Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köksalmanack 2013 - (80 år 1933-2013)

Köksalmanack 2013 - (80 år 1933-2013)

Inbunden bok. Semic. 2012. 205 sidor.

Nära nyskick. Inget skrivet

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789155258177
Titel
Köksalmanack 2013
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2012
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
176 x 237 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
564 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I 80 års tid har Köksalmanackan varit en oumbärlig hjälpreda och inspirationskälla i köket – och en kär följeslagare för många. Visste du att över 6 miljoner Köksalmanackor har sålts genom åren? Vi firar födelsedagsbarnet med en härligt välmatad utgåva med den unika och uppskattade blandning av recept, middagsförslag för årets alla dagar, trevliga artiklar, anteckningssidor och kåserier som är Köksalmanackans signum. Dessutom mängder av goda idéer, tips och råd, samt nostalgiska tillbakablickar på svunna tider almanackor!I förordet till den första Husmoderns Köksalmamacka, som kom 1933, kunde man läsa: ”Använder ni Köksalmanackan kommer hushållsmaskineriet, matlagningen, hela hemmets skötsel att löpa så mycket smidigare än förr.” Den röda boken med guldtryck innehöll verkligen det mesta: kalendarium, matsedel för varje dag, över 500 recept, kassabok och 48 artiklar rörande husmodern själv, hennes hem och hushåll.Med sina artiklar (”Laga revor i en fart”), ofta förmanande råd (”Rör inte så energiskt i stuvningen, det är då den blir seg!”) och annonser (”Norrahammars manglar sparar mycket tid och arbete för eder”) är de tidiga Köksalmanackorna fascinerande kulturhistoriska dokument.Men det som gör dessa böcker verkligt speciella är alla berättelser som de rymmer. Runt om i landet finns böcker som gått i arv från mor till dotter med unika anteckningar om vad man lagat och hur mycket det kostat, vilka man bjudit och viktiga saker som skett. Och traditionen fortsätter, anammas av nya läsare. Köksalmanackan är nostalgi och kult – modernare än någonsin, oumbärlig som alltid.