Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Inspiration - tradition och samtid

Inspiration - tradition och samtid

Häftad bok. Nationalmuseum. 2020. 200 sidor.

Nyskick. 970gram.
I den västerländska konstens historia finns ett antal verk som är kända överallt i världen. Många behandlar antika myter eller religiösa teman, andra föreställer framstående personer eller viktiga händelser. Här presenterar vi ett urval ikoniska verk från Laokoongruppen fram till Tänkaren av Rodin och undersöker hur dagens konstnärer ser på vår visuella kulturs historia. Vilka verk fortsätter att inspirera i vår tid?Vi betonar också museernas roll som skapare av den konsthistoriska ramberättelsen. I 1800-talets Europa grundades ett stort antal museer. Samtidigt publicerades de första betydande konsthistoriska översikterna. Även de bidrog till att lyfta fram det vi än idag anser vara av intresse.Emma Barker, Eva-Lena Bergström, Michaela Giebelhausen, Linda Hinners, Dan Karlholm, Martin Olin, Susanna Pettersson och James Putnam har medverkat med artiklar och Sointu Fritze och Marja Sakari med konstnärsintervjuer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789527371039
Titel
Inspiration - tradition och samtid
Förlag
Nationalmuseum
Utgivningsår
2020
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
215 x 280 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
970 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I den västerländska konstens historia finns ett antal verk som är kända överallt i världen. Många behandlar antika myter eller religiösa teman, andra föreställer framstående personer eller viktiga händelser. Här presenterar vi ett urval ikoniska verk från Laokoongruppen fram till Tänkaren av Rodin och undersöker hur dagens konstnärer ser på vår visuella kulturs historia. Vilka verk fortsätter att inspirera i vår tid?

Vi betonar också museernas roll som skapare av den konsthistoriska ramberättelsen. I 1800-talets Europa grundades ett stort antal museer. Samtidigt publicerades de första betydande konsthistoriska översikterna. Även de bidrog till att lyfta fram det vi än idag anser vara av intresse.

Emma Barker, Eva-Lena Bergström, Michaela Giebelhausen, Linda Hinners, Dan Karlholm, Martin Olin, Susanna Pettersson och James Putnam har medverkat med artiklar och Sointu Fritze och Marja Sakari med konstnärsintervjuer.