, restaurangkultur i ett krigsdrabbat Sarajevo, boxern Chico i Torremolinos som var en riktig gourmet, vitlöksfest i Gascogne, festmåltid à la Frithiof Andersson vid Rio de la Plata, vad som betraktas som en katastrof i njutningslandet Danmark, vad det traditionella Amish-folket bjuder på, Transsibiriska järnvägens digra matsedlar, och framförallt - fler fingrar i såsen! Samt hur Staffan Heimerson lyckades förstöra Roms bästa krog.
Staffan Heimerson är journalist, författare och utrikeskorrespondent och välkänd för det läsande och radiolyssnande svenska folket. Rikard Nilsson driver den premierade restaurangen Kattegatt gastronomi och logi i Torekov, han har mottagit Gastronomiska akademiens guldmedalj 1999 och är hela Sveriges TV-kock i programmet Aspegren mitt i maten.
9151836998 -
Gastronomisk uppslagbok. Kokkonsten från A ti...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Forum 1995. 358 sidor. Illustrerad med teckningar. Häftad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137107704
- Titel
- Gastronomisk uppslagsbok
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne - Schimmel, Peter
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 173 x 235 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
9137107704 -
Vinets historia. Stora årgångsviner från home...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonniers 1964. 219 sidor + planschsidor med fotografier. Förlagets klotryggband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Rosalies recept. 120 recept från det berömda...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Gastronomiska akademiens bibliotek 1965. 133 sidor. Inledning av Wilhelm Graf. Förlagets klotryggband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mat från Öland. Klassiskt och modernt
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prolog 2006. 111 sidor. Illustrerad med fotografier i färg. Dekorerat förlagsband. Ett fint obläddrat exemplar. Liten namnetikett på försättsbladet. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197623806
- Titel
- Mat från Öland : klassiskt och modernt
- Författare
- Olsson, Karin
- Förlag
- Prolog Mat & Media
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Arbetet började med en liten annons där vi efterlyste gamla öländska recept. Vi fick kontakt med några intresserade, men kom ganska snabbt fram till att det skulle bli ett ganska tunt häfte. Vi ville göra en riktig kokbok.
I »Mat från Öland« redogörs grundligt för hur man bäst tillreder öländska kroppkakor. Men här bjuds också på mer än 100 recept till, både klassiker som kropphuvud, ett torskhuvud fyllt med lever, till moderna grönsaksrätter som hämtat sin inspiration från Medelhavet - men råvarorna från Öland.
Vad är det som utmärker Öland i matsammanhang? Jo, att en stor del av de bästa svenska råvarorna kommer härifrån. Därför har vi valt att presentera recept - både gamla och nya - som utgår från dessa ädla råvaror.
Det finns en orsak till att Öland kallas för Nordens Provence. Här växer alla svenska bruna bönor. Den finaste löken odlas här. En stor del av midsommaraftonens färskpotatis är från Öland. De sötaste jordgubbarna har öländska rötter. Under senare år har öländsk sparris blivit en efterfrågad delikatess. Svensk vitlök har också ofta öländskt ursprung. Lägger man till fåren man stöter på runt om på ön, pumporna som pryder varje trädgård vid skördetid och landskapsfisken Kalmarsundsflundra, tonar bilden av ett landskap där mat betyder mycket fram.
För öländsk matkultur är inte bara kroppkakor, även om det knappast finns något mer genuint att sätta tänderna i.
Tidigare har vi skrivit kokboken »Mat från Afrika«, den första kokboken på svenska med afrikanska recept. I juli 2012 utkom boken "Renässansmat".
9197623806
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn