Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Japansk trädgård på svenska : inspiration
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151847485
Titel
Japansk trädgård på svenska : inspiration
Författare
Adrian Domines - Ulla Kastrup - Annica Lewander - Joakim Lundblad - Åke Nordgren - Kersti Olophsdotter - Björn Sjunnesson - Lars Vargö
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 262 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
805 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Så mycket vi ändå har gemensamt! Massor av spännande idéer som kan utveckla ditt sätt att se och berika din trädgård. Utnyttja vad den svenska naturen bjuder och lär dig av de japanska trädgårdsprinciperna. En japansk trädgårdsmästare skulle högst troligen uppfatta en prunkande engelsk blomsterrabatt i palettens alla färger som lätt vulgär. Och trots att vi – som Japan – ligger i det skogsbeklädda taigabälte som sträcker sig runt jorden, är vår trädgårdssyn nästan till hundra procent präglad av den engelska och den kontinentala med andra förutsättningar än de vi har. På andra områden har vi dock en hel del gemensamt med den japanska natursynen och estetiken. Svenskt och japanskt konsthantverk brukar ofta jämföras; båda präglas av en renhet och närhet till naturen – så står till exempel svenska keramiker som Stig Lindberg och Wilhelm Kåge högt i kurs i det japanska öriket, och vi har på senare år lärt oss uppskatta den raffinerade enkelheten i det japanska köket. Grunden i den japanska trädgårdsfilosofin är en strävan att avbilda naturen, om än i kondenserad eller koncentrerad form. De element man i första hand arbetar med är vatten, sten, grus och sand, träd – företrädesvis barrträd – mossa och naturligtvis även blommor. I denna inspirationsbok möter vi den japanska vattenträdgården, stenträdgården,mossträdgården etc och får bekanta oss med de enkla grundprinciper som styr den japanska trädgårdsmästarens arbete. Det handlar inte om att återskapa eller imitera en japansk trädgård här hemma utan om att hämta inspiration och idéer som kan utveckla och berika vår egen upplevelse. Boken är rikt illustrerad med över 150 färgfoton från i första hand svenska trädgårdar.