Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Queersverige

Queersverige

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 458 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Det finns understrykningar och överstrykningar med färgpenna i vissa av bokens kapitel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127110192
Titel
Queersverige
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
458 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
169 x 239 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
960 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Älskad av många, hatad av somliga, queerteori blev 1990-talets stora vetenskapliga sensation. Denna blandning av feminism, filosofi, poststrukturalism och gay and lesbian studies omvärderade perversionernas plats i samhället och satte heterosexualiteten under lupp. Vad säger då queerteorin om svensk idrott, sexköpslagen, partnerskap och ensamhet? I början av 90-talet var det svårt att få en entydig förklaring om vad queerteori egentligen var. Alla ville imponera på alla genom att chosefritt slänga sig med en nymyntad term som ingen riktigt förstod. Att det var så svårt berodde också på att det inte fanns en queerteori. Många har dessutom kritiserat queerforskningen för att vara för teoretisk och krånglig. Queersverige har tillkommit för att visa vilken bredd det finns inom queerforskningen. Antologin innehåller korta artiklar som sammanfattar stora forskningsprojekt och dem kan med fördel jämföras med varandra. Författarna är historiker, idéhistoriker, etnologer, antropologer, sociologer, teatervetare och idrottsforskare och de olika kapitlen behandlar allt från begravningar och skvallertidningar till kolonialism och schlager. Idag har queer blivit ett begrepp som används flitigt i kultursverige. Tidningarna talar till synes obehindrat om queer och heteronormativitet och politiker som Mona Sahlin har uttryckt en önskan om att det borde finnas mer queer i politiken. Vad betyder detta för queerforskningen? Och hur och varför har det skett?