Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Strindbergiana - Tjugoförsta samlingen utgiven av Strindbergssällskapet

Strindbergiana - Tjugoförsta samlingen utgiven av Strindbergssällskapet

Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 2006. 175 sidor.

Gott skick. Bokförlaget Atlantis. 1:a uppl. 2006. 176 s. Inbunden. Förlagets Illustrerade pappband (kartonnerad). Några små prickar på bokens rygg. På Gösta Gustavsons omslagsbild till den tjugoförsta samlingen av Strindbergiana har vi just mött författaren på hans sista promenad. Var har han varit? Vart är han på väg? Röda rummet den första moderna svenska romanen kan ur ett teknikhistoriskt perspektiv ses som omodern, då den skapades åren före telefonens genombrott i Sverige. I en artikel om telefonens roll hos Strindberg får vi följa hur den gör sitt intåg i och även sitt uttåg ur författarskapet. Genombrottsromanen är å sin sida ämne för två bidrag, ett om relationen till Platon som ett viktigt och genomgripande sidotema med betydelse för helhetstolkningen av boken, ett om litteratörerna i och kring Röda rummet. Vilken roll spelar skräcken för tomrummet och rädslan för Strindbergs upplevelsevärld? frågas i en studie av Strindberg och Intet. Vidare diskuteras behandlingen av geniet Strindberg och sagoberätterskan Selma Lagerlöf i svensk litteraturhistorieskrivning, Strindbergs syn på unionsupplösningen 1905 och på folkrätten, samt Strindbergs brevväxling med botanisten Bengt Lidforss under inledningen av 1890-talet. Volymen innehåller även rapporter från två internationella Strindbergssatsningar under 2005, i London och i Kina, samt en förteckning över Strindbergsmusik vad händer med verket när man sätter musik till det? Strindbergs verksamhet och internationella betydelse kan inte heller detta år enkelt summeras, men Strindbergiana 21 ger viktig ny kunskap kring författarskapet och dess följdverkningar. - Strindbergiana, som utges av Strindbergssällskapet och förlaget Atlantis strävar efter att erbjuda sina läsare ett brett utbud av studier över Strindbergs författarskap, översikter över dagens teateruppsättningar av hans verk, samtida kulturpersonligheters syn på författaren och mycket mer."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173531146
Titel
Strindbergiana - Tjugoförsta samlingen utgiven av Strindbergssällskapet
Författare
Strindbergssällskapet - Strindbergssällskapet
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2006
Omfång
175 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På Gösta Gustavsons omslagsbild till den tjugoförsta samlingen av Strindbergiana har vi just mött författaren på hans sista promenad. Var har han varit? Vart är han på väg?
Röda rummet den första moderna svenska romanen kan ur ett teknikhistoriskt perspektiv ses som omodern, då den skapades åren före telefonens genombrott i Sverige. I en artikel om telefonens roll hos Strindberg får vi följa hur den gör sitt intåg i och även sitt uttåg ur författarskapet. Genombrottsromanen är å sin sida ämne för två bidrag, ett om relationen till Platon som ett viktigt och genomgripande sidotema med betydelse för helhetstolkningen av boken, ett om litteratörerna i och kring Röda rummet.
Vilken roll spelar skräcken för tomrummet och rädslan för Strindbergs upplevelsevärld? frågas i en studie av Strindberg och Intet. Vidare diskuteras behandlingen av geniet Strindberg och sagoberätterskan Selma Lagerlöf i svensk litteraturhistorieskrivning, Strindbergs syn på unionsupplösningen 1905 och på folkrätten, samt Strindbergs brevväxling med botanisten Bengt Lidforss under inledningen av 1890-talet. Volymen innehåller även rapporter från två internationella Strindbergssatsningar under 2005, i London och i Kina, samt en förteckning över Strindbergsmusik vad händer med verket när man sätter musik till det?
Strindbergs verksamhet och internationella betydelse kan inte heller detta år enkelt summeras, men Strindbergiana 21 ger viktig ny kunskap kring författarskapet och dess följdverkningar.