Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Minnets hemlighet En bok om Erik Gustaf Geijer

Minnets hemlighet En bok om Erik Gustaf Geijer

Hyggligt skick. Skyddsomslag i gott skick. Stockholm,1999,Norstedts,Förlagsband med skyddsomslag.,14 x 21,5 cm, 202 s (4 s.),Lätt slitage på omslag, exlibris på främre pärmens insida, namnteckning på första uppslag, några lösa blad.,Hyfsat skick.,9789113007250?,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113007250
Titel
Minnets hemlighet : en bok om Erik Gustaf Geijer
Författare
Anders Ehnmark
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1999
Omfång
202 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
399 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För generationer av svenskar var Erik Gustaf Geijer den store nationalskalden Men det är en annan Geijer vi möter i Anders Ehnmarks Minnets hemlighet. Det är Geijer som republikan,demokrat, en europeisk intellektuell. Det är samtidshistorikern som från sitt örnnäste i Uppsala, bredvid Carolina Rediviva, spejar ut över ett oroligt Europa, där industrialismen just brutit in, och försöker tyda tidens tecken. Geijer låter oss känna den nya moderna tiden och de förhoppningar som då fanns, men han ger oss perspektiv på vår tid. Modernitetens kärna var föreställningen om en öppen framtid, som människorna kunde råda över. Samlade på torget kunde medborgarna, i intensiva diskussioner med varandra, komma fram till vad som var rätt och fel och på så sätt bestämma över sitt eget öde. I en föreläsning våren 1842 säger Geijer att minnets hemlighet är att det förflutna inte lämnar oss. Över stora avstånd säger han oss något om vad vi glömt.