Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 254 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Forum. Fjärde tryckningen uppl. 2002. 254 s. Inbunden. Montignac-metoden grundar sig på glykemiskt index, GI. Det syftar på hur snabbt ett livsmedel höjer blodsockret. Livsmedel med högt GI-värde är dåligt enligt Montignac. Montignac har delat in livsmedlen i tre grupper efter deras GI-värde. 1. Lågt GI värde (mindre än 35 GI värde). 2. Mellanhögt GI värde (mellan 35 - 50 GI värde). 3. Högt GI värde (mer än 50 i GI värde). Man ska aldrig blanda livsmedel från grupp två ovan med mättat fett i samma måltid. Du ska äta tre mål mat per dag på bestämda tider. När du komponerar dina måltider så finns inga begränsning vad gäller mängden mat om du äter enligt reglerna nedan. Se till att målen äts i en lugn och trevlig miljö. Ät utan stress och tugga maten ordentligt.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789137116426
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.