Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Plantera i kruka

Plantera i kruka

Inbunden bok Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 120 sidor.

Mycket gott skick. Rikt färgfotoillustrerad. ISBN 9789153428763.
Genom att plantera i kruka kan alla ha en trädgård. Även om den är modell mini. En stor kruka kan bli grönsaksodling, i balkonglådan ryms hela örtagården. Både rosor, klematis och små träd kan odlas i kruka. I den här boken får du mängder med tips och råd om hur du kan plantera och odla i kruka på bästa sätt. Hur olika växter kan kombineras till vackra arrangemang, om växter för sol och skugga, om doftande blommor och hur du kan välja lämpliga krukor. Det börjar redan tidigt på året med penséer och blomsterlökar. Du får tips om hur du kan kickstarta våren med vackra och tåliga vårblommor och hur du bäst hanterar dem med tanke på kyliga nätter. När sedan solen står högt på himlen kan du frossa i sommarens växtprakt. Författaren visar på sommarblommor av olika slag ettåringar såväl som perenner. Kanske vill du satsa på robusta kryddperenner eller på medelhavsväxter, klätterväxter, buskar eller små träd. Allt är möjligt. Det finns de som köper en planta av varje sort och frejdigt blandar olika färger. Ett avsnitt i boken handlar om hur man kan färgkombinera och matcha. Populära växter som pelargoner, rosor, liljor, fuchsior, änglatrumpeter och gräs behandlas i egna kapitel. I ett annat avsnitt ges växttips för allergiker. Du får också råd om hur hantera skadedjur i krukodlingen. Och efter sommarens växtprakt får miniträdgården nytt liv med spännande frosttåliga växter som står snygga ända fram till jul. Med smart vinterförvaring blir många växter också bara större och vackrare för varje år. Agneta Ullenius, som är Svenska Dagbladets mångåriga trädgårdsredaktör, har här samlat sina allra bästa odlartips. Hon ger råd om hur man lyckas med klassiker som änglatrumpeter, fuchsior och Mårbackapelargoner men också med prydnadsgräs och kryddörter, liljor och vindruvor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153428763
Titel
Plantera i kruka
Författare
Agneta Ullenius
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
198 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
599 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Genom att plantera i kruka kan alla ha en trädgård. Även om den är modell mini. En stor kruka kan bli grönsaksodling, i balkonglådan ryms hela örtagården. Både rosor, klematis och små träd kan odlas i kruka. I den här boken får du mängder med tips och råd om hur du kan plantera och odla i kruka på bästa sätt. Hur olika växter kan kombineras till vackra arrangemang, om växter för sol och skugga, om doftande blommor och hur du kan välja lämpliga krukor. Det börjar redan tidigt på året med penséer och blomsterlökar. Du får tips om hur du kan kickstarta våren med vackra och tåliga vårblommor och hur du bäst hanterar dem med tanke på kyliga nätter. När sedan solen står högt på himlen kan du frossa i sommarens växtprakt. Författaren visar på sommarblommor av olika slag ettåringar såväl som perenner. Kanske vill du satsa på robusta kryddperenner eller på medelhavsväxter, klätterväxter, buskar eller små träd. Allt är möjligt. Det finns de som köper en planta av varje sort och frejdigt blandar olika färger. Ett avsnitt i boken handlar om hur man kan färgkombinera och matcha. Populära växter som pelargoner, rosor, liljor, fuchsior, änglatrumpeter och gräs behandlas i egna kapitel. I ett annat avsnitt ges växttips för allergiker. Du får också råd om hur hantera skadedjur i krukodlingen. Och efter sommarens växtprakt får miniträdgården nytt liv med spännande frosttåliga växter som står snygga ända fram till jul. Med smart vinterförvaring blir många växter också bara större och vackrare för varje år.

Agneta Ullenius, som är Svenska Dagbladets mångåriga trädgårdsredaktör, har här samlat sina allra bästa odlartips. Hon ger råd om hur man lyckas med klassiker som änglatrumpeter, fuchsior och Mårbackapelargoner men också med prydnadsgräs och kryddörter, liljor och vindruvor.