Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Serie-mördare : ondskans ansikte i alla världsdelar

Serie-mördare : ondskans ansikte i alla världsdelar

Inbunden bok Mälaröbörsen. 2011. 272 sidor.

Mycket gott skick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185635405
Titel
Serie-mördare : ondskans ansikte i alla världsdelar
Förlag
Mälaröbörsen
Utgivningsår
2011
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 195 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
538 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stäng av kaffebryggarna, kära lyssnare. I dag behövs all tillgänglig elektricitet. (Radiokommentator inför seriemördaren Ted Bundys avrättning i elektriska stolen.)
När någon mördar av vinning, för att få makt eller av svartsjuka höjs inga ögonbryn. Men det finns människor vars mordiska är höljda i dunkel. Somliga av dessa mördar fler än tre människor med en avkylningsperiod mellan varje dåd. Sådana personer kallas seriemördare ordet uppfanns 1976 av FBI:s profilerare Robert K. Kessler och har blivit föremål för många romaner, filmer, noveller och teaterpjäser på senare år.
Verklighetens seriemördare kan till och med vara grymmare än fiktionens. Kjell E. Genberg har studerat fenomenet från äldre dagar till nutid. Man kan finna dem på världens alla kontinenter utom Antarktis. En av de första väldokumenterade var en 1500-talskvinna den ungerska grevinnan Elizabeth Báthory. Hon påstods ha mördat 600 offer, men dömdes till sist för 80. En av de mest kända i modern tid var amerikanen Ted Bundy som slutade sitt liv i elektriska stolen. Men det finns många fler som skapat svarta tidningsrubriker.
Genberg berättar om grymma fall i många av världens länder. Naturligtvis inte alla. Då skulle denna bok, illustrerad med foton ur polisens arkiv, ha blivit många tusen sidor tjock. Men urvalet är skrämmande nog