Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence

Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence

Inbunden bok. Bra Böcker. 1997. 256 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171333614
Titel
Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence
Författare
Olney, Richard - Gantié, Jacques - Baker, Janice - Janson, Tove - Reiss-Koncar, Diana
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
1997
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
261 x 363 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
2100 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Provence är Frankrikes gyllene hörn, en överdådig studie i mångfald som sträcker sig från alperna till Medelhavet och från Rhône till den italienska gränsen.I forna tider ockuperades Provence av både greker och romare, hit förlades påvemakten under två århundraden och här levde sådana betydelsefulla konstnärer och författare som Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus och Pagnol. Varje historisk spekt har på ett mycket påtagligt sätt präglat provinsen.

Det här är ett distrikt med blommande timjan och väldoftande lavendel, med karmosinröda tomater och soldränkta olivlundar. I Provence dukar man bordet med mångskiftande och utsökta rätter som är gjorda på bästa tänkbara grönsaker, fisk- och skaldjur och kött, som återspeglar ärevördiga traditioner.

Ingen gastronom känner bättre till den här regionen än Richard Olney som ställt samman 220 genuina recept vilka fångar arvet och enkelheten i den provensalska kokkonsten. Här finns rätter som under århundraden kärleksfullt tillretts i de lokala köken; bouillabaisse från Marseilles, Nice-inspirerad gryta, fisksoppa från Bouches-du Rhône, potatisgratäng med vitlök från Vaucluse och päron kokta i rödvin från Var, för att nämna några.