Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ETT NYTT SPRÅK

ETT NYTT SPRÅK

Inbunden bok Atlantis. 2002. 216 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Essäer om ord och begrepp hos Vilhelm Ekelund.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9174866311
Titel
Ett nytt språk : essäer om ord och begrepp hos Vilhelm Ekelund
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2002
Omfång
216 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
430 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vilhelm Ekelund lyrikern, essäisten, aforistikern är den store ordkonstnären i svensk litteratur. Han är en språklig förnyare som verkligen talar vad han själv kallat ett nytt språk.
Den unge poeten, som debuterade 1900, blev den viktigaste introduktören av fri vers i Sverige. Efter några essäsamlingar väljer han allt oftare den starkt koncentrerade aforismen som uttrycksform.
Hans språk är redan i lyriken och essäerna rikt på i bokstavlig mening nya ord, skapade, nybildade, av honom själv. I aforismerna möter man allt oftare ord som är nya på ett annat vis "vanliga" ord som getts nya betydelser, ibland så djupt personliga att de är svårtolkade, gåtfulla.
För somliga läsare förblev aforistikern Ekelund länge otillgänglig. För andra blev han snabbt vägvisaren, den oumbärlige följeslagaren. I dag ses han alltmer som en av 1900-talets största svenska författare.
I Ett nytt språk behandlar tolv författare och litteraturforskare några viktiga Ekelundska teman. Tillsammans ger deras fängslande och inträngande essäer en mångsidig introduktion till Ekelunds författarskap och öppnar nya vägar in i hans verk.