Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fredrika Bremer - förebild och föregångare

Fredrika Bremer - förebild och föregångare

Inbunden bok Gidlunds förlag. 1 uppl. 2005. 303 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 2 cm diskret tejpad reva på omslaget. En modig och klarsynt visionär och debattör som utmanade makten både i Sverige och utomlands och detta i en tid när en ogift kvinna var omyndig.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789178446599
Titel
Fredrika Bremer - förebild och föregångare
Förlag
Gidlunds förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
176 x 191 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
591 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 2001 firades 200-årsjubileet av Fredrika Bremers födelse. En rad författare, journalister, forskare och andra samhällsföreträdare talade i olika sammanhang utifrån vitt skilda perspektiv. Deras texter har Årstasällskapet för Fredrika Bremer-studier sammanställt till den här boken. Texterna och det omfattande bildmaterialet berättar om en kvinna som aldrig har upphört att inspirera. Majgull Axelsson, Carina Burman, Birgitta Holm, Agneta Pleijel och Ronny Ambjörnsson är några av de medverkande i boken. De beskriver kända och mindre kända sidor hos Fredrika Bremer, 1800-talskvinnan som genom sitt författarskap vann styrka och mod att formulera sig i tidens samhällsfrågor. Fredrika Bremer tog ställning inte enbart för kvinnornas frigörelse utan även för social rättvisa, fred och personlig tro. Hon var också en förespråkare av internationellt samarbete och hade som världsberömd författare en plattform som gör henne unik bland svenska kvinnor.