Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
John Bauers förtrollande sagovärld

John Bauers förtrollande sagovärld

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 2009. 219 sidor.

Nyskick. 29 x 22 cm. 1220 gram. En vacker presentutgåva med ett urval av Bauers vackra, mystiska och suggestiva bilder. Här återfinns de klassiska sagorna av dåtidens främsta berättare som Jeanna Oterdahl och Elsa Beskow med flera. Boken lämpar sig bra för högläsning och är rikt illustrerad med helsidesbilder i färg. En klassisk sagoskatt för nya generationer att upptäcka!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163863332
Titel
John Bauers förtrollande sagovärld
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2009
Omfång
219 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En klassisk sagoskatt för nya generationer att upptäcka!Alla har vi sett bilden med den lilla prinsessan Tuvstarr som tittar ner i en skogstjärns mörka vatten. Och den mäktiga skogen, där bergtrollen bor, har blivit sinnebilden för en svensk sagoskog. Vi känner igen John Bauers vackra, mystiska och suggestiva bilder.Det är nu mer än hundra år sedan konstnären John Bauer (1882-1918) debuterade som illustratör till sagoböckerna "Bland tomtar och troll". Han blev snabbt en älskad konstnär och räknas än idag som en av våra största svenska sagoillustratörer.   Denna vackra presentutgåva innehåller ett urval av Bauers allra bästa. Här återfinns de klassiska sagorna av dåtidens främsta berättare som Jeanna Oterdahl, Elsa Beskow med flera. Boken lämpar sig bra för högläsning och är rikt illustrerad med helsidesbilder i färg.Tyvärr blev hans egen saga alldeles för kort. John Bauer, med hustru och treårig son, omkom när ångbåten Per Brahe gick till botten en stormig natt på Vättern 1918. "Och sagorna är förstås spännande, vackra och romantiska i denna tilltalande samling som är gjord att läsa högt." Bibliotekstjänst"Detta är ett praktverk av sällan skådat slag." Bibliotekstjänst