Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trafalgar : biografi över ett sjöslag

Trafalgar : biografi över ett sjöslag

Inbunden bok

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand, 2005. Förlagsband med skyddsomslag. Rygghuvudet aningen tilltryckt närmast främre falsens överkant. Frampärmen helt lätt tilltryckt längs ca 5-6 cm på mitten av framkanten. I övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 409 s., xvi pl.-s. ISBN 91-46-20161-0

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9146201610
Titel
Trafalgar : biografi över ett sjöslag
Författare
Roy Adkins
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2005
Omfång
409 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 232 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
716 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Vi behöver bara behärska havet i sex timmar, så kommer England att upphöra att existera" Napoleon Bonaparte i juni 1805Napoleon har för första gången under tolv års krig med Storbritannien funnit en möjlighet att invadera de brittiska öarna. Engelsmännens enda hopp ligger till den brittiska fl ottan och det avgörande sjöslaget utanför Kap Trafalgar. Det skulle bli det allra sista stora slaget mellan två seglande fl ottor och få en avgörande betydelse för hela Napoleonkriget och det brittiska imperiets framtid.Detaljerat skildras här slaget från båda sidor så som det upplevdes genom de trånga kanonluckorna. Genom brev och dagböcker levandegörs de vanliga människornas upplevelser ombord och Adkins naglar fast läsaren i det rökfyllda, klaustrofobiska helvete som kom att gå till historien som slaget vid Trafalgar.Roy Adkins är arkeolog verksam i London. Han har på svenska tidigare utkommit med Egyptens nycklar som han skrev med sin fru Lesley Adkins. Trafalgar har hyllats av den engelska pressen och har av många kritiker jämförts med Beevors Stalingrad.