Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stockholms byggnadskultur. Samfundet S:t Eriks årsbok 2014

Stockholms byggnadskultur. Samfundet S:t Eriks årsbok 2014

Inbunden bok.

Nära nyskick. 2014. 205 sidor. Färgillustrerad. Förlagets klotryggband. Ett obläddrat exemplar. Obetydliga hanteringsspår.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185581849
Titel
Stockholms byggnadskultur : samfundet S:t Eriks årsbok 2014
Författare
Pålsson, Ann - Samfundet S:t Erik
Förlag
Balkong Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 240 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
902 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Stockholms byggnadskultur - Samfundet S:t Eriks årsbok 2014, red. Ann Pålsson, bidrar 22 namnkunniga författare med artiklar inom sina specialområden. Skribenterna pekar på hur mycket vi har att lära av historien när det gäller att bygga med kvalitet och att det går att bygga mycket och bra för alla invånare.
Stockholm växer så det knakar. Trycket på att öka mängden och takten på byggandet är starkt, inte minst när det gäller bostäder. Bostadsbristen är akut men historien visar att det kan bli dyrt, både mänskligt och ekonomiskt, att göra avkall på kvaliteterna i den byggda miljön. En viktig faktor i dagens byggande är också beställaransvaret. I boken redogörs för hur det är ställt med det idag, jämfört med tidigare epoker i historien.


Några av de som medverkar
Aleksander Wolodarski ledarskribent före detta planarkitekt i Stockholm, Ola Andersson, arkitekt med inriktning på hemmet, huset och staden, Lars Sjöberg, konsthistoriker och författare, Anna Bergman, byggnadsarkeolog på Stadsmuseet i Stockholm, Jerker Wallin, byggmästare, Fredrik von Platen, före detta ordförande för Sveriges stadsarkitekter, Viktor Barth-Kron, journalist och Johan Mårtelius, professor i arkitekturhistoria vid KTH, Laila Reppen, arkitekt samt Monica Andersson, universitetslektor vid Statsvetenskapliga Institutionen i Stockholm och ordförande i Samfundet S:t Erik.

Samfundet S:t Erik är en ideell förening vars uppgift är att väcka intresse för och sprida kunskap om Stockholms historia samt verka för att konstnärliga och historiska krav tillgodoses vid Stockholms omdaning och utveckling.