Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sommar i hela världen

Sommar i hela världen

Inbunden bok. Centerwall, Erik. 1 uppl. 2015.

Nyskick. Förlagsny bok. Laminatband. 21x23 cm. Rikt fotoillustrerad i sv/v.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789198074017
Titel
Sommar i hela världen
Författare
Centerwall, Erik
Förlag
Ease Editors Erik Centerwall
Utgivningsår
2015
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 230 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
494 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sommar i hela världen

En bok och en utställning

Året är 1957. Nu är det Sommar i hela världen. Boken och utställningen beskriver en pojke på 14 år, som går omkring i hemstaden Härnösand tillsammans med sina vänner. Dimman lättar och strandbadet Smitingen badar i sol. Ljuset vitnar och nätterna behåller en del av värmen från dagen. Husväggarna hettar och han längtar ut i världen. Med hjälp av kameran fixerar han ögonblicken från skolresan. I storstaden går han vilse. Men med kameran och mörkrummet fastnar hans inre oro i ett lugn. Till slut finner han kärlek.

Utställningen och boken Sommar är den andra fotoboken med bilder från 1957. Den första boken Vårvinter i en stad vid havet beskriver en vandring en tidig söndag morgon när allt är tyst. Även den berättar om Härnösand.

Erik Centerwall gick ut skolan i Härnösand år 1963, studerade i Stockholm och var sedan verksam som författare, föredragshållare och utbildare. Han har särskilt ägnat sig åt frågor om sexualitet och samlevnad inom landstingets och skolans ram, arbetat med information och utbildning i Afrika och Asien, samt i de baltiska länderna.

Erik Centerwalls intresse för fotografi har funnits där genom åren. Som författare och bildredaktör började han använda bilder på ett nytt sätt som gav utrymme för tolkningar och fördjupning. Hans texter utgick ofta från bilder. På senare tid har han gått igenom de egna gamla negativen från tonåren. Han upptäckte då att där fanns en ganska sammanhållen upplevelse av staden Härnösand. Bilderna har digitaliserats och bearbetats av Tommy Hallman som har stor erfarenhet av professionell bildbearbetning. Även han är bördig från Härnösand. Stefan Ohlsson har bearbetat för tryck och Ease Editors har producerat boken. Fotografen Stina Brockman har övervakat processen.

erik.centerwall@gmail.com
Hemsida:
www.erikcenterwall.wordpress.com

tel 070 749 73 68
Adress:
Ease editors
c/o Centerwall
Rörstrandsgatan 33
113 40 Stockholm