Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dolken från Tunis

Dolken från Tunis

Inbunden bok. B Wahlströms. 2 uppl. 1995. 256 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Dolken från Tunis har trollbundit miljoner läsare över hela världen!
Den berömde Hercule Poirot åtar sig ett ovanligt brutalt och mystiskt mordfall i den lilla byn Kings Abbot. En man hittas död i sitt hem med en mycket ovanlig dolk i ryggen.
Fallet tycks olösligt men han får ovärderlig hjälp av doktorn i byn, som ger honom en av de viktigaste ledtrådarna.
Agatha Christie (1890-1976), blev med sina mer än hundra romaner och novellsamlingar en av 1900-talets internationellt mest populära författare. Hennes böcker kännetecknas av att pusselelementet drivs till sin spets och av att mysteriet, gåtan, är det centrala. Hon arbetade främst med två huvudpersoner i två parallella serier Hercule Poirot, en excentrisk belgare verksam i Storbritannien och Jane Marple, en till synes blid äldre dam, som i regel agerade i lantlig miljö.
att en galen kvinna förföljer henne. Kvinnan klär sig helt i svart, bär Stephanie Plum är tillbaka, lika fenomenal och underhållande som vanligt!
Med osviklig säkerhet kombinerar Janet Evanovich spänning med humoristiska kommentarer och bjuder på osannolik situationskomik.
Medan Stephanie Plum jagar borgenssmitare, lagbrytare och allmänna knäppskallar upptäcker hon en 9 mm Glock, har en kaxig attityd och en koppling till den mörke och mystiske Carlos Mañoso alias Ranger. Och plötsligt går Stephanie från att försöka fånga några egentligen ganska hederliga typer till att jaga en hänsynslös skurk.
Ranger är verkligen i behov av Stephanies hjälp och tillsammans försöker de hitta en mördare, rädda ett kidnappat barn och stoppa en galning från att döda igen. Men när Stephanie och Ranger är på väg att bli för intima, säger Joe Morelli Plums till-och-från-pojkvän ifrån.

Kundrecension:
Är man bekant med Poirot och dessutom gillar dessa böcker blir man inte besviken. Denne lille underfundiga belgare med sina speciella egenskaper är sig lik även i denna bok. Han får dock klara sig utan sin ständige följeslagare Kapten Hastings då Poirot, för vilken gång i ordningen, har dragit sig tillbaka från livet som privatdeckare. Som vanligt får han inte vara ifred för att odla sina pumpor på den engelska landsbygden utan blir indragen i mordet på bygdens framstående man. Det finns många misstänkta i huset kvällen för mordet och en del av dem drar även ekonomiskt nytta av mannens död, inte minst styvsonen som är mystiskt försvunnen.

Till sin hjälp denna gång har Poirot byns läkare och dennes nyfikne och intrigerande syster. Man får följa Poirot i hans nystande efter mördaren och även om jag försöker klura och fundera i hans spår så har jag inte alls förstått vem den skyldige är förrän det avslöjas i slutet - och då är det ju självklart!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
913231910x
Titel
Dolken från Tunis
Författare
Agatha Christie
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
1997
Omfång
253 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
370 g
Språk
Svenska