Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien

Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien

Inbunden bok

Nyskick. Norstedts | Utg. 2009 | Förlagsband. | 3736 s. | 9789113022673 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Ordböcker | ------ Mer info: Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien är en ingående beskrivning av modern svenska med tyngdpunkt på ordens betydelse och användning i kombination med historiska uppgifter. Den är utformad som ett hjälpmedel för att förstå orden i en text, för att skriva en löpande text och för att få upplysning om ordens härkomst och första uppdykande på svensk botten. Ordboken innehåller 65 000 uppslagsord illustrerade med 94 000 fraser och exempel jämte 25 000 sammansättningar som inte är upptagna som egna uppslagsord. Den innehåller också 1 100 belysande sentenser, ofta bevingade ord. Därtill kommer stilrutor som ger råd i vanliga språkvårdsfrågor, en nyhet i svenska ordböcker. Omfånget är 3 700 sidor fördelade på två band i en box. Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien har utarbetats av redaktionen för Svenska Akademiens samtidsordböcker vid institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113022673
Titel
Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
3736 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
178 x 250 mm Ryggbredd 120 mm
Vikt
3766 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien är en ingående beskrivning av modern svenska med tyngdpunkt på ordens betydelse och användning i kombination med historiska uppgifter. Den är utformad som ett hjälpmedel för att förstå orden i en text, för att skriva en löpande text och för att få upplysning om ordens härkomst och första uppdykande på svensk botten. Ordboken innehåller 65 000 uppslagsord illustrerade med 94 000 fraser och exempel jämte 25 000 sammansättningar som inte är upptagna som egna uppslagsord. Den innehåller också 1 100 belysande sentenser, ofta bevingade ord. Därtill kommer stilrutor som ger råd i vanliga språkvårdsfrågor, en nyhet i svenska ordböcker. Omfånget är 3 700 sidor fördelade på två band i en box. Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien har utarbetats av redaktionen för Svenska Akademiens samtidsordböcker vid institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.